www.wimjongman.nl

(homepagina)

Verbazingwekkend nieuws uit Israël om het nieuwe jaar te beginnen

Door One for Israël - 5 januari 2019

2019 is van start gegaan met veel ongelooflijk goed nieuws vanuit Israël! Een nieuwe dageraad - zelfs een nieuw tijdperk - breekt aan.

Een zeer interessante periode in de Israëlische media

"Jezus was een klassieke Jood... de grootste Jood aller tijden... Het minste wat hij verdient van Israël is een stadsplein dat naar hem is vernoemd," zo schreef een gepassioneerde Israëlische journalist.1 Er is een overvloed aan artikelen en video's in de Israëlische media geweest, die zeer gunstig waren over Jezus en zijn verhaal. Het is een nieuw tijdperk van een veel positievere houdingen tegenover Jezus in Israël. Een hele documentaire was gewijd aan het verkennen van het "Christendom in Israël". Een seculiere Joodse man en een religieuze Joodse vrouw interviewden gelovigen met verschillende achtergronden, waaronder een priester die geboren werd in een Joodse familie en die erop stond dat hij nog steeds Joods is. Ze vonden het verbijsterend, maar intrigerend. Uiteindelijk noemden ze Jezus hun broer en riepen ze op tot meer waardering voor de christelijke gemeenschap in het Heilige Land.

Ik zal eerlijk tegen u zijn, we zijn allemaal een beetje geschokt door al deze positiviteit!

Een ander artikel sprak over "weer een teken dat de eeuwen van slechte verhoudingen tussen Joden en christenen eindelijk plaatsmaakt voor warmere relaties."2 Nog een ander artikel schreef uitvoerig over de deugden van Jezus als een belangrijke maar over het hoofd geziene Joodse historische figuur en zei: "Dit land is de bakermat van het christendom, en... Jezus was ons vlees en bloed, een Joodse superster, de meest invloedrijke Jood aller tijden". Of het nu in de grote media of in persoonlijke gesprekken is, we merken een belangrijke verschuiving op in de houding ten opzichte van Jezus. Dit is fantastisch nieuws!

Verder en omhoog - Israël is groeiend

Nu we 2019 binnenkomen, blijft de natie groeien in aantal en succes, met veel Joodse mensen die naar het land komen, met een hoge levensverwachting en hoge geboortecijfers. Volgens het Israëlische Centraal Bureau voor de Statistiek groeide de bevolking met 2% tot bijna 9 miljoen in totaal (74,3% van hen is Joods en 20,9% Arabisch). Vorig jaar werden 185.000 baby's geboren en 28.000 mensen kwamen terug naar het land van hun voorvaderen en maakten aliyah's van over de hele wereld.

Ook in het nieuws is dat de wereld gezegend wordt met Israëlische innovaties op het gebied van natuurbehoud, geneeskunde, landbouw en technologie. Israëli's hebben hun expertise in crisisgebieden over de hele wereld aangeboden, zoals toen de Thaise kinderen vast kwamen te zitten in een grot, hulp bij het verwerken van trauma's na schietpartijen en terreuraanslagen, en ook medische zorg voor Syrische slachtoffers van de oorlog over de grens. Het Israëlische leger heeft samengewerkt met gelovigen in het "Good Neighbor"-initiatief om te zorgen voor de gewonden die op de vlucht zijn voor Syrisch geweld. Een vertegenwoordiger van de IDF is diep geraakt door deze gelovigen die bereid zijn om hun leven neer te leggen om de Syriërs te helpen, net zoals de Israëlische soldaten elke nacht hebben gedaan. Maar de gelovigen hadden geen wapens - alleen hun bijbels.

En eindelijk, na vele jaren van campagne voeren, werd er eindelijk een wet aangenomen die het betalen voor prostitutie verbiedt. Er zijn veel tekortkomingen in de Israëlische samenleving, maar we zien grote doorbraken en overwinningen zoals deze. We prijzen God voor het Jeruzalem Instituut voor Recht, dat strijdt voor degenen die gevangen zitten in seksuele uitbuiting, en bidden dat dit voor velen tot bevrijding zal leiden.

