www.wimjongman.nl

(homepagina)

Is Benny Gantz een onbetrouwbare Mr. Schoon?

Dr. Aaron Lerner - 23 november 2019

In augustus 2016 nam Benny Gantz, eigenaar en voorzitter van Fifth Dimension, deel aan EEN vergadering met de Israëlische politie, waarbij het besluit werd genomen om aan het bedrijf NIS 4 miljoen te betalen voor hun systeem zonder een aanbesteding.

https://en.globes.co.il/en/article-comptroller-gantzs-startup-given-exemption-in-police-tender-1001279953

Hier een ruwe Nederlandse vertaling van Deepl waarin de Staatscontroleur de kwestie aanzwengelde.

De motivering voor het afzien van de verplichting tot het indienen van een offerte was:

#1. De Vijfde Dimensie had al vijf klanten.

[Zij hadden geen enkele klant.]

#2. De Vijfde Dimensie had al een product.

[Ze hadden er geen].

#3. Die Vijfde Dimensie bestond al vier jaar.

[Slechts TWEE.]

Nu hij aan het hoofd staat van de Blauw-Wit Partij, is een belangrijk kenmerk van zijn campagne dat hij de schone man is in schril contrast met Netanyahu.

Maar is hij dat wel?

Er schijnt slechts één verhaal te zijn dat met M. Gantz overeenkomt dat Gantz wel zou schoon zijn, en dat hij als eigenaar en voorzitter van het bedrijf de Vijfde Dimensie onwetend zou zijn in verband met wat er in zijn bedrijf gebeurde.

Gantz kan fysiek vergaderingen bij de Vijfde Dimensie bijgewoond hebben, waar besloten werd om tegen de Israëlische politie te liegen, maar waar zijn geest dus elders was.

Ditto voor de kritische ontmoeting met de Israëlische politie, waar de Vijfde Dimensie de Israëlische politie ervan overtuigd heeft om af te zien van de aanbestedingseis.

En nadat de deal was gesloten, ging Benny Gantz verder in zijn zalige onwetendheid over wat er was gebeurd.

Wat tot een merkwaardige situatie leidt als men bedenkt dat de heer Gantz de juiste man zou zijn om premier van de staat Israël te worden.

Wat is erger? Een leider die samenspande om de Israëlische politie voor 4 miljoen shekel te bedriegen of een leider die er geen flauw idee van zou hebben wat er aan de hand was op kritische bijeenkomsten, waar hij aan deelnam van het bedrijf dat hij bezat en voorzitter was?

In zekere zin verdient het eerste de voorkeur. Tenminste, in dat geval zou men kunnen argumenteren dat de heer Gantz er zo zeker van was dat zijn bedrijf iets zou leveren aan de Israëlische politie voor hun geld, dat hij het liegen als een onschadelijke, irrelevante noodzaak beschouwde.

Kan de natie zich een premier veroorloven die zegt de mijnheer Schoon te zijn omdat hij mijnheer Onwetend is?

Bron: IMRA - Friday, December 13, 2019 Is Benny Gantz A Clueless Mr. Clean?