www.wimjongman.nl

(homepagina)

Fatwa Hamas

Terwijl de PA iedereen die Israëliërs vermoordt beloont, komt er een onofficiële Hamas Fatwa met voorwaarden voor degenen die zich inlaten met de onafhankelijke operatieve zondaars.

Dr. Aaron Lerner 30 augustus 2019.

In een dramatische ontwikkeling heeft Hamas blijkbaar de gelederen met Mahmoud Abbas verbroken wat betreft de positie van degenen die zich bezighouden met onafhankelijke operaties.

Het standpunt van Mahmoud Abbas en de Palestijnse Autoriteit is dat iedereen die betrokken is bij een terroristische aanval op Israël financieel moet worden beloond, ongeacht de aard van de aanval of het de operatie wel of niet heeft goedgekeurd.

Het volgende is een uittreksel van een religieuze uitspraak (fatwa) van het "Shari'a Comité in de Gazastrook", gepost op de Gazan Facebook pagina's en het aan Hamas gelieerde paldf.net forum na de poging van een gewapende terroristische cel om de grens met Israël over te steken op 17 augustus.

"....volgens de islamitische shari'a mag een jihadstrijder geen oorlog voeren zonder de toestemming van zijn commandant, opdat hij zich niet schuldig zou maken aan de zonde van ongehoorzaamheid en het veroorzaken van schade, zoals hierboven beschreven, .... en het niet respecteren van de wapens die hem zijn toevertrouwd. Wij dragen geen verantwoordelijkheid voor de zonde van iemand die zonder toestemming van zijn commandanten op de jihad gaat, vooral niet als hij [de jihadstrijders] verlies in geld of levens heeft veroorzaakt, want een legitieme operatie moet aan twee criteria voldoen: eerlijke intentie en correct handelen.... Als niet aan het criterium van correct handelen wordt voldaan, is degene die de operatie heeft uitgevoerd schuldig aan zonde, zelfs als zijn bedoeling eerlijk was.

Bron: IMRA - Friday, August 30, 2019 While PA Rewards All Who Murder Israelis Unofficial Hamas Fatwa Terms Those Engaging In Independent Operations Sinners