www.wimjongman.nl

(homepagina)

Met goedkeuring van het Vaticaan is de Kanaänietisch afgod 'Moloch' in Rome tentoongesteld

Door David Sidman - 7 november 2019

 Sta niet toe dat een van je nakomelingen aan Molech wordt geofferd en ontheilig de naam van je God niet: Ik ben Hasjem. Leviticus 18:21 (De Israëlische Bijbel™)
 

Moloch tentoonstelling in het Colosseum (met dank aan het Colosseum: Twitter/Darius Arya)

 De heidense Kanaänitische afgod die een kinderoffer nodig had, werd tentoongesteld bij de ingang van het Colosseum in Rome als onderdeel van een seculiere historische tentoonstelling. De tentoonstelling maakt deel uit van een grotere tentoonstelling gewijd aan de historische tegenstander van het oude Rome, de stad Carthago. De tentoonstelling heet 'Carthago: De onsterfelijke mythe'. De tentoonstelling loopt tot 29 maart 2020.

 

Moloch tentoonstelling in het Colosseum (met dank aan het Colosseum: Twitter/Darius Arya)

De aanwezigheid van het standbeeld komt iets meer dan een week na een video waarin naar voren kwam wat lijkt te zijn dat paus Franciscus een Pachamagodinnenbeeld zegent. Het is bekend dat het Vaticaan momenteel de gestolen schatten van Israël uit de tweede tempel aan het tonen is.

Een bron dicht bij deze kwestie vertelde aan Breaking Israel News: "Er is geen enkele manier om zoiets te doen zonder directe toestemming van de hoogste niveaus van het Vaticaan. Het Colloseum van Rome is eigendom van het Vaticaan, en in het bijzonder het Bisdom Rome, ook wel de Heilige Stoel genoemd. Als iemand daar iets wil doen, moet hij of zij toestemming krijgen van het bureau van het bisdom Rome. Deze tentoonstelling, "Cathargo: de onsterfelijke mythe" genaamd, kon daar helemaal niet worden gehouden, tenzij er op hoog niveau toestemming werd verleend".

De god 'Moloch' werd historisch vereerd door zowel de Kanaänieten als de Feniciërs.

 U mag niemand uit uw nageslacht overgeven om aan de Molech geofferd te worden. De Naam van uw God mag u niet ontheiligen. Ik ben de Hasjem (Leviticus 18:21)

Volgens de Joodse commentator Rashi zouden de Kanaänieten hun kinderen aan heidense leiders geven die twee grote vuren maakten. Het kind wordt aan zijn benen tussen de twee vuren gedragen worden. Het kind is niet echt 'verbrand', maar is net door de twee vuren heengegaan. Het Thoraverbod heeft betrekking op het ritueel van het overdragen van kinderen aan deze heidense leiders om door het vuur te gaan.

@DariusAryaDigs

Mijn eerste van vele bezoeken aan de #Carthage tentoonstelling @ParcoColosseo. Ik moedig u allen aan om extra tijd te nemen in het #Colosseum om meer te weten te komen over de grote vijand van Rome, zijn rijke cultuur en geschiedenis! #ancientrome @SaveRome en kijk uit naar de verbazingwekkende Rostra!

Parco archeologico del Colosseo (Parco), de organisatie die de tentoonstelling beheert, beweert dat het doel is "het publiek vertrouwd te maken met de reeks historische gebeurtenissen die de twee grote mogendheden van de oude wereld, Carthago en Rome, verenigen".

"Een reconstructie van de vreselijke godheid Moloch, verbonden met de Fenicische en Carthaagse religies en opgenomen in de film Cabiria uit 1914 (geregisseerd door Giovanni Pastore en geschreven door Gabriele D'Annunzio) zal worden gestationeerd bij de ingang van het Kolosseum om de bezoekers van de tentoonstelling te verwelkomen", aldus een persbericht over de controversiële tentoonstelling.

Het Colosseum was een van de vele Romeinse amfitheaters waar christenen werden gemarteld en geëxecuteerd om heidense aanbidders te vermaken. Het Vaticaan heeft gezwegen en zich niet verzet tegen de aanwezigheid van de godheid. Dit heeft vele wenkbrauwen doen fronsen aangezien de tentoonstelling kort na een controversiële heidense ceremonie met de Zuid-Amerikaanse godin van Pachama komt. De beelden waren twee identieke beelden van een naakte zwangere vrouw uit het Amazonegebied die later in de Tiber-rivier van Rome werden geworpen.

"Als bisschop van dit bisdom (Rome) vraag ik vergeving aan hen die door dit gebaar beledigd zijn", schreef Paus Franciscus in een verklaring.

Bron: With Approval from Vatican: Canaanite Idol 'Moloch' Put on Display in Rome -