www.wimjongman.nl

(homepagina)

Het Hamas-Iran plan om Israël te elimineren.

door Bassam Tawil | 22 juli 2019

( )

In het lexicon van Hamas wordt het lanceren van brandstichtingen op Israëlische boerderijen en dorpen in de buurt van de grens met de Gazastrook gedefinieerd als "vreedzaam verzet".

Heeft Hamas, de Palestijnse terreurgroep die de Gazastrook regeert, eindelijk ingestemd met de tweestatenoplossing en zijn doel om Israël te vernietigen opgegeven?

De krantenkoppen in sommige Arabische media op 20 juli wekten de indruk dat Hamas zijn beleid heeft gewijzigd en niet langer streeft naar de vernietiging van Israël. Opvallender is dat de krantenkoppen de indruk wekten dat Hamas een nieuw plan voor vrede met Israël presenteerde.

Verklaringen van Hamas-leider Ismail Haniyeh citerend, hadden verscheidene Arabische media organisaties krantenkoppen die impliceerden dat de terreurgroep nu de tweestatenoplossing goedkeurt: "Hamas verzet zich niet tegen de oprichting van een [Palestijnse] staat met de grenzen van 1967", schreeuwden de krantenkoppen.

Haniyeh zou zijn uitspraken hebben gedaan tijdens een videoconferentie-interview met Turkse journalisten in Istanbul. Het interview werd georganiseerd door een groep genaamd het Palestinian Forum for Communication and Media, die zichzelf beschrijft als een "onafhankelijke media-organisatie die zich richt op het verbeteren van de coördinatie tussen Arabische en internationale media-organisaties om de Palestijnse zaak te steunen".

Hoewel de eerste indruk die door Haniyeh's verklaringen wordt gewekt een dramatische verschuiving in het beleid van Hamas suggereert - het zoeken naar de vernietiging van Israël en het accepteren van de tweestatenoplossing - wordt het al snel duidelijk dat er geen verandering is in de strategie of ideologie van de terreurgroep, als men verder leest.

Haniyeh verduidelijkte zorgvuldig dat het aanvaarden van een Palestijnse staat met de "grenzen" van voor 1967 niet betekent dat Hamas het bestaansrecht van Israël zou erkennen. "Hamas is niet tegen de oprichting van een staat met de grenzen van 1967, maar staat erop om de Israëlische bezetting van de rest van de Palestijnse gebieden niet te erkennen", zegt de Hamas-leider tegen Turkse journalisten.

Haniyeh, in zijn voordeel, was eerlijker dan de redacteuren die de misleidende krantenkoppen kozen die suggereren dat Hamas de tweestatenoplossing heeft geaccepteerd.

Luister goed naar wat Haniyeh echt zei: "Als ons een Palestijnse staat naast Israël wordt aangeboden, zullen we geen nee zeggen. Hoewel we zullen nemen wat Israël ons geeft, zullen we nooit haar bestaansrecht erkennen. We zullen de staat gebruiken als een lanceerplatform om heel Palestina te bevrijden, van de Middellandse Zee tot de Jordaan.".

Haniyeh's opmerkingen zijn niets anders dan een rookgordijn en bedoeld, zo lijkt het, om de wereld te misleiden door te denken dat zijn terreurgroep zijn positie ten opzichte van Israël en Joden heeft verzacht.

Toch was de Hamas-leider heel duidelijk over de houding van de terreurgroep. Hij ging zelfs zo ver dat hij de Turkse journalisten verzekerde dat zijn beweging de "gewapende strijd" tegen Israël nooit zal opgeven. "We nemen vaak onze toevlucht tot vreedzaam en populair verzet [tegen Israël]," zei Haniyeh. "Dit betekent echter niet dat we ons gewapend verzet tegen Israël hebben opgegeven".

Voor Haniyeh zijn de wekelijkse demonstraties langs de grens tussen Gaza en Israël, die worden gehouden in het kader van de door Hamas gesponsorde "Grote Mars van Terugkeer," "vreedzame" en "populaire" daden van "verzet". Maar de protesten, die in maart 2018 begonnen, zijn allesbehalve "vreedzaam" en "populair".

