www.wimjongman.nl

(homepagina)

Ja, het Israëlische volk is superieur aan zijn vijanden

Ja, Ori Ansbachers moeder vroeg het publiek om "licht in de wereld te brengen, een daad van vriendelijkheid" om de ziel van haar dochter te bewaren.

Giulio Meotti - 12 februari 2019

()

Een veroordeling van de moord op Ori Ansbacher door een Palestijnse Arabische terrorist in Jeruzalem is nog steeds niet van de grond gekomen:

- De Europese Unie veroordeelt altijd snel de bouw van nieuwe Israëlische huizen in Judea en Samaria;

- De VN, altijd bijeen in spoedvergadering wanneer Israël een terrorist doodt;

- De Westerse kranten, altijd klaar om plaats te maken voor de terroristen die zijn omgekomen aan de grens van Gaza en voor de pin-up-girl van de Intifada, Ahed Tamimi;

- Paus Franciscus, altijd afgeleid wanneer Israël lijdt aan een tragedie, is in vreselijke rouw;

- Abu Mazen en de "gematigde Palestijnen", altijd genereus in het maken van geldovermakingen aan terroristen met Europese hulp;

- De islamitische wereld, altijd bereid om terroristen in hun moskeeën te verbergen;

- En laten we niet vergeten: De feministen, altijd op zoek naar een vrouwenmoord, behalve wanneer er een Israëlisch meisje bij betrokken is.

Goed zicht op het meest huiveringwekkende succesverhaal uit de geschiedenis: het antisemitisme dat doodt.

()

De vrienden van Ori Ansbacher vonden deze woorden, een gedicht, dat het meisje had geschreven voordat ze in Jeruzalem werd vermoord: "Maak van je wereld een wereld van vrede". Weinig woorden, maar deze zeggen alles over een volk dat al 70 jaar in oorlog is, maar dat niet haat. De Israëlische wil tot vrede - uitgedrukt door haar kranten, schrijvers, politici en haar opiniepeilingen - is echter altijd al beantwoord met terreur en dood.

En deze passie voor het leven en de vrede in die vesting verbergt iets dat Israël helemaal niet vergelijkbaar maakt met enig ander Westers land. En dat maakt het, althans in mijn ogen, uniek.

De Israëlische premier Netanyahu bezocht de ouders van Ori Ansbacher. Het is een bijna onbekend beeld in Europa, dat een leider van de natie een gezin gaat troosten na een terroristische aanslag. Het is in plaats daarvan de kracht en de laatste grootsheid van Israël, iets intiems, dat van binnenuit komt, de eenheid van zijn volk.

Ja, het Israëlische volk is superieur, het is rechtvaardiger en sterker dan zijn vijanden. Terwijl overal in Israël mensen waakten vanwege dat arme meisje dat vermoord werd door een Palestijnse terrorist, vroeg de moeder van Ori Ansbacher het publiek om "licht in de wereld te brengen, een daad van vriendelijkheid" om de ziel van haar dochter te bewaren.

Zij die dat kleine land en volk boycotten of bekritiseren hebben geen idee van deze bovenmenselijke morele kloof tussen Israël en degenen die het willen vernietigen en zijn inwoners willen doden.

Bron: Yes, the Israeli people is superior to its enemies - Israel National News