www.wimjongman.nl

(homepagina)

Graven op de plek van de laatst geziene tempelvaten nu toegestaan

Door Adam Eliyahu Berkowitz - 26 november 2019.

 De gouden vaten die uit het heiligdom van het Huis van Hasjem in Jeroenhalajim waren gehaald, werden toen gebracht, en de koning, zijn edelen, zijn gemalinnen en zijn bijwijven dronken ervan. Daniël 5:3 (De Israëlische Bijbel™)
 

Opgravingen bij de Stad van David (eigen foto)

 Een nieuw project op basis van een wonderbaarlijk - maar waargebeurd verhaal - kan de verborgen Tempelvaten weer tevoorschijn brengen, in afwachting van het juiste moment om de Tempel te bouwen.

Rabbijn Harry Moskoff, bekroonde producent en schrijver van "The ARK Report", is al vele jaren op zoek naar oude tempelvoorwerpen. Hij baseert zijn zoektocht naar deze oude Tempelvoorwerpen op Joodse bronnen en tradities over wat er met de vaten werd gedaan voordat de Tweede Tempel werd vernietigd.

 

Rabbijn Harry Moskoff (krediet: Rabbijn Harry Moskoff)

 Zijn huidige project is gebaseerd op een opmerkelijk verhaal dat 120 jaar geleden begon:

Ongeveer 100 jaar geleden, voor de Eerste Wereldoorlog, werkte een joodse boer op zijn akker buiten Jeruzalem", vertelde Moskoff aan Breaking Israel News. "Plotseling ging de grond onder hem open en viel hij in een diepe put die bedekt was met aarde. Nadat hij hersteld was van de val, ontdekte hij dat de kuil gouden en zilveren vaten bevatte. Hij wist onmiddellijk dat dit de heilige vaten waren die ooit in de tempeldienst waren gebruikt en die al die tijd verborgen waren gebleven.

Hij bedekte de toegang van de kuil en tekende een plattegrond, zodat hij de locatie in de toekomst kon vinden. Hij voelde dat de ontdekking een last was die hij niet kon dragen. Hij moest het iemand vertellen, maar hij vreesde dat als iemand in Israël het wist, het geheim ontdekt zou kunnen worden door de vijanden van de Joden.

De boer reisde naar Amerika, wat geen geringe prestatie was, maar hij was ervan overtuigd dat hij voor het vinden van de vaten van de Tempel de grootste Torah-wijzen van de generatie moest raadplegen. Hij vertrouwde de kaart toe aan Rabbijn Jaakov Yosef Herman, een van de belangrijkste rabbijnse autoriteiten van die tijd".

Rabbi Herman ondervroeg de boer. Toen hij overtuigd was van de waarheid van het verslag, stuurde hij de kaart naar rabbijn Yisrael Meir (HaKohen) Kagan, een Torah-wijze die bekend staat als de Chofetz Chaim. Rabbijn Kagan, die op de hoogte was van vele geheime tradities die mondeling van de ene geleerde aan een andere geleerde waren overgeleverd, stelde vast dat de kaart de ware locatie van de verborgen vaten onthulde. Rabbi Herman vroeg Rabbi Kagan wat er met de verborgen schat moest gebeuren.

Rabbi Kagan antwoordde dat de tijd niet rijp was en dat de generatie niet voorbereid was om gebruik te maken van de vaten, zodat ze verborgen moesten blijven. Hij beval de kaart te vernietigen. De Chofetz Chaim had het vermogen om de gedachten van de mensen te beïnvloeden en hij liet de boer het hele verhaal vergeten "tot de dag waarop hij stierf".

Rabbijn Herman gaf het verhaal in detail door aan twee mensen: zijn zoon en rabbijn Chaim Pinchas Scheinberg. Op een dag, meer dan 30 jaar geleden, studeerde de zoon de Torah in Lakewood, New Jersey, en hij herinnerde zich plotseling het verhaal en begon zich af te vragen waarom er niets was gedaan om de vaten te vinden. Hij probeerde contact op te nemen met de boer, maar de boer was overleden. De dag ervoor herinnerde hij zich het verhaal.

De zoon maakte de kaart opnieuw op basis van wat zijn vader hem had verteld.

Ongeveer twee jaar geleden schreef Moskoff zijn boek The Ark Report. Hij huurde iemand in die goed op de hoogte was van de bronnen van de Torah om de interviews in het boek over te zetten. Na het beluisteren van de banden, riep de vertaler Moskoff.

