www.wimjongman.nl

(homepagina)

De gevestigde orde van de Democraten is op zoek naar een "redder" om mee te doen in de presidentsrace, maar zullen ze ons in plaats daarvan een duivel geven?

30 oktober 2019 - door Michael Snyder.

De establishment-Democraten worden uiterst zenuwachtig, omdat ze beginnen te beseffen dat het veld van kandidaten dat zich momenteel kandidaat heeft gesteld voor de democratische nominatie buitengewoon zwak is. De campagne is bijna een jaar oud, en maand na maand zijn er nationale televisiedebatten geweest en op dit moment zijn er nog slechts drie kandidaten in het veld die enige kans hebben om te winnen. Alle andere kandidaten zijn volledig uit de boot gevallen, en de establishment-Democraten maken zich grote zorgen over de zwakke punten van de drie kandidaten die nog steeds in de race zijn. Elizabeth Warren en Bernie Sanders worden als veel te liberaal beschouwd om een algemene verkiezing te winnen, en Joe Biden is in de peilingen weggevallen en zijn fondsenwervingscijfers zijn absoluut verschrikkelijk. Met nog maar een paar maanden te gaan tot het stemmen begint, zijn veel establishment-Democraten wanhopig op zoek naar een "redder" die hen kan redden, en dat zou er mogelijk toe kunnen leiden dat een zeer bekende naam aan de race gaat meedoen.

In deze cyclus hebben meer Democraten dan ooit tevoren gestreden voor het presidentschap, en in eerste instantie leek het erop dat ten minste een paar van hen een aanzienlijke mate van enthousiasme zouden opwekken. Maar nu het duidelijk is dat er een drievoudige wedloop is tussen Biden, Warren en Sanders, evalueren de belangrijkste Democratische leiders in het hele land of er nog andere opties zijn. Het volgende komt oorspronkelijk uit de New York Times:

Toen een half dozijn Democratische donoren zich vorige week in het Whitby Hotel in Manhattan verzamelden, begon het diner met een discussie welke van de presidentskandidaten de sponsors goed vonden. Maar zoals de gesprekken tussen invloedrijke Democraten deze dagen vaak gaan, evolueerde de vergadering snel in een bespreking van wie niet in de race was - maar binnen kon worden gelokt.

Wat de Democraten vooral belangrijk vinden is het verslaan van Donald Trump in november 2020, en op dit moment zijn er ernstige twijfels over degenen die de race leiden.

Voormalig Obama-adviseur David Axelrod heeft het zo verwoord:

"Met het opkomen van Trump, is er oprechte bezorgdheid dat het paard waarop velen hebben ingezet een kreupel paard is, en dat het paard dat eigenlijk vooruit zou moeten sprintten niet in staat zal zijn om te winnen," zei David Axelrod, een voormalig adviseur van President Barack Obama.

Natuurlijk is "het paard dat "kreupel" is Joe Biden. Voor het grootste deel van het race leidde hij in de peilingen, maar onlangs zijn de aantallen gedaald en zijn inzamelingsfondsen waren ellendig. Het volgende komt van Vanity Fair:

Terwijl vice-president Joe Biden nog steeds de koploper in de 2020-opiniepeilingen is, blijft hij ellendig ver achter wanneer het op campagne-geld aankomt. De nieuwe campagne-financiën die werden vrijgegeven openbaren dat terwijl de 2020 kandidaat $15.7 miljoen in het derde trimester kreeg, de campagne van Biden slechts $8.9 miljoen binnen heeft als het vierde trimester ingaat. En met de Iowa-verkiezingen in zicht, die al snel in februari zullen beginnen, zijn donors naar verluidt zenuwachtig aan het worden over Oom Joe of hij het redt tot aan de finishlijn.

In het derde trimester van Biden blijft hij ver achter zijn mede-top 2020 kandidaten. Senator Bernie Sanders kreeg $25.3 miljoen en heeft nu $33.7 miljoen aan contant geld, terwijl Sen. Elizabeth Warren, de nauwste rivaal van Biden in de opiniepeilingen, $24.7 miljoen kreeg en heeft nu $25.7 miljoen binnen. Hoewel lichtjes lager in de opiniepeilingen, was Burgemeester Pete Buttigieg één van de hoogste na het driemanschap en heeft een fundraising van $19.2 miljoen en $23.4 miljoen.

De meelijwekkende geldinzameling van Biden is nog een andere aanwijzing voor het gebrek aan enthousiasme rond zijn campagne. Mensen die geld geven aan campagnes doen dat over het algemeen omdat ze echt geloven in de kandidaat aan wie ze het geld geven.

Maar gedurende zijn politieke carrière is Biden er nooit in geslaagd om veel nationaal enthousiasme te genereren, en hetzelfde geldt vandaag de dag nog steeds. En als Biden nu echt moeite heeft om geld in te zamelen, hoe kan hij dan in de wereld concurreren met de geldinzamelingsmachine van Trump bij de algemene verkiezingen?

Top-Democraten over het hele land praten over deze dingen, en velen van hen zijn van plan om een "redder" te vinden die hen kan redden van de potentiële ramp die ze in november 2020 zien opdoemen.

