www.wimjongman.nl

(homepagina)

Hal Lindsey Report

22 maart 2019

()

Omdat de relatie tussen Israël en de Verenigde Staten in de eerste twee jaar van het bewind van president Donald Trump zo veilig is geworden, is het soms gemakkelijk om over het hoofd te zien dat een groot deel van de wereld nog steeds tegen die kleine democratie in het Midden-Oosten is. Vanwege het stabiele, sterke en conservatieve leiderschap van premier Benjamin Netanyahu van Israël gaan wij er vanuit dat alles binnen de grenzen van onze naaste bondgenoot stabiel is.

Dat is niet het geval.

Voor het eerst in jaren werden vorige week vanuit Gaza weer raketten afgevuurd naar de grootste stad van Israël, Tel Aviv. Er klonken sirenes door het hele gebied en het hele land was alert.

Zowel Hamas als de Islamitische Jihad ontkenden enige verantwoordelijkheid, maar sinds Hamas in Gaza regeert, houdt Israël die terroristische organisatie verantwoordelijk voor alle aanslagen die daar vandaan komen. Egypte doet dat ook.

Israël sloeg terug met een aanval op verschillende Hamas-terreurcentra. Tot nu toe is het incident niet merkbaar geëscaleerd, maar het herinnert ons er alleen maar aan dat Israëliërs leven onder de constante, dagelijkse dreiging van gewelddadige aanvallen.

Als een nieuwe herinnering aan de vijandige bedoelingen van Hamas, bevond een Palestijnse "rechtbank" in Gaza "president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit schuldig aan hoogverraad en veroordeelde hem tot levenslang in de gevangenis". (De Jeruzalem Post).

Natuurlijk was Abbas niet aanwezig bij dit schijnproces, maar het was "bedoeld om te laten zien wat een Palestijn daar te wachten staat die durft te werken met Israël... Oordeel: Elke Palestijn die een vredesplan met Israël aanvaardt, zal ook schuldig worden bevonden - en zijn eigen doodvonnis ondertekenen. (Khaled Abu Toameh, The Gatestone Institute)

Hamas krijgt langzaam maar zeker de controle over alle Palestijnse politiek. Mahmoud Abbas wordt van buitenaf gesteund. Wanneer er verkiezingen zijn of wanneer Abbas sterft, zal Hamas alle macht grijpen. En dat zal niet mooi zijn voor een Palestijn die ooit met Israël heeft samengewerkt.

Op 9 april 2019 zullen er algemene verkiezingen worden gehouden in Israël. De focus, vooral van links (Israël heeft ook een "deep state"!) is op premier Benjamin Netanyahu gericht.

In de geschiedenis van het moderne Israël diende alleen David Ben-Gurion langer dan hij als premier. Net als Ben-Gurion geloof ik dat Netanyahu door God op precies het juiste moment in de geschiedenis van Israël is geplaatst.

Vóór Netanyahu bevond Israël zich echt in de problemen. Jarenlang hadden de leiders van Israël geprobeerd om de onverzoenbare Palestijnen tevreden te stellen. De heer Netanyahu leidde de natie uit die donkere tijd en bracht haar naar een verbazingwekkend niveau van welvaart, militaire kracht en stabiliteit.

Maar nu heeft hij echte problemen.

Eind februari kondigde de procureur-generaal van Israël aan dat hij de premier zou aanklagen wegens omkoping, fraude en vertrouwensbreuk. Veel waarnemers zijn van mening dat deze beschuldigingen in het beste geval onbeduidend en irrelevant zijn en in het slechtste geval bedrieglijk, misleidend en kwaadaardig onoprecht. (Nogmaals, Israël heeft ook een "deep state"!)

De Openbare Aanklager kondigde ook aan dat hij de wettelijk verplichte hoorzitting zou uitstellen tot na de verkiezingen. Dat betekent dat de heer Netanyahu zich kandidaat moet stellen voor een herverkiezing met een aanklacht wegens fraude boven zijn hoofd. Iets waaraan de linkse media de Israëli's dagelijks gaan doen denken. (Vergeet dus weer niet dat Israël ook een "deep state" heeft!)

Ondertussen is de gepensioneerde IDF-generaal Benny Gantz momenteel de belangrijkste rivaal van Netanyahu. Gantz is de voormalige Chefstaf van het IDF. Hij werd gepromoveerd tot die functie door de heer Netanyahu.

Het verbaast me altijd hoe veel van Israëls militaire leiders naar links wegtrekken als ze een politiek ambt bekleden. Voormalig premier Ehud Barak is de meest gedecoreerde militaire figuur van Israël. Toen hij Premier was, gaf hij aan bijna elke eis van Jasser Arafat toe. Hij probeerde de soevereiniteit en veiligheid van Israël in Camp David weg te geven onder aanmoediging van Bill Clinton. Israël werd gered omdat Arafat zelf echt geen akkoord wilde en Barak afwees.