In het lexicon van Hamas wordt het gooien van rotsen en het lanceren van brandstichtingen op Israëlische boerderijen en dorpen in de buurt van de grens met de Gazastrook gedefinieerd als "vreedzaam verzet".

Hoewel de organisatoren van de protesten de deelnemers publiekelijk hebben opgeroepen om de "vreedzaamheid" van hun wekelijkse demonstraties te bewaren, hebben de Palestijnen herhaaldelijk geprobeerd om in Israël te infiltreren door het veiligheidshek langs de grens neer te halen of door vuurbommen en explosieven naar Israëlische soldaten te gooien. Waarschijnlijk doen ze dat omdat ze niet luisteren naar wat hun leiders hun vertellen, of omdat ze het vertrouwen in hun leiders hebben verloren en geloven dat geweld de enige manier is om concessies van Israël te krijgen.

Afgelopen vrijdag werden de protesten gehouden onder de vlag van "De vrijdag van het verbranden van de zionistische vlag". De demonstranten verbrandden niet alleen Israëlische vlaggen, maar botsten ook met Israëlische soldaten. Rapporten uit de Gazastrook meldden dat meer dan 70 Palestijnen gewond raakten tijdens de gevechten.

Bovendien zijn er sinds het begin van de protesten in maart 2018 meer dan 260 Palestijnen gedood en duizenden gewond geraakt. Het aantal Palestijnen dat deelneemt aan de protesten op vrijdag lijkt eindelijk af te nemen: veel Gazanen zijn blijkbaar tot de conclusie gekomen dat hun leiders hen gebruiken om hun eigen belangen te bevorderen. Sinds het begin van de marsen zijn de levensomstandigheden van de Palestijnen niet verbeterd.

Als je de logica van Hamas volgt, is het slechts een kwestie van tijd voordat de organisatie verklaart dat het opnieuw afvuren van raketten en het ontvoeren van Israëlische dorpelingen ook "vreedzame" en "populaire" middelen van "verzet" zijn. De mainstream media in het Westen zullen ongetwijfeld plichtsgetrouw doorgaan met het herschrijven van de definities.

De ware bedoelingen van Hamas werden geuit door een van de hogere leiders, Fathi Hammad. Tijdens een bijeenkomst bij de grens tussen Gaza en Israël zei hij onlangs: "Er zijn overal Joden. We moeten elke Jood op de planeet Aarde aanvallen! We moeten hen afslachten en doden, met de hulp van Allah. We zullen ze uit elkaar rijten en aan stukken scheuren." Hij drong er ook bij de Palestijnen op aan om "vijf-kartelmessen" te kopen en "de nek van de Joden door te snijden".

Haniyeh's verklaringen vielen samen met een bezoek van een hoge Hamas-delegatie aan Iran. Onder leiding van de Palestijnse aarts-terrorist Saleh Arouri zal de delegatie een paar dagen in Teheran doorbrengen voor gesprekken met Iraanse leiders over manieren om de betrekkingen tussen de twee partijen te versterken.

In november 2018 bood het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken een beloning van vijf miljoen dollar aan voor informatie over Arouri, die als plaatsvervangend hoofd van Hamas' "politieke bureau" fungeert.

"Saleh Arouri's heimelijke operationele activiteiten, waaronder de afhandeling van Hamas-terrorisme-teams, worden voornamelijk uitgevoerd in Libanon en Turkije", aldus het Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center. "In Libanon, waar hij vandaag de dag woont, opereert hij onder het sponsorschap van Hezbollah zonder inmenging van de Libanese regering, terwijl in Turkije de autoriteiten zijn activiteiten en die van Hamas negeren.

Arouri is een van de oprichters van Hamas' gewapende vleugel, Izaddin al-Qassam Brigades, en is verantwoordelijk voor verschillende bloedige terroristische aanslagen op Israëlische burgers en soldaten, waaronder de ontvoering van en moord op drie Israëlische tieners op de West Bank in 2014.

