www.wimjongman.nl

(homepagina)

Regering van wetteloosheid

Door Hal Lindsey - 5 december 2019

De nieuwe socialistische president van Mexico heeft de misdaadbestrijding op een nieuwe manier benaderd. Hij noemt het "knuffels geen kogels". Om te zien hoe die strategie werkt, kijk dan naar het verhaal van Ovidio Guzmán. Hij is de zoon van de man die ooit bekend stond als 's werelds machtigste drugshandelaar - 'el Chapo'. In oktober werd de jonge Guzman door de Mexicaanse politie gevangen genomen. Maar de regering van Mexico bevrijdde hem toen honderden handlangers van het misdaadsyndicaat een aanval begonnen op de veiligheidstroepen van het land.

Door wat er die dag is gebeurd, is Mexico een ander land geworden. Burgers vermoedden al lang dat criminele heren hun land besturen. Nu weten ze het. Journalist Ismael Bojórquez beschreef de verandering. "Het leven gaat door", schreef hij, "maar niet op dezelfde manier."

President López Obrador ziet het als een goede zaak. "Dit is niet langer een oorlog", zei hij. "Het gaat niet langer om geweld, confrontatie, vernietiging, of moord in de hitte van het moment. Het gaat erom na te denken hoe je met andere methoden levens kunt redden en vrede en rust in het land kunt bereiken."

Maar in feite gaat het hier niet om het redden van levens. Integendeel. Het gaat over de capitulatie van een regering aan de krachten van het kwaad. Het gaat over de heerschappij van de wetteloosheid.

Jezus zei dat in de laatste dagen "doordat de wetteloosheid zal toenemen, zal de liefde van velen verkillen." (Matteüs 24:12)

In Londen, een paar dagen geleden, stak een terrorist genaamd Usman Khan vijf mensen neer waarbij hij er twee doodde. Hij was eerder veroordeeld voor zijn aandeel in een door al-Qaeda geïnspireerd terroristisch complot in 2012. Hij zat vijf jaar in de gevangenis en werd vervolgens vrijgelaten zonder voor een reclasseringscommissie te verschijnen, zoals de wet voorschreef. De Australische nieuwsdienst News.com.au meldde: "Khan was geholpen door 'Samen Leren' nadat hij in december vorig jaar uit de gevangenis was vrijgelaten. En hij werd door het programma gebruikt als publiciteits-jongen, nadat hij hen bedankte voor hun hulp bij het vinden van een computer."

De twee mensen die door Khan zijn vermoord - Saskia Jones, 23 jaar, en Jack Merritt, 25 jaar - waren vrijwilligers bij "Learning Together". Ze waren beiden uitgesproken voorstanders van meer clementie in het Britse strafrechtsysteem. "Samen Leren' is een initiatief van het Cambridge University Institute of Criminology. De directeur van het instituut, professor Loraine Gelsthorpe, zei dat Jack Merritt pleitte "voor een politiek van liefde".

Het klinkt zoals "knuffels, geen kogels." En dat klinkt leuk totdat we ons herinneren dat God een menselijke regering heeft ingesteld voor de bescherming van rechten, de bescherming van kinderen en gezinnen - bescherming tegen levens van angst.

De Verenigde Staten is niet immuun voor de groeiende wetteloosheid in de wereld. In Chicago kondigde de officier van justitie drie jaar geleden aan dat winkeldieven niet langer zouden worden aangeklaagd voor een misdrijf als ze minder dan $1000 aan goederen zouden stelen, of als ze minderjarig waren. Van criminelen wordt gezegd dat ze rekenmachines meenemen naar de winkels om er zeker van te zijn dat ze onder de limiet zitten. Op die manier zijn ze vrij om terug te komen voor meer. Volgens CBS 2 in Chicago "grijpen ze wat ze willen en vertrekken ze dan."

Wethouder Brian Hopkins zegt: "We zien dat de bewakers van de winkels worden met pepperspray besproeid en fysiek aangevallen... Ze [winkeldieven] hebben geen angst en ze handelen ongestraft."

Hetzelfde is gebeurd in Californië, waar de wet anderhalf jaar geleden is veranderd. Diefstal onder de 950 dollar kan alleen als een misdrijf in rekening worden gebracht. De eigenaar van een kleine hobbywinkel in Sacramento zegt dat de nieuwe wet het hem en andere kleine detailhandelaren moeilijk heeft gemaakt om in het bedrijfsleven te blijven. "Het is als een open jachtseizoen," zei hij. "Zij zullen voor $ 800 aan zaken bij elkaar grijpen en de deur uit lopen."

Rachael Rollins dient als de Procureur van het Openbaar Ministerie voor de Provincie van Suffolk, Massachusetts. De provincie omvat ook Boston. Ze werd gekozen met de belofte om bepaalde misdaden niet te vervolgen. Het omvatte diefstal van persoonlijke bezittingen onder $ 250, wanordelijk gedrag, het schenden, het ontvangen van gestolen bezit, baldadige of kwaadwillige vernietiging van bezit, drugbezit, drugbezit met de bedoeling het te verdelen, en het zich verzetten tegen arrestatie. Denk aan de gevolgen van het geven van een vrije doorgang van mensen voor de dingen die op die lijst staan.

Aanvankelijk leidt wetteloosheid tot anarchie. Maar het blijft daar nooit lang bij. Het wordt al snel het excuus voor criminele controle zoals we die in Mexico zien, of voor de vorming van een politiestaat. Hoe dan ook, vrijheden gaan snel verloren.

Bron: The Hal Lindsey Report | Hal Lindsey