www.wimjongman.nl

(homepagina)

Eerste fase van het vredesplan onthuld

Gary - 24 juni 2019

()
 

De eerste fase van de Trump-Kushner "Deal of the Century" is onthuld bij het begin van de Bahreinse vredes-top dinsdagmorgen. Zal dit de basis vormen van Daniël 9:27, de bevestiging van een nog te sluiten verbond?

Dit vredesplan - althans het eerste economische deel - wordt officieel "Vrede naar welvaart" genoemd. Van Fox News.

 

Een hoge ambtenaar van het Witte Huis, die over de achtergrond sprak, zei dat de Bahreinse workshop een "kans van de eeuw" is voor de Palestijnen en de regio.

De $50 miljard worden opgebouwd met $15 miljard aan toelagen, $25 miljard in lage-rente-leningen en $11 miljard in privékapitaal.

De V.S. zullen nadenken over het doen van een grote investering in de financiering, samen met andere landen, maar alles is afhankelijk van de overeenkomst van een goed bestuursmechanisme. De hoop is dat het geld niet kan worden overgeheveld door corrupte politici of dat het niet kan worden verduisterd en aan de families van terroristen kan worden gegeven - een tactiek die openlijk door de Palestijnen wordt gebruikt.

Het geld zal worden gereserveerd voor grote infrastructuurprojecten in de hoop dat dit zal leiden tot een domino-effect voor de Palestijnse economie en de naburige Arabische staten. Toeristische projecten, water- en energieprojecten zullen naar verwachting ook een groot deel van de investeringen voor hun rekening nemen.

Een Witte Huis-factsheet die zaterdag werd vrijgegeven zei dat het geld over een periode van meer dan 10 jaar zou worden geïnvesteerd en ook weer zou leiden tot grote investeringen, niet alleen voor de Palestijnen maar ook voor de buurlanden Jordanië, Egypte en Libanon.

Het plan van President Trump voor vrede tussen de Israëliërs en de Palestijnen zal dinsdag in Bahrein, als deel van wat het Witte Huis een "kans van de eeuw" noemt, waar bijna twee jaar aan gewerkt is [hint-hint: begonnen met de Grote Amerikaanse zonsverduistering, 33 dagen vóór het Openbaring-12-teken].

De onderneming "Peace to Prosperity", die in het weekend werd uitgerold en officieel in Manama tijdens een tweedaagse workshop wordt voorgesteld, wil ongeveer 50 miljard dollar inzamelen. Het plan biedt "een ambitieuze, haalbare visie en kader voor een welvarende toekomst voor het Palestijnse volk [wat Gods land verdeelt] en voor de regio [een verbond met velen]", aldus een verklaring van het Witte Huis.

Het regeringsteam - geleid door de hoge adviseur Jared Kushner van het Witte Huis; Jason Greenblatt, de gezant van de V.S. voor internationale onderhandelingen; en David Friedman, de ambassadeur van de V.S. in Israël - heeft een gedetailleerde portefeuille van projecten ontwikkeld om de economische groei te bevorderen met het doel een verdubbeling van het Palestijnse BBP en het creëren van meer dan 1 miljoen nieuwe banen, evenals het verminderen van armoede en werkloosheidscijfers, zo heeft Fox News verteld.

Het plan wordt vergeleken met een Marshallplan voor de Palestijnen en de bredere regio. Het Marshallplan investeerde miljarden dollars om de economieën van West-Europa te ondersteunen na het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Het groeiende aantal deelnemers aan de workshops kan een aanwijzing zijn dat de wereld klaar is om verder te gaan na jaren van stagnatie en eindelijk een akkoord te bereiken.

Toch zijn er nog steeds problemen. De Palestijnen boycotten de workshop en de Israëlische regering werd niet uitgenodigd, hoewel er wel een aantal Israëlische zakenmensen worden verwacht.

Voor zaterdag verwierp volgens het Israëlische persagentschap TPS de Palestijnse Autoriteit President Mahmoud Abbas de workshop, zeggend: "Zolang er geen politieke [oplossing] is, behandelen wij geen economische [oplossing]."

Maar toch werd door de Time van Israël van de Israëlische Premier Benjamin Netanyahu gemeld dat hij zei dat hij het Amerikaanse plan "eerlijk en met openheid" zou aanhoren.

Fatah, de regerende groep van de PA, heeft naar verluidt veel moeite gedaan om de protesten en het geweld op de Westelijke Jordaanoever en in Gaza tijdens de dagen van de workshop aan te moedigen - zelfs met het bedreigen van mede-Palestijnse collega's die interesse hebben getoond om te gaan. Sommige Palestijnen zijn onverschrokken en zijn van plan wel aanwezig te zijn.

Maar aangezien het politieke klimaat in het gebied is veranderd, schijnen de Palestijnen gefaald hebben om te proberen Arabische landen onder druk te zetten om uit de Bahrein-conferentie weg te blijven en de gebeurtenis te boycotten - aangezien de hogere ambtenaren van Saudi-Arabië, Egypte, Marokko, de Verenigde Arabische Emiraten, Jordanië, en zelfs Qatar onder hen zijn die verwacht worden het bij te wonen.

"Het is een grote overwinning dat Bahrein nog steeds gebeurt," zei de hogere Witte Huisambtenaar, die zich ook afvroeg of de sterke aanwezigheid van invloedrijke Arabische landen betekende dat de Palestijnen nog steeds een paar azen vasthielden als het gaat om een automatisch veto over de Arabische wereld in het vredesproces.

Een overzicht van de officiële vrijlating van het plan in het Witte Huis vindt u hier. De volledige titel van het plan is als volgt:

Vrede naar welvaart

Een nieuwe visie voor het Palestijnse volk en het Midden-Oosten in bredere zin

()
 

UPDATE: De Peace to Prosperity workshop begint over een paar uur in het Four Seasons hotel in de Bahreinse hoofdstad Manama (foto hieronder). Haaretz geeft hier live updates.

()
 

Bron: First Phase of Peace Plan Unveiled - UNSEALED - World News | Christian News | Prophecy Updates