www.wimjongman.nl

(homepagina)

Eindtijd thema's die deze kerstperiode bij elkaar komen

Gary - 7 december 2019

De wereldwijde impasse zet zich voort, terwijl de coalitiebesprekingen tussen Netanyahu en zijn rivaal Benny Gantz opnieuw haperen. Er is geen duidelijke weg vooruit, of het nu gaat om het rouleren van het ambt van premier, of het houden van een derde verkiezingsronde, of zelfs het houden van rechtstreekse verkiezingen voor dat ambt, zoals sommigen voorstellen. In de Verenigde Staten bereiden de Democraten een document van afzetting voor tegen President Trump. En in het Verenigd Koninkrijk hangt de toekomst van Brexit nog steeds in de lucht in afwachting van de verkiezingen van 12 december.

We kunnen echter al heel snel een grote terugval in deze zaken zien:

1. Uit opiniepeilingen blijkt dat premier Boris Johnson volgende week de overhaaste verkiezingen kan winnen, wat ertoe zou kunnen leiden dat de Brexit op 31 januari plaatsvindt. Meer dan drie jaar "Brexit onzekerheid" kan eindelijk tot een einde komen en we kunnen alleen maar raden wat de domino-effecten zullen zijn.

2. Avigdor Lieberman heeft een lichte interesse getoond om zich bij Netanyahu aan te sluiten voor een rechtse regering op korte termijn, en er wordt steeds vaker gesproken over het doordrukken van een immuniteitswet in de Knesset die Netanyahu zou kunnen beschermen tegen aanklachten.

3. Er gaan steeds meer geruchten dat de Israëlische regering zeer binnenkort de Jordaanvallei zal annexeren, wat op zich al van profetische betekenis zou zijn, net als de Zesdaagse Oorlog in 1967 of de Natiestaatwet van vorig jaar.

4. De publieke steun voor afzetting is in wezen omgeslagen sinds vorige maand. En verschillende Democraten in het Parlement hebben aangekondigd dat ze van plan zijn tegen hun collega's te stemmen. Als ongeveer 10 anderen, die in Trump-vriendschappelijke districten wonen, met hun partijlijn breken, dan zullen afzettingsdocumenten falen.

5. Tegelijkertijd blijft de 'Wereldwijde Lente' groeien, want de protesten in Hongkong, die ertoe hebben geleid dat de pro-democratische krachten de stadsverkiezingen hebben gedomineerd, zich nu verspreiden naar het Chinese vasteland. En de protesten in Iran kunnen uitmonden in een revolutie.

Tot slot is er de grote nr. 6, de "Als". Zal Trump eindelijk het vredesplan onthullen, erkennend dat ze niet langer kunnen wachten tot de coalitiebesprekingen in Israël zijn opgelost (in het licht van de naderende VS-verkiezingen van de volgende herfst)? Of is het mogelijk dat deze profetische tijdbom verkeerd wordt gelezen?

Bedenk even de mogelijkheid dat Trump misschien niet van plan is om een tweestatenoplossing door te drukken. Wat als al het gepraat over het vredesplan een grote nep-kop is geweest om tijd te rekken, waardoor Israël meer en meer van zijn door God gegeven territorium kan overnemen? Per slot van rekening heeft Trump Jeruzalem en de Golanhoogte erkend en de hulp aan de Palestijnse Autoriteit verminderd. Het zou zeker in dezelfde lijn zijn van de manier waarop Trump zijn andere onderhandelingen heeft gevoerd - à la immigratie, China's handelsbesprekingen, enz. Is het mogelijk dat hij de man van God is voor het uur, om de weg te bereiden voor de Verdrukking?

We hebben een basisschets voorgesteld van de huidige gebeurtenissen als volgt: ten eerste, een vredesplan wordt onthuld dat, indien overeengekomen, een Palestijnse staat zal oprichten, waardoor het land wordt verdeeld; ten tweede, de opname vindt plaats voordat de uitvoering van het plan plaatsvindt, wat een wereldwijde chaos veroorzaakt; ten derde, de antichrist arriveert op het wereldtoneel en bevestigt/versterkt het eerder onthulde plan en het land is eigenlijk verdeeld.

