www.wimjongman.nl

(homepagina)

Jemens aanval op Saoedi-Arabië vervult Jesaja's Gog en Magog profetie

Door Adam Eliyahu Berkowitz - 16 september 2019

 Ik zal tegen het Noorden zeggen, "Geef terug!" En tegen het zuiden: "Niet achterhouden! Breng Mijn zonen van veraf en Mijn dochters van het einde der aarde. Jesaja 43:6 (De Israëlische Bijbel™).

Een catastrofale aanval in Saoedi-Arabië door de door Iran gesteunde Jemenitische Houthi-rebellen heeft de wereld geschokt en de faciliteiten vernietigd die vijf procent van de olieproductie van de hele wereld produceren. Als de VS de door de Iraniërs voor hun voeten gegooide handschoen opnemen, kan de door Jesaja voorspelde confrontatie in Jemen, de oorlog van Gog en Magog die voorafgaat aan de Messias, ineens opduiken, zoals een rabbijn zei: "Veel eerder dan iemand denkt."

5% van de wereldwijde olieproductie vernietigd

In totaal werden 19 doelen, waaronder twee oliefaciliteiten, zaterdag in Saoedi-Arabië getroffen door verscheidene gecoördineerde aanvallen, waarbij de helft van de ruwe olieproductie van het land, zo'n vijf miljoen vaten per dag, werd weggevaagd. Jemenitische Houthi-rebellen eisten de verantwoordelijkheid op voor de aanvallen op de Saoedi-Aramco oliefaciliteiten in Abqaiq en Khurais.

Kroonprins Mohammad van Saudi-Arabië ontving zaterdag een telefoontje van de V.S.-President Donald Trump waarin de Trump de bereidheid van Amerika herhaalde om te helpen het koninkrijk verdedigen, en dat hij nota nam van de negatieve gevolgen die de aanval op de V.S. en de wereldeconomie zou hebben, volgens het Persagentschap van Saudi-Arabië.

De minister van Buitenlandse Zaken van de V.S., Mike Pompeo, beschuldigde Iran ervan achter de aanvallen te zitten, toen hij zei dat er "geen bewijsmateriaal" was dat Jemen achter de wat hij een "ongekende aanval noemde op de de energielevering van de wereld" zat.

Tweet Secretaris Pompeo

Teheran zit achter de bijna 100 aanvallen op Saoedi-Arabië, terwijl Rouhani en Zarif doen alsof ze diplomatie bedrijven. In weerwil van alle oproepen tot deëscalatie heeft Iran nu een ongekende aanval op de energievoorziening in de wereld gelanceerd. Er is geen bewijs dat de aanvallen uit Jemen kwamen.

CNN meldde dat een hoge ambtenaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken hen satellietbeelden liet zien waaruit blijkt dat de aanval afkomstig was vanuit het noordwesten, dus uit Irak of Iran.

"Het is erg moeilijk om te zien waar deze dingen vandaan kunnen komen, dan behalve uit Iran of Irak," zei de hoge regeringsfunctionaris.

De "aanvallen werden aanvankelijk beschreven als drone-aanvallen, maar Debka Files, een Israëlische militaire inlichtingen website, haalde inlichtingen-deskundigen aan van de V.S. die de aanval aan kruisraketten verbonden, gelanceerd door een pro-Iraanse Iraakse sjiitische militiebasis.

De aanval verstoorde vijf procent van de wereldwijde olieproductie volledig.

VS en Iran: Spanningen groeien, bedreigingen nemen toe.

President Trump maakte duidelijk dat hij de aanval zeer serieus neemt.

Tweet Donald J. Trump

De olievoorziening van Saoedi-Arabië werd aangevallen. Er is reden om aan te nemen dat wij de dader kennen, dat wij gevechtsklaar zijn, afhankelijk van verificatie, maar dat wij wachten op een antwoord van het Koninkrijk op de vraag wie volgens hen de oorzaak van deze aanval is en onder welke voorwaarden wij verder zullen gaan!

Men zou moeten opmerken dat de president gelijksoortige taal gebruikte in juni nadat Iran een verkenningsdrone van de V.S. neerhaalde. De president gaf opdracht tot een militaire actie van de V.S. om Iran te slaan maar annuleerde de aanval op het laatste ogenblik.

De olieprijzen stegen in het kielzog van de aanval tot het hoogste in zes maanden op maandag, met een stijging van maar liefst 20 procent. Brent ruwe olie, de internationale benchmark, steeg bijna 12 dollar per vat tot 71,95 dollar per vat, alvorens terug te vallen naar 68 dollar per vat.

Jemen is het eerste Slagveld in Gog en Magog.