"Zijn vrouw maakte deel uit van de binnenste kring rond rabbijn Scheinberg, die met het verhaal was belast", vertelt Moskoff. De vertaler verbond Moskoff met de persoon die de details van de locatie van de grot in handen had gekregen. Nadat alle betrokken partijen met elkaar overlegd hadden, beseften ze dat het de goddelijke tussenkomst moest zijn die Moskoff naar hen toe bracht.

"Ik besteed veel tijd en energie aan het zoeken naar de oude Tempelvoorwerpen," zei Moskoff. "Maar dit viel mij gewoon in de schoot; de eigenlijke kaart van de plaats waar de boer de vaten van de tempel zag.

Na zo'n ingewikkelde transmissieketen was het niet zo eenvoudig om de exacte locatie te vinden. Moskoff heeft de afgelopen twee jaar naar de locatie gezocht en alle mogelijkheden in kaart gebracht. Toen hij ontdekte wat hij denkt dat het terrein is, was hij verbaasd dat het eigenlijk een leeg veld is.

Sinds het vinden van de plek heeft Moskoff alle benodigde overheidsvergunningen verkregen. Hij heeft ook de zegeningen van een aantal prominente rabbijnen (en verborgen rechtvaardige mannen) ontvangen voor het succes van zijn missie.

"Mijn theorie, gebaseerd op Joodse bronnen, is dat de tempelpriesters van tevoren wisten dat de gebeurtenissen in een vreselijke richting gingen en dat de tempel zou worden vernietigd," zei Moskoff. "De bronnen geven aan dat ze de meeste vaten ongeveer een jaar voor de daadwerkelijke vernietiging van de Tempel verborgen.

"Er waren duplicaten van alle vaten," legde hij uit. "Als een vat ritueel onrein of gebroken werd, moesten ze het uit de tempel halen om het te zuiveren of te repareren. Ze hadden een vervanger nodig om te gebruiken in de dagelijkse dienst totdat het weer werd vervangen."

"De Romeinen stalen de vaten van de tempel, maar de duplicaten bleven verborgen."

De precieze locatie moet geheim blijven, anders stelen de indringers de voorwerpen die zich nog op de plaats bevinden.

"Er zijn artefacten uit de tempel die op de zwarte markt werden verkocht en die in musea over de hele wereld terechtkwamen", klaagde Moskoff. "Er werden tien wierookvaten ontdekt die zich nu buiten Israël bevinden, één in Abu Dhabi, Londen en Zuid-Korea, hoewel ze meestal op een manier worden bestempeld die niet de Tempel vermeldt. Zelfs als ze in Israël blijven, zijn de artefacten van de Tempel problematisch voor de linkse agenda, zodat ze waarschijnlijk het daglicht niet zullen zien."

De locatie is zeer toegankelijk vanuit de moderne stad Jeruzalem. Het lijkt misschien ongelofelijk dat deze schatten 2000 jaar verborgen konden blijven op zo'n publiek toegankelijke plek, maar Moskoff ziet dit als een deel van het verhaal.

"Aan de ene kant was er duidelijk een hoge mate van goddelijke tussenkomst nodig om de site verborgen te houden terwijl er overal omheen gebouwd werd. Het terrein is volledig leeg en er is nog nooit zwaar gebouwd", aldus Moskoff. "Aan de andere kant is dit Jeruzalem, een van de oudste steden ter wereld. Het is moeilijk om een schep vuil in Israël om te keren en niet iets ouds te ontdekken. Ik kan er niet al te ver vanaf zijn."

Moskoff hoopt dat de zoektocht op de plek de vaten zal laten terugkeren naar de Natie van Israël om gebruikt te worden in de voorspelde Derde Tempel. Hij is van plan een film te maken om deze zoektocht te documenteren.

Hij heeft het afgelopen jaar gecontroleerd of de locatie correct is. Hij heeft ook de tijd besteed aan het mediteren op zijn eigen persoonlijke deel in het proces van het terugbrengen van de Tempelvaten. De rabbijnen en verborgen rechtvaardige mannen hebben hem aangespoord om verder te gaan.

Niet alleen is het tijd, maar als we aarzelen, kunnen we de gelegenheid voorbij laten gaan," zei Moskoff. "Het zou zijn alsof we teruggestuurd worden om in de woestijn te sterven."

Moskoff heeft slechts overheidstoestemming voor twee weken om op de plek te zoeken en hij heeft financiering voor het project nodig. Mensen kunnen deelnemen aan de zoektocht door te doneren op de GoFundMe website.

[de eerste video is niet meer beschikbaar]
Bron: Digging in Spot where Temple Vessels Last Seen has Just been Authorized -