Arouri reist niet naar Teheran om met Iraanse leiders te bespreken hoe de levensomstandigheden van de Palestijnen in de door Hamas bestuurde Gazastrook kunnen worden verbeterd. Hij houdt zich volledig bezig met het verkrijgen van meer wapens en geld voor het vermoorden van Joden. Het is geen toeval dat Hamas een commandant van zijn gewapende vleugel heeft gekozen om de delegatie naar Iran te leiden. Hij gaat naar Teheran om wapens en financiering te vragen voor terroristische activiteiten, zijn speciale expertise.

De Iraanse leiders van hun kant zijn niet van plan Arouri en zijn vrienden geld aan te bieden om ziekenhuizen en scholen in de Gazastrook te bouwen. Iran zal ervoor zorgen dat het geld wordt gereserveerd voor de bouw van meer terreurtunnels langs de grens tussen Gaza en Israël en voor de productie van raketten die zullen worden gebruikt om Israël aan te vallen.

De Iraanse leiders worden er nooit moe van om iedereen te herinneren aan hun verlangen om Israël te vernietigen. De meest recente dreiging kwam van een hooggeplaatste Iraanse wetgever, Mojtaba Zolnour, voorzitter van de Iraanse parlementaire commissie voor nationale veiligheid en buitenlands beleid. "Als de VS ons aanvalt, blijft er nog maar een half uur over van de levensduur van Israël," zei hij.

In een andere bedreiging, vroeger in het jaar, zei de tweede bevelhebber van de elite Islamitische Revolutionaire Garde dat Iran Israël zal uitwissen als het een oorlog begint, en de Israëliërs zullen niet eens in staat zijn om hun doden te begraven. "Onze strategie is om Israël van de politieke geografie van de wereld af te vegen en Israël lijkt deze realiteit te benaderen door haar ondeugden," vertelde brigadegeneraal Hossein Salami aan verslaggevers in Teheran. Als Israël "iets doet dat tot een nieuwe oorlog leidt, zal het zeker [het soort oorlog] zijn dat dit zal resulteren in de eliminatie ervan, en de bezette gebieden zullen opnieuw worden ingenomen. Israëliërs zullen niet eens een begraafplaats in Palestina hebben om hun lijken te begraven".

Door de Hamas-delegatie welkom te heten, lijken de leiders van Iran wel te weten wat achter de misleidende krantenkoppen schuilgaat: dat Hamas zich blijft inzetten voor haar doel om Israël te vernietigen.

De Iraanse leiders weten dat Arouri, met zijn bewezen staat van dienst op het gebied van terrorisme en zijn handen die druipen van Joods bloed, iemand is waarmee Teheran zaken kan doen. Hamas is wanhopig op zoek naar geld en wapens. Hamas heeft deze middelen niet nodig omdat het bereid is de tweestatenoplossing te aanvaarden, maar om zich voor te bereiden op de volgende oorlog met Israël.

Het lijkt erop dat Arouri aan zijn melkkoe in Teheran wil bevestigen dat Hamas nog steeds op dezelfde lijn zit als zij: het elimineren van Israël en het vervangen door een door Iran gesteunde terreurstaat.

Als de aarts-terrorist van Hamas erin slaagt om meer financiering van Iran te krijgen, zullen Hamas, de Islamitische Jihad en andere terreurgroepen in de Gazastrook hoogstwaarschijnlijk hun terroristische activiteiten tegen Israël opvoeren. De meest effectieve manier om Hamas ervan te weerhouden in haar plan om elke jood te "slachten" is door de internationale sancties en andere drukmiddelen op Iran te verhogen - voordat het te laat is.

Bassam Tawil is een Arabische moslim in het Midden-Oosten.

Vertaling door W.J. Jongman en H. Sleijster

© 2019 Gatestone Institute. Alle rechten voorbehouden. De artikelen hier afgedrukt geven niet noodzakelijkerwijs de standpunten weer van de vertalers of van Gatestone Institute.

Bron: The Hamas-Iran Plan to Eliminate Israel