De laatste dagen, zijn twee van de grootste namen die rond gaan, Hillary Clinton en Michael Bloomberg.

Clinton en Bloomberg hebben allebei persoonlijk in de laatste weken gezegd dat als zij dachten zij konden winnen, zij zouden overwegen de voorverkiezingen in te gaan - maar dat zij sceptisch waren of er een opening was. Zo volgens de Democraten die met hen hebben gesproken.

Bloomberg is een interessant figuur, maar de Democraten zijn eenvoudigweg niet van plan een rijke, blanke miljardair voor te dragen, en dus kan hij het net zo goed vergeten.

Hillary Clinton, aan de andere kant, zou onmiddellijk de koploper worden als ze in de race zou komen, en volgens de Stamford advocaat denkt zij er "de hele tijd" over.

Zij die dicht bij Clinton staan, en op voorwaarde van anonimiteit spreken, omdat zij niet gemachtigd waren om namens haar commentaar te geven, zeggen dat zij zich gerechtvaardigd heeft gevoeld in de loop van de afgelopen weken, aangezien de politieke moeilijkheden van Trump zich hebben verdiept. Dat gevoel werd versterkt deze week toen het Ministerie van Buitenlandse Zaken zijn onderzoek in de e-mail affaire aankondigde naar een privé server, een belangrijke complicatie in haar campagne in 2016. Men vond geen bewijsmateriaal van opzettelijke verkeerde behandeling van geclassificeerde informatie door afdelingswerknemers.

"Uiteindelijk, is het onwaarschijnlijk dat ze het zou doen," zei een persoon die heeft gesproken met haar. "Maar zie het op deze manier: Het is niet absoluut nul. En denkt ze er de hele tijd aan? Absoluut."

Deze maand is Hillary Clinton helemaal in de belangrijke media aanwezig geweest, en zij is vaak gevraagd over de 2020-race.

In reactie hierop heeft ze herhaaldelijk verklaard dat ze geen steun geeft aan een van de huidige kandidaten; en ze heeft geweigerd om de hardnekkige geruchten onderuit te halen dat ze de zelf in de race zou gaan meedoen.

Bijvoorbeeld, in de laatste bijeenkomst in haar "boek-tour" had ze alle gelegenheid om te zeggen dat ze niet zou meedoen, maar in plaats daarvan leek ze de speculatie te verwelkomen:

"Het enige wat telt, is dat we winnen," vertelde Clinton aan Strayed. "Ik haat het, weet je, om er zo simplistisch over te zijn. We moeten nomineren ... (hoest) ... de beste...

"Jij!" schreeuwde iemand uit het publiek; dan een grote glimlach van Clinton.

Ze ontkende het idee niet.

"O, jee. Nou, dank je wel," zei Clinton. "Ik voel me zo sterk. Kijk, ik wil hier alleen maar iets meer over zeggen, want wat er nu aan de hand is met het affzettingsonderzoek is geen keuze, het was een verplichting volgens de grondwet.

U kunt haar deze opmerkingen hier op video zien maken.

En toen op dinsdag gaf Clinton nog meer speculatie toen zij een zeer cryptisch citaat van Beyonce op Instagram deelde.

Hillary Clinton verhoogde nog meer 2020-geruchten nadat zij een citaat postte van pop-mega-ster Beyoncé over de behoefte om de macht te grijpen, en prees dat gevoel en voegde eraan toe: "Beyoncé spreekt de waarheid."

De mislukte presidentskandidaat postte het citaat van de "Halo"-zanger op Instagram. Er stond: "De macht is niet aan u gegeven. U moet het nemen."

Clintons post heeft tot nu toe meer dan 53.000 likes ontvangen, en de meeste kandidaten die momenteel nog in het democratische veld actief zijn, zouden voor dat soort enthousiasme gaan.

En gevraagd naar een potentiële rematch met Trump, antwoordde Clinton tijdens een recente verschijning op PBS Newshour door te zeggen: "Misschien moet er een rematch zijn - ik bedoel duidelijk ik hem opnieuw kan verslaan."

Natuurlijk kan dat alleen gebeuren als Trump het daadwerkelijk haalt voor de verkiezingen van 2020. Na de Democratisch-gecontroleerde afzetting van Trump door het Huis, zal er een proces zijn in de Senaat van de V.S. en vele deskundigen veronderstellen dat de door de Republikeinen gecontroleerde Senaat Trump zal beschermen en hem in functie zal houden.

Maar toen de Daily Caller onlangs elke Republikein in de Senaat navroeg, zeiden slechts 7 van hen dat zij uitsloten om voor te stemmen om President Trump uit functie te verwijderen.

Slechts 7 van de 53.

Ik ben uiterst bezorgd over wat er in de Senaat gaat gebeuren, omdat het uit zijn functie zetten van Trump ons volledige land in een staat van chaos zou werpen.

En met onze natie in een staat van chaos, zou het de perfecte gelegenheid zijn voor de slechtste politicus van onze generatie om naar voren te stappen en de stukken bij elkaar te rapen

Bron: Establishment Democrats Are Looking For A “Savior” To Enter The Race, But Will They Give Us A Devil Instead? – End Of The American Dream