www.wimjongman.nl

(homepagina)

Hongarije: Viktor Orbán opent 2e internationale conferentie over de wereldwijde christenvervolging

Door: David Berger. Geplaatst op 26 november 2019 bij E.J. Bron

In het traditierijke Corinthia Hotel in Boedapest is vandaag de tweede internationale conferentie over de wereldwijd extreem toenemende vervolging van christenen begonnen met een toespraak van de Hongaarse minister-president Viktor Orbán. Hij sprak over de christenvervolging als de meest verwaarloosde humanitaire en civilisatorische catastrofe van onze tijd.

philosophia perennis

Zijne eminentie Dr. Péter kardinaal Erdö, de primaat van Hongarije en aartsbisschop van Esztergom-Boedapest, evenals talrijke hoge geestelijken en belangrijke politici uit de hele wereld hielden eveneens korte welkomsttoespraken.

Orbán waarschuwt voor de islamisering van Europa

In zijn welkomsttoespraak waarschuwde Orbán ervoor om aan te nemen dat de christenvervolging in Europa geen probleem zou zijn: “Uiteindelijk is de grootste fout van die een Europeaan kan maken, wanneer hij van de vervolging van christenen hoort, dat hij denkt dat hem dit in zijn thuisland nooit zou overkomen. Veel mensen troosten zichzelf met deze mythe. De terreur heeft Europa echter al meermaals getroffen. We weten ook dat West-Europese landen veel soldaten aan de Islamitische Staat hebben “geschonken”, die hier in het Westen geboren werden en hier naar school gingen.

We weten ook dat de illegale immigratie de massa´s radicale ´islamisten´ ongecontroleerd naar Europa heeft gebracht. Ook duiden demografische prognoses erop dat er in de niet al te verre toekomst Europese landen zullen zijn, waarin de religieuze culturele proporties snel zullen veranderen. Alles wat er bijvoorbeeld in Syrië, Irak of Nigeria is gebeurd, is veel dichterbij dan veel mensen denken.”

Europa zou alleen maar gered kunnen worden als het haar ware bron, haar christelijke identiteit, hervindt en energiek tegen haar vijanden verdedigt.

Oriëntaalse christenen vooral getroffen

Tijdens de conferentie zullen vooral toespraken van hoge geestelijken en gelovigen uit bijzonder geteisterd elanden het congres domineren. Waaronder talrijke Oriëntaalse bisschoppen, wier kerken op bijzondere wijze door de islamisering en de daarmee gepaard gaande bloedige christenvervolging worden getroffen.

De organisatoren van het congres wijzen er op dat het bij de huidige christenvervolging om de meest verwaarloosde humanitaire en civilisatorische catastrofe van onze tijd gaat. Behalve het gevoelig maken voor de internationale dimensie van de christenvervolging zou het belangrijkste doel van de conferentie het stimuleren van een nauwere samenwerking tussen regeringen, staatsorganisaties en niet-staatsorganisaties en andere betrokken spelers zijn.

Alleen door de coördinatie van geldbronnen en door gezamenlijke inspanningen zou het mogelijk zijn om bedreigde christelijke gemeenschappen in crisisgebieden tegen het steeds bredere fenomeen van de religieuze vervolging te beschermen en na een eventuele vlucht ook de terugkeer naar hun thuisland te ondersteunen.

Kardinaal Müller en Gloria von Thurn und Taxis als sprekers

Morgen zullen ook twee Duitse katholieken op de conferentie spreken: Bron: Gloria von Thurn und Taxis en kardinaalGerhard Ludwig Müller, prefectus emeritus van de geloofscongregatie, die als een van de weinige kardinalen in de wereld ook paus Franciscus, o.a. wegens diens fatale islam-appeasement, durft te bekritiseren.

Bron: https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Bron: Hongarije: Viktor Orbán opent 2e internationale conferentie over de wereldwijde christenvervolging | E.J. Bron