www.wimjongman.nl

(homepagina)

BREAKING: een plotselinge en grote escalatie met Iran

Gary - 8 mei 2019.

()

Het nieuws begon dinsdagmiddag 7 mei laat binnen te komen toen de belangrijkste mediakanalen rapporteerden dat Iran strategisch ballistische korteafstandraketten per boot verplaatste door de Perzische Golf, (bron). Dit ter voorbereiding van een mogelijke aanval op de strijdkrachten van de V.S.. Latere rapporten via militaire analisten op Twitter wezen erop dat boten ook via de rivier kunnen zijn verplaatst naar Iran en Syrië en naar de Middellandse Zee, voor de kust van Israël. Slechts een paar uur later kwam het nieuws dat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, plotseling een diplomatieke reis naar Berlijn annuleerde en een onaangekondigde reis naar Irak maakte om de Iraakse premier te ontmoeten over Iran. (Bron).

Vervolgens trok Iran zich van de ene op de andere dag plotseling terug uit belangrijke onderdelen van de Iraanse nucleaire deal (officieel het: Joint Comprehensive Plan of Action), terwijl de Iraanse president Hassan Rouhani aankondigde dat het land zich binnen 60 dagen volledig uit de deal zou terugtrekken als er geen nieuwe deal wordt gesloten, wat betekent dat de atoombomdeal nu dood is, want een nieuwe deal onder het huidige beleid van Trump is niet meer mogelijk.

()

Al dit nieuws komt drie dagen nadat werd aangekondigd dat de VS een vliegdekschip naar het Midden-Oosten stuurde als reactie op niet nader omschreven dreigementen uit Iran. Deze zal worden aangevuld met een contingent strategische bommenwerpers. (Bron).

Dit is de grootste escalatie met Iran sinds de regering van George W. Bush, mogelijk zelfs sinds de Iraanse gijzelingscrisis in de nasleep van de Iraanse revolutie. Het onmiddellijke effect is dat een oorlog waarschijnlijk is en dat Iran er nu openlijk naar zal jagen om kernwapens te verwerven (hoewel het er ongetwijfeld al tot op zekere hoogte in het geheim naartoe werkte).

Dit alles brengt ons terug bij het enorme spervuur van raketten op Israël vanuit Gaza dit weekend, dat de grootste aanval op Israël was sinds 2014. Ongeveer 700 raketten werden afgevuurd. Het beeld begint duidelijker te worden over de aanval. Hamas was zeker betrokken, maar de Iraanse volmachtgroep, de Islamitische Jihad, speelde een te grote rol in de aanval. Iran kan de aanval zelfs hebben bevolen of geïnitieerd. De Iran-Israël volmachtenoorlog die sinds 2005 aan de gang is, kan snel uitmonden in een volledig gewapend conflict.

Ik zal u op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

()

Bron: BREAKING: Sudden And Major Escalation With Iran - UNSEALED - World News | Christian News | Prophecy Updates