www.wimjongman.nl

(homepagina)

De dramatische koudegolf die zich over de helft van de VS uitstrekt, veroorzaakt nu al catastrofaal mislukte voedselgewassen.

Door JD Heyes - Newstarget.com - 13 november 2019

()

De dramatische koudegolf die zich momenteel over de helft van de VS uitstrekt, veroorzaakt nu al een catastrofaal mislukte oogst aan voedselgewassen.

Ooit werden de zogenaamde "preppers" - dat zijn mensen die vinden dat ze voorbereid moeten zijn op alle mogelijke scenario's, inclusief de grote apocalyps - als 'gekken' beschouwd, maar meestal door stadsmensen die ten onrechte geloven dat de levensmiddelenwinkels een eindeloze voorraad voedsel hebben.

Feit is echter dat kruidenierswinkels helemaal niet veel verse voedselvoorraad hebben, en slechts een beperkte voorraad van lange termijn spullen. Zodra de vrachtwagens stoppen te komen, zullen ze vrij snel zonder voedsel komen te zitten.

Wat zou ervoor kunnen zorgen dat die vrachtwagens stoppen? Wijdverbreide stroomuitval. Grootschalige cyberaanval op computersystemen die vrachtvervoersactiviteiten uitvoeren. Oorlog.

Maar ook natuurrampen, zoals het weer.

Zoals Michael Snyder van End of the American Dream meldde, wordt er niet veel meer over gesproken dan alleen in de lokale media, maar in het begin van dit jaar zijn er in de Verenigde Staten recordtemperaturen ontstaan die een verwoestend effect hebben op de gewassen.

Hij rapporteert:

De eindeloze regenval en de afschuwelijke overstromingen in de eerste maanden van dit jaar leidden tot enorme vertragingen bij het planten van de gewassen in veel gebieden, en nu veranderen sneeuw en bitter koude temperaturen het oogstseizoen in een complete en volslagen nachtmerrie in het hele land.

Een Veterans Day Report van USA Today merkte vandaag op dat het "begon te lijken op Kerst" toen de koude temperaturen het land overspoelden:

Een winters weerspatroon dat een eencijferige temperaturen en meer dan een 30 cm sneeuw naar delen van het noordelijke midden-westen bracht, schoof maandag over een groot deel van het land, en dreigde honderden records te breken en strenge vorst te brengen tot in het zuiden van Florida.

De "koudste vloedgolf van arctische lucht tot nu toe in dit seizoen zal voor een groot deel van de centrale en oostelijke V.S., zelfs tot aan de Golfkust, record lage temperaturen teweegbrengen," vertelde Kwan-Yin Kong, een meteoroloog bij het Weersvoorspellingscentrum van de National Weather Service, aan de krant.

Over het geheel genomen, zouden er meer dan 300 lage temperatuur records kunnen worden gebroken deze week, volgens de weerdienst.

Erger nog, de koude temperaturen trokken door tot diep in het zuiden, waar de gewassen nog steeds geoogst zouden kunnen worden. En in het noorden zijn de temperaturen nog ernstiger, wat betekent dat de schade aan het gewas erger is. (Gerelateerd: Deze 10 items zijn nu goedkoop, maar zullen van onschatbare waarde zijn na SHTF).

Nat, koud weer heeft zijn tol geëist

- North Dakota: Het Dep. van de V.S. Minister Sonny Perdue van Landbouw van de V.S. keurde het verzoek van de staat goed voor het benoemen als ramp voor de 47 provincies die getroffen zijn door recente seizoenregenval en een sneeuwstorm in oktober.

- Minnesota: Gov. Tim Walz vroeg Perdue vorige week om de 12 noordwestelijke provincies tot rampgebied te verklaren, waar de landbouwers hebben te worstelen met een ongebruikelijk slecht oogstseizoen. In een brief vertelde Walz aan Perdue dat het oneindige slechte weer had bijgedragen aan een moeilijk oogstseizoen, terwijl ze al te maken hadden met lage grondstofprijzen.

- Iowa: Volgens het wekelijkse groeiseizoensverslag van Iowa van vorige week was de gemiddelde temperatuur in Iowa 0,5 graden, of ongeveer 10 graden lager dan normaal. Mason City boer Kevin Pope zei dat vanwege de vroege sneeuw, alle oogst was gestopt.

- Ohio: 14 provincies zijn uitgeroepen tot primaire natuurrampgebieden (waaronder Champaign, Clark en Miami graafschappen). De boeren in deze provincies komen in aanmerking voor het aanvragen van rampenleningen en velen zullen deze nodig hebben.

- Illinois: Historische overstromingen, de ergste in 25 jaar, hebben de gewassen van de staat dramatisch getroffen, waardoor veel boeren door de bomen het bos niet meer zien om hulp te krijgen van het Federaal Bureau voor Noodhulpbeheer. De natte omstandigheden eerder dit jaar zorgden ervoor dat boeren de aanplant van lentegewassen vertraagden, waaronder sojabonen en maïs.

- Colorado: "Het lijdt geen twijfel dat het extreme weer de afgelopen jaren grote invloed heeft gehad op de landbouwproducenten, en 2019 is geen uitzondering", vertelde Clarice Navarro, uitvoerend directeur van het Farm Service Agency, aan de lokale media.

Dit alles toont dat iedereen die het 'preppen' [voorbereiden] serieus neemt, lichtjaren vooruitloopt op de meerderheid van de Amerikanen die niets door zullen hebben als of wanneer de winkels zonder productie en andere goederen komen te zitten omdat de boeren vorig jaar niet genoeg konden laten groeien.

Bronnen:

EndOfTheAmericanDream.com

MSN.com

NatuurlijkNieuws.nl

Bron: Dramatic cold spell sweeping across half the USA is already causing catastrophic food crop failures | The Common Sense Show