www.wimjongman.nl

(homepagina)

Shaked: Regev wilde niet dat ik me bij Likud aansloot

De voormalige minister van Justitie sprak met Army Radio en sprak zich uit tegen Regev en tegen het idee van Laborpartijleider Amir Peretz als Minister van Financiën.
 

Door Maariv Online - 13 augustus 2019

Yemina partijvoorzitter Ayelet Shaked onthulde dinsdag tijdens een interview op Army Radio dat "Miri Regev bang was dat ik zou toetreden tot de Likud en dit vertelde aan de hogere leden van haar partij."

"Miri Regev bedacht het woord 'opportunisme' in de politiek, toen iemand gepassioneerd sprak over haar terugtrekking, en ze is ook aan het liegen," zei Shaked, verwijzend naar de verklaring van Regev dat "Shaked gepleit had om tot Likud toe te treden slechts een paar maanden eerder."

Gil Hoffman
Kattengevecht: @regev_miri zegt dat @Ayelet__Shaked smeekte om bij Likud te mogen komen. Shaked zegt dat Regev het woord opportunisme geïntroduceerd heeft in de Israëlische politiek toen ze debatteerde over toetreding tot Labor of Likud, en dat Regev uit angst haar toetreding tot Likud probeerde te blokkeren. @GLZRadio
7:17 AM - 13 Augustus, 2019 - Israël.
Twitteradvertenties info en privacy

De voormalige Minister van Justitie voegde hieraan toe: "Ze was bang en wilde niet dat ik me bij Likud zou aansluiten. Toen we niet over de drempel kwamen, was ik van plan om me voor Likud in te zetten en die partij te steunen. Miri Regev was degene die toen senior Likud ambtenaren benaderde en ze zei dat ze niet wilde dat dit zou gebeuren. Als ze die dingen niet openbaar zou zeggen, zou ik me inhouden, maar ze sprak en ik reageer."

"Er zijn verschillen tussen Rechts en Likud," zo ging de rechtse partijvoorzitter verder. "Ik wil echter een Rechts regering instellen. Ik wil 61 zetels hebben. Als we geen dubbelcijferig aantal zetels hebben, zal de Likud een regering vormen met links. Tegen iedereen die zichzelf als rechts ziet, zeg ik dat je Rechts moet stemmen. Onze politici zijn weliswaar een beetje opvliegend, maar al met al zijn het zeer serieuze mensen die heel hard werken voor het publiek in Israël".

Op de vraag wie haar partij na de volgende verkiezingen zou aanbevelen, zei Shaked: "We zouden Netanyahu aanbevelen omdat hij het hoofd van rechts is. Maar iedereen die een rechtse regering wil en gelooft in een liberale economie, zonder arbeiderscomités en monopolies, zou op ons moeten stemmen, omdat we effectieve en waardebewuste politici zijn".

Commentaar gevend op de verwachte benoemingen van een staatscontroleur, zei ze: "Rechter Sarah Frisch is een prachtige vrouw, en doet een uitstekend werk. Ik ken Rechter Nechama Munitz ook. Zij is ook een eerlijke en serieuze vrouw. Ik denk dat het uitstekende afspraken zijn."

Op de vraag of dit Netanyahu in staat zal stellen om geld te ontvangen voor zijn proces, antwoordde Shaked: "Zijn verdediging kost veel geld. Ik zie geen probleem voor een financiering van zijn verdediging. Trouwens, dat zei ik al eerder, zelfs al toen het nog de vorige commissie was."

Op hetzelfde moment schrikt Shaked niet terug voor kritiek op het sociaal-economisch plan van de Laborpartij, en zegt dat "het plan gevaarlijk is. Als [Laborleider Amir] Peretz minister van Financiën is, kunnen we verslechteren tot een staat als Venezuela. Wij kwamen uit de particuliere markt en dat is het verschil tussen [Naftali] Bennett en Peretz, die uit de politiek en de Histadrut (vakbond) komt. Veel politici komen niet uit de particuliere sector en ze begrijpen de grote moeilijkheden en uitdagingen niet die ondernemers ondervinden. Zijn plan is mooi op papier, maar het is los van de werkelijkheid. Het is onmogelijk om voortdurend cadeaus te geven, wanneer het toenemende budget uit de portemonnee van de burgers komt. Hij wil het minimumloon met 30 procent verhogen - hoe zou hij dat doen zonder de prijzen te verhogen en werknemers te ontslaan? Dat is onmogelijk. Het is zeker gevaarlijk".

Shaked werd vervolgens gevraagd of zij zich een coalitie kon voorstellen waarin Peretz een rol speelt. Ze antwoordde: "Ik zei al dat met Peretz als Minister van Financiën het iets is dat Israël in een vergelijkbare staat kan brengen als Venezuela en dat het gevaarlijk is voor de Israëlische economie. Ik hoop echt dat wij groot, sterk en belangrijk worden en dat we een coalitie van 61 zetels kunnen vormen. Luister, de financiële portefeuille is belangrijk en het is een van de grootste uitdagingen voor de regering om het hoofd te bieden aan een enorm tekort, een uitdaging die zowel ik als Bennett bereid zijn om aan te gaan."

Bron: Shaked: Regev didn't want me to join the Likud - Israel News - Jerusalem Post