www.wimjongman.nl

(homepagina)

Radicalisering van kinderen: Een wereldwijde dreiging

door Raheel Raza - 25 juli 2019

( )

Op 12 juli blies een dertienjarige jongen zichzelf op in een zelfmoordaanslag op een bruiloft in de oostelijke Afghaanse provincie Nangarhar, waarbij vijf mensen werden gedood en veertig gewond raakten, aldus lokale functionarissen.

De kwestie van kinderradicalisering is een globale verschrikkingsshow geworden.

Radicalisering is nu gemakkelijker voor de extremisten, dankzij de technologie, het nieuwe wapen waarmee door islamitische terroristen wordt gezwaaid in overeenstemming met het mandaat van de Moslimbroederschap om "het Westen van binnenuit te verzwakken".

Kinderen vandaag, slechts drie jaar oud, zijn op YouTube video's te zien. Helaas is het voor extremisten - van blanke gezagsdragers tot radicale islamisten - nog nooit zo gemakkelijk geweest om kwetsbare kinderen te bereiken en in het bewustzijn van een kind door te dringen.

Volgens de VN zijn er meer dan 250.000 kindsoldaten die in meer dan 20 verschillende conflicten over de hele wereld meevechten. Het Combating Terrorism Center meldt dat ISIS meer dan 1500 kinderen in de frontlinie had en 1000 kinderen heeft opgeleid tot zelfmoordterroristen in de eerste zes maanden van 2015.

Dit probleem heeft zich verbreid naar Noord-Amerika. CNN meldde vorig jaar dat er in alle 50 staten samen ongeveer 1000 onderzoeken werden geopend naar verbindingen met ISIS.

Dit is slechts een deel van de statistieken die ons vertellen dat we te maken hebben met een enorme crisis; zeer weinig mensen zijn bereid om te spreken over de gevaren van de radicalisering van jongeren.

Op 18 juli kwamen leiders en deskundigen van het Clarion Project bijeen in Washington DC om een exclusieve pre-release screening van de nieuwe documentaire "Kids Chasing Paradise" (momenteel in de nabewerking) voor het Congres te houden. De organisatie bracht zeer belangrijke deskundigen in evenals andere leiders die tegen het radicaal extremisme vechten en die zijn betrokken bij de film om het Congres te onderwijzen, media-rapportages te houden en hun programma voor te stellen om Gewelddadig Extremisme bij de Nationale Club van de Pers te verhinderen.

Kids Chasing Paradise vertelt het ongelooflijke verhaal van gewone mensen die direct getroffen zijn door deze radicalisering en nu proberen te voorkomen dat het anderen overkomt.

Afgezien van de diepgaande berichtgeving over jongeren die haat, geweld en radicalisering wordt bijgebracht, zijn er in de film ook te zien:

De film Preventing Violent Extremism gaat vergezeld van een workshop, gebaseerd op het concept dat niemand als terrorist of extremist wordt geboren. Individuen worden gemanipuleerd tot radicalisering. Daarom vinden we dat preventie mogelijk is. De workshop is een manier om de weg naar jongerenradicalisering te begrijpen en suggesties te doen over hoe dit te voorkomen is voordat het gebeurt.

Als mensen die veel waarde hechten aan mensenrechten, maken wij ons grote zorgen over de manier waarop deze kinderen worden ondermijnd en misbruikt, evenals over de toekomst van onze volgende generatie, dus het creëren van bewustzijn is van het grootste belang.

Raheel Raza is voorzitter van 'De Raad voor Moslims Geconfronteerd met Morgen', en mede-oprichter van de Moslim Reform Beweging. Zij is een bekend Senior Medewerker van Gatestone Institute.

Vertaling door W.J. Jongman en H. Sleijster

© 2019 Gatestone Institute. Alle rechten voorbehouden. De artikelen hier afgedrukt geven niet noodzakelijkerwijs de standpunten weer van de vertalers of van Gatestone Institute.

Bron: Radicalization of Kids: A Global Threat