www.wimjongman.nl

(homepagina)

Wetenschappers in verlegenheid door nieuw fenomeen: Explosies van licht aan een wolkenloze hemel

Door Adam Eliyahu Berkowitz - 19 februari 2019

 "Voordat de grote en vreselijke dag van Hasjem komt, zal Ik tekenen geven aan de hemel en op aarde: Bloed en vuur en zuilen van rook" Joël 3:3 (De Israëlische Bijbel™).
 

Een explosie in de ruimte, veel helderder dan de hele Melkweg. (Bron: Reddit Space Pictures/Twitter screenshot)

 Een Russische satelliet ontdekte vreemde lichtexplosies aan de hemel die volgens wetenschappers een totaal ongekend fenomeen zijn. Ondanks hun beste weten is de satelliet die de lichten heeft gedetecteerd off-line gegaan en de wetenschappers begrijpen nog steeds niet wat de oorzaak ervan is.

Het Onderzoeksinstituut voor Kernfysica van de Russische Staatsuniversiteit meldde dat een ultraviolette telescoop op de Lomonosov MVL-300-satelliet onverklaarde "explosies" in de bovenste atmosfeer registreerde.

"Met behulp van de telescoop hebben we nog belangrijkere resultaten behaald dan we hadden verwacht," vertelde Mikhail Panasyuk aan Spoetnik News. "Het lijkt erop dat we nieuwe fysische fenomenen zijn tegengekomen... We kennen hun fysieke aard nog niet... Bijvoorbeeld, tijdens de vlucht van Lomonosov op een hoogte van enkele tientallen kilometers, hebben we meerdere malen een zeer krachtige 'explosie' van licht geregistreerd. Maar alles eronder was helder, geen stormen, geen wolken."

De wetenschappers bevestigden ook dat er geen grondexplosies of raketlanceringen waren op het moment dat ze de lichtflitsen waarnamen.

De Lomonosov-satelliet werd in 2016 gelanceerd om de chemische samenstelling van hoogenergetische kosmische stralen uit een bijna-aardbaan te meten en om kosmische gamma-uitbarstingen te bestuderen. De satelliet is in juni 2018 gestopt met zenden.

Rabbi Yosef Berger, de rabbijn van Koning Davids Graf op de berg Zion, was verbaasd dat het nieuws van dit nieuwe fenomeen geen voorpaginanieuws heeft opgeleverd.

"Lichten in de hemel zijn een van de tekenen dat de Messias op komst is," vertelde Rabbi Berger Breaking Israel News, onder verwijzing naar Bileams verwijzing naar de Ster van Jakob.

 Ik zal hem zien, maar niet nu; ik zal hem aanschouwen, maar niet van nabij. Er zal een ster uit Jakob voortkomen, er zal een scepter uit Israël opkomen; hij zal de flanken van Moab verbrijzelen en alle zonen van Seth vernietigen. Numeri 24:17

"Het eindtijdperk wordt een oorlog tussen waarheid en leugens," zei Rabbi Berger. "Deze oorlog bestaat zelfs binnen de wetenschap. Als een mens de waarheid ziet, moet hij die uitschreeuwen naar de wereld. Als een mens een leugen boven de waarheid kiest, is het een teken dat hij de heerschappij van God verwerpt; dat God de wereld heeft geschapen en nog steeds degene is die de wereld doet voortbestaan. Dit is de basis van de afgoderij."

De basis van de verlossing is; om Gods rol in de wereld te erkennen. Dat zagen we in Egypte. De afwijzing hiervan neemt toe vlak voor de verlossing. Egypte ging door de plagen heen en accepteerde Hasjem (God, letterlijk 'de Naam') niet. Hier hebben we wetenschappers die een nieuw type bliksem zien, een teken dat Hasjem in de wereld werkt. Dit is iets dat naar de wereld moet worden uitgeschreeuwd".

De satelliet registreerde ook een gelijksoortig fenomeen, 'sprites' genaamd, dat boven onweersbuien uitkomt. Er is weinig anders over hen bekend. Sprites zijn relatief zwak en verschijnen als oranjerood in de bovenste atmosfeer, boven de stormwolken. Sprites werden geverifieerd toen ze in 1989 onbedoeld werden gefotografeerd, wat onderstreept hoe weinig er bekend is over natuurverschijnselen die zich direct boven ons hoofd afspelen. De flitsen die de Lomonosov registreerde, konden geen sprites zijn, omdat ze in een wolkenloze lucht verschenen.

Bron: Scientists Baffled by New Phenomenon: Explosions of Light in Cloudless Skies