Premier Ariel Sharon was misschien wel de beroemdste en meest bewonderde militaire leider van Israël. Hij was onverschrokken en onconventioneel. Hij werd beschouwd als de held van de Jom Kippoeroorlog.

Toch heeft Sharon als premier een gedurfde, maar zeer gevaarlijke beslissing genomen. Hij dwong alle Joden de Gazastrook te verlaten en gaf de controle over de Gazastrook over aan de Palestijnen. Ongeacht zijn strategische doel is Gaza sindsdien een doorn in het oog van Israël. Hamas greep snel de controle over de Gazastrook van de Palestijnse Autoriteit en sindsdien is het een broeinest van terrorisme en een bedreiging voor de nationale veiligheid van Israël.

De Israëlische media noemen Benny Gantz een 'centrist'. Zijn campagnestrategie lijkt te zijn: "Zeg zo weinig mogelijk. Hij heeft nog niet ingestemd met een twee- of éénstaatoplossing in het Palestijnse conflict.

Enkele jaren geleden heeft Gantz echter geholpen bij het schrijven van een plan om de Palestijnen eenzijdig belangrijke delen van de Westelijke Jordaanoever te geven. Als de mainstream media van Israël erin slagen om de heer Netanyahu uit het zadel te tillen, kan Israël opnieuw gaan vechten voor zijn nationale soevereiniteit en veiligheid.

De Bijbel spreekt van vreemde en extreme weersomstandigheden in de tijd tot aan het einde van dit tijdperk. Het ergste zal komen nadat de kerk is weggenomen. Maar misschien krijgen we er nu al een voorproefje ervan.

Deskundigen vertellen ons dat de Verenigde Staten onlangs getroffen zijn door verwoestende cyclonen. Het zwaarst getroffen is de Midwest- en Vlaktesstaten, maar de gevolgen werden gevoeld van Wyoming tot aan de oostkust, van de Grote Meren tot aan de Golf van Mexico. Het bracht regen, ijs, sneeuw, tornado's, onweersbuien, enorme overstromingen en orkaankrachtwinden.

Zo'n "bomcycloon" ontstaat wanneer de barometerdruk in een periode van 24 uur meer dan 24 millibar daalt. Een plotselinge drukval kan sterke winden en hevige stormen betekenen.

Zoiets gebeurt ook in onze cultuur. We hebben een plotselinge en ernstige verschuiving gezien in onze houding ten opzichte van goed en kwaad.

Een tijdreiziger van slechts tien jaar geleden zou verbaasd zijn over hoe de wereld is veranderd. Het algemene morele klimaat heeft een onthutsende val ondernomen.

Met een meteorologische "bomcycloon", wanneer de barometrische druk keldert, komen wind en hagel, tornado's en sneeuwstormen. Maar tenzij je je bewust bent van de drukverandering, lijken de stormen uit het niets te komen.

De achteruitgang in onze basis aan fatsoen en moraal is net zo. De moraal is dramatisch en gevaarlijk gedaald. Nu is er een enorme storm aan het broeien. We moeten ons realiseren dat de schaamteloze wending van onze samenleving naar onrechtvaardigheid niet zonder gevolgen zal zijn.

De "plotselinge" zwaai door verschillende staten in de richting van de extreme laattijdige abortussen - in feite kindermoord - is slechts één voorbeeld. De Bijbel zegt dat in de laatste dagen "de mensen... hoogmoedig zullen zijn". (2 Timotheüs 3:1-3)

Het doden van baby's is hoogmoed!

Het is alsof de westerse beschaving haar collectieve denken heeft verloren!

De brutale en onbeschaamde moord op 50 mensen in twee moskeeën in Nieuw-Zeeland dwingt ons tot het stellen van harde vragen. Als de samenleving SOMMIGE mensen als afval behandelt, zal dat dan veranderen hoe men ALLE mensen behandelt? Ik denk dat het antwoord steeds duidelijker wordt. Ja!

Het heeft een verwoestend effect. In Amerika is zelfmoord nu de tiende doodsoorzaak. Onder mensen tussen de 10 en 34 jaar is zelfmoord zelfs de tweede belangrijkste doodsoorzaak.

We leren de harde les dat er gevolgen zijn als we ons afkeren van Gods principes.

Ook in het programma van deze week ga ik een aantal gedachten delen over hoe we in onze cultuur dit punt hebben bereikt.

In mijn boek, Satan is Alive and Well on Planet Earth, schreef ik over een concept dat ik beschreef als "Gedachten-bommen". Ik heb er een aantal opgesomd, die de evolutie van het denken in de westerse beschaving heeft laten zien.

Op dit programma zal ik er twee bespreken: Immanuel Kant en Georg Wilhelm Friedrich Hegel.

Ik zal u laten zien hoe de ideeën van deze twee mannen door de afgelopen eeuwen heen weerklinken en ons brachten naar de crises van vandaag.

Maar ik beloof u niet zonder hoop te laten. Want in Jezus Christus hebben we eeuwige hoop!

Gods Zegen,
Hal Lindsey

Bron: The Hal Lindsey Report | Hal Lindsey