www.wimjongman.nl

(homepagina)

"Want de essentie van de profetie is om een duidelijk getuigenis te geven van Jezus." Openbaring 19:10

()

Door Britt Gillette - 17 oktober 2019

De wapens van de volgende generatie en de Nieuwe Wereldorde

In de Eerste Wereldoorlog stuurden generaals die Napoleon bestudeerden, een golf van troepen in een spervuur van machinegeweren. De snelvuurwapens maaiden duizenden in enkele minuten neer. Was dit nodig? Nee. Duizenden jonge mannen stierven allemaal omdat hun commandanten zich concentreerden op strijden als in de laatste oorlog. Ze hebben zich niet aangepast aan nieuwe ontwikkelingen en nieuwe technologieën. In de Tweede Wereldoorlog verdedigde het Poolse leger zich tegen de nazi's en de Sovjetindringers met paardentroepen. Zij richtten zich ook op het strijden als in de laatste oorlog. Een paar jaar later eindigde de Tweede Wereldoorlog toen de Verenigde Staten twee atoombommen op Japan gooiden. Sindsdien hebben de meeste mensen de overtuiging dat de Derde Wereldoorlog op dezelfde manier zal beginnen zoals de Tweede Wereldoorlog eindigde. Iedereen die dit gelooft, maakt dezelfde fout als degenen die voor hen waren. Ze bereiden zich voor om te strijden als in de laatste oorlog.

Zelfgenoegzaamheid is de vijand.

Onze neiging om ons op het verleden te richten zorgt voor een gevoel van vertrouwdheid en comfort, en comfort zorgt voor zelfgenoegzaamheid. Als het op oorlogvoering aankomt, is zelfgenoegzaamheid je vijand. Meer dan zeventig jaar lang heeft Mutual Assured Destruction (MAD) een totale nucleaire oorlog tussen de grote mogendheden voorkomen. De wereld is intact uit de Koude Oorlog gekomen. Na decennia van onzekerheid is er nooit een kernoorlog ontstaan. We hebben onszelf niet vernietigd. Dit bracht velen tot rust in een vals gevoel van veiligheid en zelfgenoegzaamheid. De meerderheid van de mensen denkt nu dat de Derde Wereldoorlog niet meer te winnen is. Ze denken dat het bezit van kernwapens een land onkwetsbaar maakt. Omdat ze dat doen, denken ze dat de Derde Wereldoorlog nooit zal gebeuren. Ze hebben het mis.

De wereldwijde stabiliteit van het naoorlogse tijdperk loopt ten einde. Met uitzondering van enkele momenten zoals de Cubaanse raketcrisis, moet je teruggaan naar de jaren vlak voor de Tweede Wereldoorlog om een tijd te vinden waarin de wereld gevaarlijker was dan nu het geval is. Waarom zeg ik dat? Nogmaals, zelfgenoegzaamheid. Tijdens de Golfoorlog in 1991 toonden de Verenigde Staten een dominante voorsprong aan op het gebied van militaire technologie. De strijdkrachten van de Verenigde Staten werden superieur verklaard aan die van de rest van de wereld. Maar dominantie duurt niet eeuwig. De aard van de oorlog is veranderd. Landen gebruiken nu terroristen, proxy legers en cyberaanvallen om anoniem oorlog te voeren. Conventionele wapens kunnen dit soort aanvallen niet effectief tegengaan. Bovendien hebben Rusland en China sinds het begin van de jaren negentig veel moeite gedaan om de technologische kloof te dichten. Het resultaat? De wereldmachtstructuur staat aan de vooravond van een grote verandering.

Het AI / Het zwermen-tijdperk

Vandaag de dag gaat de wereld een nieuw tijdperk van oorlogsvoering binnen. 14 september 2019 was het begin van een nieuw tijdperk. Op die dag lanceerde iemand (Iran of zijn gevolmachtigden in Jemen) een succesvolle drone-aanval op twee olieverwerkende bedrijven in Saoedi-Arabië. Ongeveer vijf procent van de dagelijkse olieconsumptie in de wereld stroomde door deze twee installaties. Het nieuws haalde enkele dagen lang de krantenkoppen. Toen verdween het weer net zo snel in de nieuwscyclus. De meeste mensen zijn het allemaal al weer vergeten. Maar voor velen blijft het een belangrijke gebeurtenis. In feite is het voor velen een angstaanjagende gebeurtenis. Waarom? Omdat het de conventionele verdedigingsmechanismen als ontoereikend blootlegde. Saoedi-Arabië heeft miljoenen geïnvesteerd om zijn faciliteiten veilig te stellen. Maar in slechts enkele minuten tijd bleken die verdedigingswerken nutteloos.

Vanwege het succes van deze aanval, verwacht men meer aanvallen met drones. Verwacht dat kleinere drones in grotere zwermen aankomen. Waarom? Ze kunnen evenveel schade aanrichten als elk ander conventioneel wapen, en omdat ze onbemand zijn, kan de aanvallende natie elke betrokkenheid ontkennen. Drones zijn goedkoop te produceren en gemakkelijk in te zetten. Ze kunnen zwermen vogels nabootsen en zelfs de radar ontwijken. Omdat ze in hun omgeving opgaan, kunnen ze uit het niets verschijnen en de vijand verrassen. Ze vormen een nieuwe bedreiging en de meeste conventionele legers zijn niet voorbereid om zich ertegen te verdedigen.

