www.wimjongman.nl

(homepagina)

Dit paasweekend zijn er ongeveer 1 miljoen Joodse volgelingen van Jezus in de wereld. Ik ben één van hen. Hier is waarom.

Joel C. Rosenberg - 23 april 2019.

(Jeruzalem, Israël) - Vorig jaar werd een baanbrekende studie vrijgegeven door LifeWay Research, waaruit blijkt dat er nu alleen al in de Verenigde Staten zo'n 871.000 Joodse volgelingen van Jezus zijn.

Tel daarbij op de 30.000 Joodse gelovigen die in Israël wonen, en de vele anderen die in Europa, Latijns-Amerika en elders wonen, dan er zijn nu ongeveer een miljoen Joodse volgelingen van Jezus in de wereld van vandaag.

Dat is een verbazingwekkend aantal, vooral wanneer je je realiseert dat er in 1967 minder dan 2000 Joodse gelovigen in de hele wereld waren.

Ik ben dankbaar dat ik een van hen ben. Toch wordt aan mij voortdurend gevraagd - vooral door Joden - hoe dit in de wereld mogelijk is.

"Man, hoe kun je Joods zijn én in Jezus geloven?"

Ik houd van deze vraag. De vraag werd mij het eerst gesteld in november 2002. Ik had net mijn eerste roman uitgebracht: The Last Jihad. Ik deed een telefonisch interview op een hardrock-radiozender in Rochester in New York, vlakbij de stad waar ik opgroeide, Upstate, New York. En de radiopresentator, een man die zichzelf "Broeder Weese" noemde, stelde mij die vraag.

Sindsdien beantwoord ik die vraag graag.

Een negen minuten durende versie van het vertellen van mijn geestelijke reis - hoe ik werd opgevoed door een Joodse vader en een niet-Joodse moeder, en hoe ik geloofde dat Jezus in feite de Joodse Messias is, die door de oude Hebreeuwse profeten werd voorspeld - werd onlangs online gezet door een bediening die "Eén voor Israël" werd genoemd.

Kijk hierboven naar deze 9-minuten durende video.

Klik hier om mijn vader, Len Rosenberg, te zien terwijl hij zijn geestelijke reis deelt.

Enkele jaren geleden (in 2015) heb ik een langere en meer gedetailleerde versie opgenomen. Ik geef hier de link, voor het geval u geïnteresseerd bent.

Mijn geestelijke reis -

Mijn hoop en gebed is dat als je naar het verhaal luistert, het je zal bemoedigen in je eigen geloof, en dat het iets zal zijn dat je kunt delen met familie en vrienden om hen te helpen en hen ook aan te moedigen. Dank u, en moge de Heer u diep zegenen als u de Bijbel opent, de Heilige Schrift leest en een persoonlijke relatie zoekt met de God van Abraham, Izaäk en Jakob.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Joel C. Rosenberg's blog, 20 april 2019, en is met toestemming opnieuw geplaatst.

Bron: This Passover/Easter weekend, there are some 1 million Jewish followers of Jesus in the world. I’m one of them. Here’s why.