www.wimjongman.nl

(homepagina)

Het werkelijke doel van Extinction Rebellion is niet het klimaat, maar het idee dat heteroseksualiteit 'normaal' is

"We moeten de oorzaken van die infectie genezen, niet alleen de symptomen bestrijden’.

20 oktober 2019 - door WND-redactie

 

(Afbeelding met dank aan Pixabay)

 

Een oprichter van een radicale groep die de theorie uitdraagt dat de mensheid de oorzaak is van de catastrofale opwarming van de aarde, heeft het ware doel van zijn beweging bekend gemaakt.

Het gaat er niet om de CO2-uitstoot drastisch in te perken om de planeet te redden.

Het gaat om het vernietigen van het "waanidee" van "heteronormativiteit", dat is het idee dat heteroseksualiteit normaal is.

En de "waan" van de "witte overheersing", "eurocentrisme", "patriarchaat" en "klassenhiërarchie".

Stuart Basden, een van de grondleggers van de Extinction Rebellion beweging, gaat er prat op dat hij een van de 15 mensen was die in 2018 de "rebellie" lanceerde.

"Ik was een coördinator van een van de oorspronkelijke vijf werkgroepen, en sindsdien ben ik dag en nacht verenigd met XR (spaarzaam leven van mijn spaargeld, dus ik hoef niet te werken, omdat ik gestopt ben met een industriebaan die me £1000/week betaalde)," zei hij.

De organisatie beweert een geweldloze wereldwijde milieubeweging te zijn met het verklaarde doel om "burgerlijke ongehoorzaamheid te gebruiken om de overheid tot actie te dwingen".

Ze hebben een lijst van "eisen" afgeleverd aan het Verenigd Koninkrijk, waaronder het "verklaren" van een klimaatnoodtoestand, het elimineren van alle broeikasgasemissies en het laten opleggen van "ecologische rechtvaardigheid" aan de samenleving door een "Citizens' Assembly".

Ten eerste geeft Basden toe dat het klimaat "afbreekt", maar het zal niet worden opgelost.

"We staan voor een dreigende maatschappelijke ineenstorting (wat dat ook moge betekenen), zowel in de wereld als in het Verenigd Koninkrijk. Heel ons leven gaat binnenkort radicaal veranderen," zei hij. "Niets van dit alles is bijzonder controversieel. Wanneer een bus met een bepaalde snelheid naar een persoon toe rijdt, wordt het steeds duidelijker dat hij die persoon zal raken. Na een bepaald punt is het onvermijdelijk. En dat is waar we nu staan, met betrekking tot het momentum van de klimaatverandering."

Maar hij zei dat zijn "rebellie"-beweging niet over het klimaat gaat, want dat is een symptoom van een systeem dat volgens hem vernietigd moet worden.

Vervolgens geeft hij een opsomming van de "waanideeën", waarvan hij zegt dat ze fout zijn:

"De waan van de witheid van witte overheersing en de ervaring van blanke mensen, die de mythe dat blanke mensen en hun leven op de een of andere manier van nature beter en waardevoller zijn dan mensen van kleur," schrijft hij.

"De waan van het patriarchaat is het centrum van de mannelijke ervaring, en sluit de vrouwelijke mensen uit van het openbare leven (waardoor ze worden gereduceerd tot een bezit of object voor eigendom of consumptie). Het patriarchaat onderwijst dominerend en competitief gedrag en benadrukt het idee dat de wereld een plaats van schaarste, scheiding en machteloosheid is."

"De waanideeën van het Eurocentrisme dat het idee omvat dat Europeanen weten wat het beste is voor de wereld," schrijft hij.

En hij zei: "De waanideeën van heteroseksisme/heteronormativiteit propageren het idee dat heteroseksualiteit 'normaal' is en dat andere uitingen van seksualiteit afwijkend zijn. De waanideeën van de klassenhiërarchie bevestigen de theorie dat de rijke elite beter/slimmer/edeler is dan de rest van ons, en dus betere beslissingen neemt."

Summit News meldde dat zijn ideeën een reactie kregen.

"Wacht, wat?" zei een commentaar. "Basden beweert dat de klimaatproblemen niet kunnen worden opgelost en dat de beweging zich in plaats daarvan zou moeten richten op het afbreken van het hele systeem van het westerse kapitalisme (China, de grootste vervuiler ter wereld, wordt niet één keer genoemd).

"Het gaat dus niet om de klimaatverandering, maar om het beëindigen van het idee dat heteroseksualiteit de standaard biologische broedplaats is voor de mensheid," aldus het commentaar. "Oké, dan."

Basden verklaart: "We moeten de oorzaken van de infectie genezen, niet alleen de symptomen belichten. Ons richten op de afbraak van het klimaat (het symptoom) zonder de aandacht te richten op deze giftige waanideeën (de oorzaken) is een vorm van ontkenning. Erger nog, het is een racistische en seksistische vorm van ontkenning, die de noodzakelijke aandacht afleidt van de noodzaak voor ons allemaal om onszelf te de-koloniseren."

Hij waarschuwt dat de "krankzinnigheid" van kolonisten vandaag de dag nog steeds voortduurt, en legt vervolgens uit dat hij geen gebrek aan respect bedoelt voor degenen "die door een normatief systeem als "krankzinnig" zijn bestempeld, noch die zich als "krankzinnig" identificeren".

Hij zei dat hij een "oproep deed aan de XR-gemeenschap om nooit te zeggen dat we een klimaatbeweging zijn. Omdat we dat niet zijn. Wij zijn een 'Rebellion' (Opstand). En we komen in opstand om de aandacht te vestigen op, en te genezen, de waanzin die leidt tot ons uitsterven. Vertel nu de waarheid en handel zo."

Bron: Climate Rebellion's true target is not climate: It's idea that heterosexuality is 'normal' - WND

Bron: Edging Closer :: By Daymond Duck - Rapture Ready