Ziet u de dreiging nog steeds niet? Stel je dit voor. Het is de dag van de inauguratie. Terwijl de nieuwe president zich voorbereidt om te spreken, lanceert een moordenaar een vloot van drones vanaf een paar honderd meter afstand. De zwerm bevat enkele honderden drones, elk zo groot als een kleine vogel. Elk van hen draagt een explosief bij zich. Ze komen samen op de president. Hoe bescherm je de president? De conventionele verdediging zal niet werken. Je kunt een drone niet aanpakken. Vuurwapens kunnen er een paar, maar niet een hele zwerm uitschakelen.

Op 4 augustus 2018 vond in Venezuela een gelijksoortig scenario plaats. Terwijl president Nicolas Maduro een menigte toesprak bij een militaire parade, ontploften twee drones in de buurt, wat de veiligheidsdienst ertoe aanzette hem te omringen met schilden. De explosies veroorzaakten geen schade aan Maduro, en velen geloven dat hij de hele gebeurtenis zelf heeft georkestreerd, zodat hij politieke tegenstanders kon aanpakken. Maar of de aanval nu echt was of geënsceneerd, de aanval toont een nieuw gevaar waar mensen zich tegen moeten beschermen.

En het zijn niet alleen huurmoordenaars die drones zullen gebruiken. Met een dergelijke technologie kunnen terroristen de vernietiging naar nieuwe hoogten tillen. Stel je dit eens voor. Het is Super Bowl zondag. Honderdduizend fans komen een stadion binnen om naar het gebeuren te kijken. Maar voor de eerste score daalt een kudde van duizenden drones af op het stadion. Ze zweven boven de menigte en laten chemische wapens los op hen die eronder zijn. Iedereen sterft. En hoewel elk punt van binnenkomst is beveiligd, is zelfs een overdekt stadion kwetsbaar voor zo'n aanval.

Drone-aanvallen zijn meer dan alleen een nieuwe manier om te moorden of een nieuwe methode om terrorisme te ontketenen. Zwermen drones zijn de toekomst van oorlogsvoering, en ze komen eerder dan de meeste mensen denken. Drone-zwermen die gebruik maken van kunstmatige intelligentie bieden een aantal voordelen voor natiestaten. Ze zijn goedkoper te bouwen en te onderhouden dan grote legers. Ze vereisen geen grote aantallen hoog opgeleid personeel. Ze kunnen worden bediend vanaf een afgelegen, veilige locatie. Ze kunnen overal ter wereld worden ingezet, vaak onopgemerkt. Dit betekent dat ze de militaire capaciteiten van kleinere landen vergroten. Ze dichten de kloof tussen de zwakkere landen en de grootmachten in de wereld.

Stelt u zich eens voor dat conventionele strijdkrachten een aanvallende zwerm drones proberen tegen te gaan. Tanks, gepantserde personendragers en infanterie trekken het slagveld op. Vanuit de lucht daalt een zwerm van miljoenen drones ter grootte van bijen af op het conventionele leger. Ze bedekken alle tanks, voertuigen en uitrusting. In enkele minuten tijd schakelen ze snel het hele leger uit, waardoor ze weerloos zijn. Vuurwapens, artilleriegranaten en raketten hebben weinig invloed op een zwerm. Denk aan een zwerm sprinkhanen die op een veld neerdalen. Een boer kan zijn jachtgeweer afvuren en op hen inslaan wat hij wil. Maar in slechts enkele minuten verslinden ze al zijn gewassen. Drone-oorlogvoering zal dezelfde impact hebben op het slagveld.

Zeker, de strijdkrachten zullen nieuwe wapens en defensieve maatregelen ontwikkelen om dergelijke aanvallen tegen te gaan. Maar ook deze zullen kwetsbaar zijn voor een verrassingsaanval. Maar welke nieuwe technieken er ook ontwikkeld worden, je kunt zeker zijn van één ding - de volgende grote oorlog zal heel anders zijn dan de vorige. Het eerste land dat deze nieuwe wapens ontwikkelt, zal een beslissend voordeel hebben. En daarom kun je er zeker van zijn dat de regeringen van de wereld er alles aan doen om ze te ontwikkelen.

Wat dit betekent

De opkomst van kunstmatige intelligentie en drone-zwermen is een destabiliserende gebeurtenis. Samen zullen deze nieuwe technologieën de naoorlogse stabiliteit van MAD [wederzijdse bedreiging] tenietdoen. Zodra dit gebeurt, zal de Derde Wereldoorlog uitbreken. Als het stof is neergedaald, zal één natie de wereld domineren. Die natie zal de leider zijn in de ontwikkeling van deze nieuwe militaire technologieën. Verbaast je dit? Dat zou niet zo moeten zijn. De Bijbel zegt dat er een nieuwe wereldoorlog komt in onze toekomst (Openbaring 6:4). Het vertelt ons ook hoe de wereld eruit zal zien als de Derde Wereldoorlog eindigt. Eén natie zal de aarde beheersen (Openbaring 13:7). Is dit gewoon toeval? Nee. Het is weer een nieuw teken dat we op de rand van de Verdrukking en de Wederkomst van Jezus Christus staan. Dit betekent dat je elke gelegenheid moet aangrijpen om het Evangelie te verspreiden en anderen over de liefde van Jezus te vertellen. De tijd is kort. Hij komt binnenkort!

Bron: The End Times Bible Prophecy Newsletter, October 2019