www.wimjongman.nl

(homepagina)

Het Koninkrijk van God

Elhanan ben-Avraham, 29 november 2019.

 

Kunstwerk van Elhanan ben-Avraham

 "Noch mijn fouten, noch mijn zonden bepalen wie ik ben, niet meer als die van koning David" - Elhanan.

Wat is precies het koninkrijk van God? Is het een bijwonen van een eindeloze reeks bevestigende conferenties over dit onderwerp, aangevuld met luide muziek om de ziel en de emoties van de mensenmassa's te verheffen? Is het een luisteren naar de opnames van het onderwijs gedurende de dag en het prijzen met muziek gedurende de nacht? Of misschien het urenlang in tongen spreken en luisteren naar twijfelachtige profetieën en zoeken naar bovennatuurlijke tekenen en wonderen als doel op zich?

Ik zou beweren dat het iets anders is, namelijk de tijden tussen al die bijeenkomsten en gebeurtenissen in, in de dagen en uren van ons dagelijks leven in de aanwezigheid van God. Het is in het zijn van waar en eerlijk, fatsoenlijk en trouw als echte mannen en vrouwen, mensen naar het beeld van God die liefde uitdrukken op een manier die tastbaar is en die zowel onszelf als anderen accepteren als mensen, niet de engelen die drie centimeter boven de grond lopen.

Het is in het manifesteren van dat Koninkrijk in deze wereld, in de kleine daden van trouw in ons werk, onze families, onze vriendschappen. Het is een koninkrijk dat tot uitdrukking komt in de spanningen en crises van deze dagelijkse wereld, om op aarde gezien en gevoeld te worden als in de hemel en niet alleen maar in de hemel, of in de banken van een onberispelijke leer en theologie.

Elhanan ben-Avraham, geboren in 1945, is een professionele kunstenaar, dichter, schrijver en vader van twee, grootvader van vier, en woont sinds 1979 in Israël. Hij heeft gediend in de IDF, heeft de Bijbel internationaal onderwezen, twee geïllustreerde dichtbundels gepubliceerd en twee grote Bijbelse muurschilderingen geschilderd in openbare gebouwen in Jeruzalem, naast vele andere werken. Hij en zijn vrouw wonen in een rustig dorp in de bergen van Juda.

Bron: The Kingdom of God » Kehila News Israel