www.wimjongman.nl

(homepagina)

The Hal Lindsey Report: Armageddon en Jeruzalem het middelpunt

8 maart 2019

De oude Bijbelprofeten voorspelden dat Jeruzalem het middelpunt van de wereld zal worden. Dat is het nu.

We weten dat de naties van de wereld zich er op een dag tegen zullen verzamelen. En we weten dat veel van die naties uiteindelijk zullen samensmelten tot geduchte blokken die elkaar zullen tegenwerken. Die groepen gelijkgestemde naties zullen vijanden worden die tegen elkaar ten strijde trekken.

De Bijbel zegt dat het zal uitmonden in een laatste conflict, dat de wereld is gaan kennen als "Armageddon".

"Armageddon" speidt zich uit over de wereld. Het is nooit ver uit de gedachten, zelfs niet van ongelovigen.

Herinner je je "Carmageddon", wat een aantal belangrijke verstoringen van het autosnelwegverkeer beschrijft? Of "Snowmaggedon" om een grote sneeuwramp in Canada te beschrijven?

De wereld heeft een soortgelijke fascinatie voor het woord "apocalyps".

Ondanks een overweldigend gebrek aan Bijbelkennis blijft de fascinatie voor Armageddon groeien. Mensen lijken aan te voelen dat er binnenkort iets groots en vreselijks op onze planeet zal gebeuren, maar slechts weinigen kennen de bijzonderheden ervan.

De Bijbel daarentegen geeft veel specifieke informatie over zowel de strijd van Armageddon als de gebeurtenissen eromheen. Daniël 11 geeft ons een van de meest overtuigende verslagen.

Er zijn maar weinig flitsen van Armageddon-achtig geweld in de wereldgeschiedenis geweest. Dresden, Nagasaki, Hiroshima, om er maar een paar te noemen. Het echte gebeuren zal ontzettend vreselijk zijn, groter dan woorden. De Bijbel voorspelt het aantal doden in die tijd als iets wat anders ondenkbaar is.

Het wereldsysteem zal op bijna alle mogelijke manieren uiteenvallen, te beginnen met de totalitaire heerschappij van de Antichrist en de Valse Profeet. Oorlog zal woeden met alle woede die de moderne technologie mogelijk maakt.

Nooit eerder in de geschiedenis kon de mensheid zichzelf aandoen wat de Bijbel beschrijft in de laatste 3 1/2 jaar voordat Jezus Christus naar de aarde terugkeert.

Maar nu kan precies dat gebeuren. En in de krant van vandaag kun je de specifieke namen lezen van de naties die door de oude profeten worden beschreven, terwijl ze zich in perfecte overeenstemming beginnen te brengen met wat de Bijbel voorspelt.

Dat kan maar één ding betekenen: de "tijd van het einde", welke aan Daniël door de engel Gabriël voor ons is beschreven.

Als u niet klaar bent voor de plotselinge verschijning van Jezus Christus om alle ware gelovigen weg te roepen, aarzel dan niet om de volledige gave van vergeving te aanvaarden, die Zijn dood op Golgotha voor u heeft verworven. En als je Zijn vergeving hebt ontvangen, en Hem volgt, dan is het nu de tijd om je familie, je vrienden en de mensen om je heen het Goede Nieuws te laten horen om ook de kans te krijgen om zich voor te bereiden.

Deze week geef ik je een overzicht van wat de aanloop is naar Armageddon. Je herkent alle spelers en wordt verbijsterd door hoe dichtbij die dagen zijn.

Mis The Hal Lindsey Report niet - op TBN, Daystar, CPM Network, en diverse lokale stations, en op www.hallindsey.com of www.hischannel.com.

Dit is slechts een hoofd-omhoog, zodat u kunt beginnen met het maken van andere plannen voor het bekijken van het programma elke week. Ik zal u eraan blijven herinneren als de tijd nadert.

God zegene u,
Hal Lindsey

Bron: Hal Lindsey