www.wimjongman.nl

(homepagina)

DE HELE WERELD ZAL BETALEN ALS DE MOSKEE OP DE TEMPELBERG WORDT BESCHADIGD

'Er zal iets gebeuren waarvan het einde slecht en verbitterd is', waarschuwt de islamist.

( )

De Al-Aqsa-moskee op de Tempelberg in Jeruzalem, Israël (afbeelding met dank aan Pixabay)

Een vooraanstaand adviseur van Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit beweert dat Israël een complot aan het beramen is tegen de Al Aqsa Moskee in de hoofdstad Jeruzalem, en dat als moslims niet resoluut handelen, "de hele wereld zal betalen".

De Twitter commentaren van Mahmoud Al-Habbash, Abbas' adviseur voor religieuze en islamitische zaken en tevens Shariah-rechter, werden in de schijnwerpers gezet door Palestinian Media Watch.

PMW beschreef hem als een van de belangrijkste religieuze figuren in de PA.

Hij "herhaalde de PA-laster dat Israël van plan is om de Al-Aqsa-moskee te vernietigen," zei de groep.

Al-Habbash schreef op Twitter: "Het Israëlische complot tegen de Al-Aqsa-moskee wordt steeds gevaarlijker en breidt zich van dag tot dag uit. Als de moslims nu niet handelen, zal er iets gebeuren waarvan het einde slecht en bitter is, en dat zal de hele wereld duur komen te staan. De Al-Aqsa-moskee is religie en geloof, en niets is meer waardevol voor haar. Dus wees gewaarschuwd, o mensen met visie' (Koran, Soera 59:2, Sahih International vertaling).

PMW merkte op dat de laatste waarschuwing een citaat uit de Koran was dat oproept tot bestraffing van de Joden.

Quran, Sura 59:2, in de Sahih International vertaling, leest: "Het is hij die degenen die ongelovig onder de mensen van het Schrift uit hun huizen bij de eerste bijeenkomst verbannen. U dacht niet dat ze zouden vertrekken, en zij dachten dat hun forten hen tegen Allah beschermen zou; maar [het besluit van] Allah kwam op hen van waar ze het niet hadden verwacht, en hij plaatste schrik in hun harten, [dus] vernietigden ze hun huizen door hun [eigen] handen en de handen van de gelovigen. Dus neem de waarschuwing, o mensen van visie."

PMW zei dat Al-Habbash een geschiedenis van antisemitisme heeft, zo ook in een recent commentaar in een krant van de Palestijnse Autoriteit waarin hij schreef: "De strijd om Jeruzalem die vandaag de dag woedt, is niet alleen een strijd met een buitenlandse bezetting, die [Jeruzalem] land heeft bezet, maar een strijd tussen feiten en mythe, tussen waarheid en valsheid, tussen gerechtigheid en onrecht, tussen integriteit en verdraaiing, tussen verdraagzaamheid en fanatisme, en tussen goed en kwaad."

Hij beweerde dat Israël en de Joden die daar wonen "vijanden van de Islam" zijn, "vijanden van de Moslims", een "cultuur van Satan" hebben en het "kwaad" vertegenwoordigen.

Tijdens een recente toespraak in een moskee in Moskou verklaarde hij: "Jeruzalem is de belichaming van de strijd tussen waarheid en leugen, en het is een van de religieuze symbolen die verbonden zijn met het islamitische geloof - zoals het heiligdom in Mekka en het heiligdom in Medina - en het heeft zijn volk nodig, de moslims uit de hele wereld om zijn identiteit, geschiedenis en heiligheid te beschermen."

Hij schreef in april voor het officiële PA-dagblad Al-Hayat Al-Jadida: "De strijd om Jeruzalem die vandaag de dag woedt is niet alleen een strijd met een buitenlandse bezetting die [Jeruzalem] land heeft bezet, maar een strijd tussen feiten en mythe, tussen waarheid en leugen, tussen gerechtigheid en onrechtvaardigheid, tussen integriteit en verdraaiing, tussen tolerantie en fanatisme, en tussen goed en kwaad. .... En misschien zullen degenen die de geschiedenis goed lezen en de onherroepelijke feiten van de religie begrijpen, kalm zijn over het eindresultaat van deze strijd, welke niet alleen de belofte zal vervullen voor het einde der tijden als het zijn pad zal voleinden."

Bron: 'Entire world will pay' if mosque on Temple Mount harmed - WND