Wat als het profetische plan een beetje anders is? Misschien dat Israël eindelijk de Jordaanvallei en de belangrijkste nederzettingen in Judea en Samaria eraan toevoegt, terwijl het diplomatiek wordt afgeschermd door de Trump-regering. Israël zou er dan grotendeels hetzelfde uitzien als het verenigde koninkrijk onder David, en er zou dan nog steeds geen Palestijnse staat zijn. Maar dan, zodra Israël zijn maximaal haalbare grondgebied heeft bereikt (zonder de Palestijnen uit hun enclaves te verbannen), laat het Joodse volk een collectieve ademtocht uitgaan van "vrede en veiligheid", en dan volgt de opname. Vanaf dat moment kunnen de zaken verder gaan zoals we verwachten, met een oorlog tegen Israël die door de omringende buren, en met de antichrist die een verbond bevestigt in de nasleep. Opgemerkt moet worden dat Israël pas in het midden van de Verdrukking wordt onderworpen wanneer de antichrist naar Jeruzalem marcheert in een verbondenheid met een leger van de naties. Het is op dat moment dat het land krachtig wordt verdeeld en de meest rampzalige periode van de Dag van de HEER begint.

- - -

Het is geen toeval dat we de thema's van het einde van de eeuw zo snel zien aankomen in deze kerstperiode. Op 8 november werd het toepasselijk "Laatste Kerst" in de theaters uitgebracht:

 

En op 20 december zal de laatste film van de Star Wars serie worden uitgebracht, die vol zal zijn van Bileam-berichtgeving zoals ik dit afgelopen april besproken heb:

 

En wat betreft de hemelse tekenen, zal op de dag na Kerst een ringvormige zonsverduistering beginnen in het Midden-Oosten welke door Zuid-Azië zal trekken, precies 3 x 33 dagen voor de historische Venus-Pleiades conjunctie op 3 april. Vergeet niet dat de Grote Amerikaanse Eclips 33 dagen voor het Openbaring-12-Teken plaatsvond.

 

Bovendien zal Eerste Kerstdag 2019 precies 726.000 dagen zijn na de triomfale intocht als Christus in 32 na Christus werd gekruisigd. Het 726e Griekse woord in het Nieuwe Testament is harpazo (ook wel "opname" genoemd). Dit is zeker niet om te zeggen dat de opname dit jaar met Kerst zal plaatsvinden, maar alleen dat we weer een stukje bewijs zien dat we dichterbij komen dan ooit tevoren.

- - -

Tenslotte is het vandaag, 7 december, de Duitse evangelist Reinhard Bonnke overleden, in de armen van onze HERE Jezus Christus. Hoewel niet zo bekend in Amerikaanse kringen als Billy Graham, was hij net zo invloedrijk. Hij stichtte 'Christus voor alle Volkeren' in 1974 en leidde het gedurende zijn bijna 50-jarige van bediening, waardoor maar liefst 80 miljoen mensen tot geloof kwamen, voornamelijk in Afrika. Hij stierf slechts vier maanden voor zijn 80e verjaardag. Zou dit weer een subtiel teken kunnen zijn geweest van "als het krachtig is 80" in Psalm 90:10? (En vergeet niet, zoals ik in een eerder artikel al zei, dat de premier van Israël momenteel 70 jaar is en de president 80 jaar. Wat zijn de kansen dat dit samenvalt met 2019-2020, Psalm 90:10, en de Vijgenboomgeneratie, juist nu al deze tekenen samenkomen?)

 

Denk er ook aan dat Billy Graham vorig jaar nog is overleden. Bonnke en Graham deelden het evangelie waarschijnlijk direct met meer mensen dan andere mannen in de geschiedenis. Om dat in perspectief te plaatsen: de twee mannen die het meest in de hele geschiedenis evangeliseerden stierven onlangs, één vorig jaar en één dit jaar, precies op de drempel van 2020 en dit ongelooflijke samenkomen van tekenen waar we getuige van zijn - en dat sinds het Openbaring -12-Teken.

Veel andere van de meest invloedrijke bewakers en evangeliepredikers uit de 20e en 21e eeuw zijn ook dit decennium overleden: Grant Jeffrey (11 mei 2012), Chuck Smith (3 oktober 2013), Dwight Pentecost (28 april 2014), Chuck Missler (1 mei 2018) en anderen.

De tijd is nabij, beste vrienden. Kijk omhoog, want je verlossing nadert.

Bron: End Time Themes Converging This Christmas Season - UNSEALED - World News | Christian News | Prophecy Updates