Het aantal mensen dat Israël in 2018 heeft bezocht, heeft alle toeristische records gebroken.

Sinds 2006 is het aantal toeristen meer dan verdubbeld van 1,8 miljoen naar 4 miljoen volgens het Israëlische Ministerie van Buitenlandse Zaken. De top vijf nationaliteiten van de toeristen die kwamen, waren Britten, Duitsers, Russen, Fransen; en meer dan een miljoen kwam er uit de VS. Ik weet zeker dat onze gasten een geweldige tijd hebben gehad, en het is ook heel goed nieuws voor ons. Israël wordt in de internationale media vaak in een slecht daglicht gesteld, hetzij als angstaanjagend gevaarlijk (wat het niet is), hetzij als een boze, genocidale apartheidsstaat (wat het zeker niet is!). Hoe meer mensen de waarheid voor zichzelf te zien krijgen, hoe beter.

En trouwens, als je er nog nooit geweest bent, kom dan toch! Het is een verbazingwekkend en rijk land, zoals velen ontdekken.

Het Lichaam van de Messias groeit in aantal en volwassenheid

Zoals onze studie een paar jaar geleden ontdekte, zijn er minstens 30.000 Messiaanse gelovigen die we kennen van het bijwonen van gemeenten, maar we weten dat er nog veel meer zijn, alleen maar onder de radar. Onze schatting is dat er nog zo'n 20.000 mensen zijn die geen enkele gemeente bezoeken, ofwel omdat er geen gemeente in hun omgeving is, ofwel als gevolg van de diepgaande familiale en sociale implicaties die gepaard gaan met het uitspreken van geloof in Jezus. Velen zijn tieners die niet naar een gemeente mogen komen en misschien zelfs geen toestemming durven te vragen.

Cijfers die we zeker weten zijn hoe vaak onze evangelische video's zijn bekeken (zo'n 90 miljoen keer!) en zelfs onze Hebreeuwse taalvideo's zijn meer dan 25 miljoen keer gezien - dat is meer dan drie keer de bevolking van Israël! Velen zijn door deze tot geloof gekomen, overtuigd door de waarheid, en die door de valse argumenten van de rabbijnen tegen Jezus heen kijken. De dringende behoefte is nu aan een goed discipelschap.

Dit jaar bouwen we aan een 30 sessies voor discipelschapscursussen die in het hele land gebruikt kunnen worden, en we gaan door met het trainen van Joodse en Arabische-Israëlische gelovigen in hun geloof hier in ons Bijbelcollege. We prijzen God voor de toename in aantallen, maar we willen ook groei in volwassenheid zien in het lichaam van de Messias en een diepere kennis van God en zijn woord.

Vervloek de duisternis niet, wees een licht!

We kijken erg uit naar wat er in 2019 te wachten staat. In plaats van te proberen te raden wat de toekomst in petto heeft en hoe goed of hoe slecht dit jaar zou kunnen zijn, zijn we vastbesloten om zoveel mogelijk licht te laten schijnen!

Er is zoveel om God voor te prijzen en we willen te allen tijde dankbaar zijn en het goede om ons heen elke dag opmerken. Het is ook aan ieder van ons om te doen wat we kunnen, in de kracht van de Heilige Geest, om het koninkrijk van God op te bouwen - ongeacht wat anderen om ons heen doen. De duisternis wordt in veel opzichten zeker donkerder over de hele wereld, maar dat maakt het licht alleen maar duidelijker. We bereiden de weg voor op de komende koning.

Sta op, schijn, want uw licht is gekomen!
De glorie van Adonai is in jou verrezen.
Want zie, duisternis bedekt de aarde,
een diepe duisternis de volkeren.
Maar Adonai zal over u lichten,
en Zijn heerlijkheid zal over u verschijnen.
(Jesaja 60:1-2)

[1] Haaretz, Jezus, de verworpen Jood, Rogel Alpher, 31/1/2018
[2] Israël Vandaag, Kerstmarkt in Haifa, 23/12/2018

Bron: Amazing News from Israel to Start the New Year - ONE FOR ISRAEL Ministry