www.wimjongman.nl

(homepagina)

Iran komt dichter bij het doel: "Israël van de kaart vegen"

door Majid Rafizadeh - 16 maart 2019

 

De plaatsvervangend bevelhebber van de Islamitische Revolutionaire Garde van Iran (IRGC), Hossein Salami, bedreigde onlangs Israël op de tv op Kanaal 2 van Iran. (Bron: MEMRI)

 

De militaire activiteiten van Iran en de duidelijke publieke bedreigingen om Israël te vernietigen blijven toenemen in frequentie en intensiteit. Deze stappen wekken niet alleen angst op, zoals ongetwijfeld de bedoeling is, maar dreigen ook de internationale gemeenschap te ontwrichten. Met zulke bittere beloften van conflicten wordt verwacht dat de internationale nieuwsmedia en politici over de hele wereld iets te zeggen hebben over deze situatie. In plaats daarvan wordt het aanhoudende misbruik van Iran nog steeds genegeerd.

Een van de belangrijkste pijlers en revolutionaire idealen van de Islamitische Republiek is de vernietiging van de Joodse staat. Het is ook een van de religieuze profetieën van de grondlegger van de Islamitische Republiek Iran, Ayatollah Ruhollah Khomeini, en zijn opvolger, de huidige Opperste Leider Ayatollah Ali Khamenei, dat Israël uiteindelijk van de aardbodem wordt gewist. Aangezien het theocratische establishment van Iran gelooft dat de Opperste Leider Allah's vertegenwoordiger op aarde is, worden de woorden of wensen van de Opperste Leider beschouwd als wensen, die door de ware gelovigen van Allah tot leven moeten worden gebracht.

Terwijl ze vooruitgang boeken in de richting van het vernietigen van Israël, geloven de Iraanse leiders niet alleen dat ze dichter bij het vervullen van een religieuze profetie komen, maar ze zien ook dat ze strategische en geopolitieke overwinningen behalen - in Irak, Syrië, Jemen, Libanon en in de Gazastrook. De plaatsvervangend bevelhebber van Irans Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC), Hossein Salami, dreigde onlangs op de Iraanse TV van Channel 2 dat Israël "kwetsbaar is en zichzelf dichter bij de dood brengt".

Salami heeft onlangs de strategie van de Iraanse regering duidelijk gemaakt en verklaarde:

"Onze strategie is om Israël van de politieke wereldkaart te verwijderen. En het lijkt erop dat, gezien het kwaad dat Israël doet, het zichzelf dichter bij dat doel brengt."

Daarnaast heeft Opperste Leider Ayatollah Ali Khamenei onlangs op Twitter een tirade geplaatst tegen Israël. Het verklaarde dat "het zionistische regime zal verdwijnen in de niet zo verre toekomst".

Deze uitbarsting van vertrouwen wordt onder meer versterkt door de militaire opbouw van Iran in Syrië. De Syrische burgeroorlog wordt gezien als een perfecte omgeving voor de Iraanse leiders om vooruit te komen en uiteindelijk hun doel van vernietiging van Israël te bereiken. Iran heeft meer dan tien militaire bases in Syrië gebouwd, of is bezig met de bouw ervan, waarvan sommige dicht bij de Israëlische grens. Teheran heeft deze strategische positie in Syrië gebruikt om raketten op Israël af te vuren.

Hoewel veel van de wereldleiders voorbijgaan aan de duidelijke bedoelingen van Iran om Israël te vernietigen, lijken ze Israël altijd zeer snel te bekritiseren omdat het de veiligheid van zijn burgers daadwerkelijk verdedigt. Nadat de niet-uitgelokte aanvallen van Iran op Israël en zijn militaire opbouw in Syrië door de internationale gemeenschap werden afgewezen, had Israël geen andere keuze dan zelf aanvallen uit te voeren tegen de Iraanse militaire bases en infrastructuur die hun land bedreigden.

Helaas hebben sommige nieuwsredacties en politici geprobeerd een ander verhaal te creëren en zo de mensen te doen geloven dat de dreigementen van de Iraanse leiders slechts woorden zijn. De Iraanse leiders blijven met hun bedoelingen echter niet alleen bij verbale bedreigingen, maar tonen ook militaire acties. Sinds 1979 heeft Iran toestemming gegeven voor het afvuren van raketten en granaten op Israël en heeft het ook volmachten, zoals Hamas en Hezbollah, gebruikt om Israël aan te vallen. Iran lijkt Israël stevig in zijn vizier te hebben.

Blijkbaar in een haast om dekking te bieden voor Iran, hebben sommige wereldleiders ook, jarenlang, geprobeerd het publiek te vertellen dat er een verschil is tussen "gematigde" Iraanse politici en de hardliners. Jammer genoeg is dat onderscheid slechts een kwestie van geloofwaardig maken. De huidige president van Iran, Hassan Rouhani, heeft net als de vorige president Mahmoud Ahmadinejad, Israël een "kankergezwel" genoemd. Iraanse politici uit het hele politieke spectrum (hardliners of "gematigden") zijn het allemaal eens over één ding: vernietiging van Israël.

De minister-president van Hongarije, Victor Orbán, wees eerder al op de dubbelhartigheid waarmee Israël wordt behandeld:

"De EU zou de inspanningen van de staat Israël voor stabiliteit in de regio moeten waarderen. Dit is niet alleen voor Israël van belang, maar ook voor Europa, omdat het ons beschermt tegen steeds meer invasies van migranten... De betrekkingen van de EU met Israël zijn niet rationeel genoeg en moeten worden hersteld. In plaats van Israël te bekritiseren, moeten we de deur openzetten voor samenwerking met Israël."

Het is verbijsterend dat sommige politici en regeringen, waaronder de EU, Israël bekritiseren vanwege haar Midden-Oostenbeleid en vervolgens een oogje dichtknijpen voor de militaire opbouw van Iran in de buurt van de grens met Israël - terwijl Iran vanuit Syrië raketten en granaten op Israël afvuurt, ballistische raketten verscheept naar de zelfverklaarde vijand van Israël, Hezbollah, en Israël blijft bedreigen om het in de nabije toekomst te vernietigen.

Wanneer zal de internationale gemeenschap de duidelijke verbale bedreigingen en fysieke agressie van de Iraanse regering serieus gaan nemen? Of zou de internationale gemeenschap heimelijk graag zien dat Israël wordt vernietigd, onder Europa's Orwelliaanse omkering van de woorden: "het vredesproces"?

Dr. Majid Rafizadeh is een bedrijfsstrateeg en adviseur, Harvard-opgeleid geleerde, politicoloog, bestuurslid van Harvard International Review, en voorzitter van de International American Council on the Middle East. Hij is auteur van verschillende boeken over de islam en het buitenlands beleid van de VS. Hij is te bereiken op Dr.Rafizadeh@Post.Harvard.Edu

Bron: Iran Inches Closer to its Goal: "Wipe Israel off the Map"