www.wimjongman.nl

(homepagina)

Libanees rapport: Trump zal "Nieuw Palestina" creëren

Door JOL Personeel - 17 december 2019

()

De deal van de Amerikaanse president Donald Trump, de Deal of the Century, omvat de oprichting van "New Palestine", volgens de Libanese tv-zender Al Mayadeen, wat maandag werd uitgezonden.

Volgens documenten die Al Mayadeen maandag zou hebben verkregen, zou een trilaterale overeenkomst door de VS worden voorgelegd aan Israël, Hamas en de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO).

In het kader van de overeenkomst zal een nieuwe staat worden gecreëerd, genoemd "Nieuw Palestina", op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook, behalve de gebieden die reeds in Israëls bezit zijn. Jeruzalem zal gedeeld worden door Israël en "Nieuw Palestina".

Volgens het rapport is het project al goedgekeurd door de Verenigde Staten, de Europese Unie en de Perzische Golfstaten, aldus Al Mayadeen. Verwacht wordt dat de landen de komende vijf jaar ongeveer 30 miljard dollar zullen uittrekken voor de oprichting van de nieuwe staat.

Alleen de politie zal wapens mogen dragen in "Nieuw Palestina", en Israël zal de nieuwe staat beschermen tegen buitenlandse agressie, op voorwaarde dat "Nieuw Palestina" Israël betaalt voor een dergelijke bescherming, aldus Al Mayadeen. Hamas zal volledig ontwapend worden, maar haar leden zullen maandelijks een salaris ontvangen.

Eerder deze maand keurde het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden een resolutie goed waarin het haar steun voor een tweestatenoplossing voor het Israëlisch-Palestijnse conflict en het verzet tegen eenzijdige annexaties door de Israëlische leiders opnieuw bevestigt.

Bron: Lebanese Report: Trump Will Create "New Palestine" - JOL