Rabbi Yekutiel Fish, een expert in de joodse mystiek die in het Hebreeuws blogt onder de titel 'Sod Chashmal,' merkte op dat de gebeurtenissen zich precies ontvouwde volgens het vers in Jesaja over de oorlog van Gog en Magog.

 Ik zal tegen het Noorden zeggen: "Geef terug!". En naar het zuiden: "Weerhoud niet! Brengt Mijn zonen van veraf, en Mijn dochters van het einde der aarde. Jesaja 43:6

Het woord vertaald als 'terug' is תֵימָן, dat ook vertaald kan worden als Jemen.

"De oorlog tussen Iran en Amerika - dat zijn de zonen en dochters van ver weg - zal in Jemen beginnen," zei Rabbi Fish. "Dit wordt de eerste fase in de multinationale oorlog van Gog en Magog.

De rabbi merkte ook op dat Perzië zeer vaak verschijnt in de Joodse eschatologie op een manier die de VS representatief maakt voor Edom, de natie van "rode mannen", wat een bondgenootschap met Arabië omvat. Rabbi Fish haalt de Yalkut Sjimoni aan, een compilatie van rabbijnse commentaren op de Bijbel die in de 13e eeuw zou zijn gecomponeerd, waarbij de rol van Perzië aan het eind van de dag in detail wordt beschreven.

 "Rabbi Yitzchok zei: Het jaar waarin Melech Hamashiach (Koning Messias) zal worden onthuld, zullen alle naties van de wereld elkaar provoceren... De koning van Perzië zal de koning van Arabië provoceren. De koning van Arabië zal naar Edom gaan om raad te vragen en de koning van Perzië zal dreigen de hele wereld te vernietigen. De naties van de wereld zullen woedend zijn en in paniek raken. Ze zullen op hun gezichten vallen en zullen pijnen ervaren als geboortepijnen. Ook Israël zal verontwaardigd zijn en in een staat van paniek vragen: "Waar gaan we naartoe?" (Yalkut Sjimoni, Jesaja, 60:499)

"Maar de oorlog zal pas na de Israëlische verkiezingen beginnen", zei Rabbi Fish. "De kwesties met betrekking tot de heerschappij in Israël moeten voor de oorlog zijn afgerond. Maar de oorlog zal zeker opduiken, en veel eerder dan iemand denkt."

Bijbelcodes: De oorlog van Iran tegen de V.S. leidt tot een bekering, drie keer het woord Elia.

Andere deskundigen zien ook een conflict tussen Iran en de VS als een vervulling van de Bijbelse profetie. Rabbijn Matityahu Glazerson, een expert op het gebied van bijbelcodes, zocht naar bijbelse aanwijzingen voor de groeiende spanningen tussen de VS en Iran en vond deze in het 29e hoofdstuk van Exodus. In een video legde hij uit dat hij het Hebreeuwse מתחל מלחמה (begin van een oorlog) vond, afgewisseld met het woord איסלם(Islam).

"De waarheid moet gezegd worden dat de islam de drijvende kracht achter Iran is," zei Rabbi Glazerson.

De rabbijn waarschuwde dat de woorden 'oorlog' en Iran parallel lopen met het woord אורניום (uranium), waarbij hij opmerkte dat het heel goed mogelijk is dat Iran kernwapens heeft. Verrassend genoeg (of misschien niet) verbonden met het woord uranium waren de letters אובמה (Obama).

"Hij was een onruststoker en een goede vriend van de moslims en stond Iran toe een nucleair programma te hebben," zei Rabbi Glazerson.

Rabbi Glazerson merkte op dat het belangrijkste was dat de letters ארהב (de afkorting in het Hebreeuws voor de Verenigde Staten) verbonden waren met het woord ישראל (Israël), wat aangeeft dat ze bondgenoten in de oorlog zouden zijn.

Het woord Israël was in de nabijheid van het woord הַתרָאָה (waarschuwing).

"Verlossing kan pas komen nadat Israël voor het eerst gewaarschuwd is om zich te bekeren," zei Rabbi Glazerson. "Dat is het doel achter deze oorlog en dat is de enige oplossing die vrede zal brengen in de hele wereld.

Rabbijn Glazerson vond ook het woord טראמפ (Trump) als tegenwicht voor het verschijnen van Obama.

Positief is dat de rabbijn in dit deel van de Thora drie keer אליהו (Elia) heeft gevonden.

"Dit zijn verontrustende tijden, maar als we ons bekeren, is dit precies wat de Moshiach (Messias) zal brengen," concludeerde Rabbi Glazerson. "Alleen dan zal er over de hele wereld vrede en rust zijn."

Bron: Yemen's Attack on Saudi Arabia Fulfills Isaiah’s Gog and Magog Prophecy -