www.wimjongman.nl

(homepagina)

Facebook Post: Naftali Bennett over de Netanyahu-situatie

[IMRA vertaling van het Hebreeuwse Facebook-bericht dat op 20 oktober 2019 door Knessetlid Naftali Bennett is gepost]

()

Mijn vrienden in het rechtse kamp

Laten we duidelijk zijn:
Als het justitiële systeem erin slaagt om Netanyahu ten val te brengen vanwege sigaren en artikelen op de Walla-website, zal dit een zware klap zijn voor het hele nationale kamp.

Elke rechtse leider die zal volgen zal worden afgekapt en bang gemaakt door de media en het rechtssysteem.

"Waarom bescherm je Bibi?" Mij wordt dit elke dag gevraagd.
Vrienden, ik verdedig niet alleen Netanyahu, maar het hele nationale kamp en onze staat Israël. Tegen de oneerlijke juridische en mediavervolging van Netanyahu, het hoofd van het rechtse kamp en Premier van Israël.

En ja, juist in de moeilijkste tijden, en ondanks dat hij een politieke tegenstander is, heb ik besloten om die last te delen.

Kijk, Netanyahu is niet perfect. Maar hij was een zeer goede premier voor de staat Israël en zijn veiligheid.

Vanaf het moment dat hij de politiek inging, was hij een duidelijk man.

Linksen in de media, de academische wereld, de cultuur en het rechtssysteem hebben hem tot het symbool van het absolute kwaad gemaakt. Zij beschuldigden hem ervan dat hij de moord op Rabin steunde, hoewel hij zich in die tijd tegen elke roep van "verraders" keerde en zich altijd verzette tegen elke vorm van geweld.

Toen hij naar een demonstratie in Ra'anana ging, was er een protest op een kist met de slogan "Rabin begraaft het zionisme" - een scherp maar legitiem protest. Netanyahu werd aangevallen voor het aanzetten tot moord alsof het een kist was die voor Rabin zelf (!) was bestemd.

En zo gaat het al 25 jaar lang, hij kreeg geen moment van rust.

Het kan wel of niet de tijd zijn voor zijn vervanging, maar zelfs dan moet het door middel van een stemming gebeuren en niet door middel van een aanklacht. Hij nam geen zakken met contant geld mee en men maakte geen geld over naar zijn persoonlijke rekeningen. Hij kreeg iets minder vijandige reacties op de Walla-site, En te veel sigaren en champagne.

Dat was niet goed.
Ik heb al gezegd dat het krijgen van sigaren en champagne op grote schaal van miljardairs een onwaardig voorbeeld is voor een leider in Israël, Maar echt - je haalt er geen premier voor onderuit!

En iets anders moet duidelijk zijn:
Als Netanyahu de oprichting van een Palestijnse staat had aangekondigd of de massale overdracht van gebieden aan Palestijnen, zoals Arik Sharon tijdens zijn dagen onder druk van verhoren deed, zouden de media en de rechterlijke macht hem omarmen en "aanmoedigen".

Zij zouden dan uitleggen: "Men houdt de terugtrekking uit Judea en Samaria niet op vanwege een paar sigaren."

Ook ik heb kritiek op Netanyahu.

Naar mijn mening klaagde hij veel over de linkse hegemonie, maar in de praktijk deed hij weinig om iets te veranderen:

- In de loop der jaren heeft hij zijn volledige steun gegeven aan hetzelfde rechtssysteem dat hem nu achtervolgt. Hij lijkt bang voor hen te zijn, en daarom hebben ze elke verandering (benoemingen van rechters, regels, etc.) tegengehouden. Hij heeft, net als zijn voorgangers, gewoon niets gedaan!

- Hij paste geen enkele soevereiniteit toe, over geen centimeter van Israël. Levi Eshkol bracht Jeruzalem binnen, Menachem Begin de Golanhoogte. Netanyahu - niets.

- Hij droeg gebieden over aan de Arabieren en stemde voor het terugtrekkingsplan uit Gush Katif.

- Hij verklaarde een Palestijnse staat in Bar Ilan.

- Hij heeft veel moorddadige terroristen vrijgelaten, waaronder Yahya Snawar. Velen van hen keerden terug om tientallen Joden te vermoorden, die niet langer onder ons wonen.

- Hij liet Hezbollah onder zijn toezicht in de jaren 2009-2013 doorgaan met het opbouwen van hun raketten-arsenaal, en verzwakte de afschrikking van Israël tegen Hamas.

Maar hij deed ook veel goeds voor het volk van Israël en versterkte de Joodse staat:

- Hij heeft het imago en de positie van Israël in de wereld naar een niveau getild dat we nooit eerder hebben gehad. Met trots zagen we hier Moody, Putin, Trump en Merkel.

Toen ik India, China en andere landen bezocht, zag ik de groeiende waardering voor ons. En dat is voor een groot deel te danken aan Netanyahu.

- Hij manoeuvreerde en overleefde 8 jaar (!) van Obama's vijandige regering. Een moeilijke en ondankbare taak. Toen stonden velen in de Israëlische media aan de kant van Obama!

- Hij stopte de consolidatie van Iran in Syrië en hielp Iran met het opleggen van zeer pijnlijke sancties. Hij heeft ook tijdelijk hun vooruitgang in de richting van een atoombom uitgesteld.

- Hij behield zijn budgettaire en economische verantwoordelijkheid en had over het algemeen geen populistische neiging. Dat is geen kleinigheid! Het is het makkelijkst om geld te verspreiden om sympathie te krijgen. Hij vermijdt dit meestal.

- Als Minister van Financiën heeft hij tijdens de crisis van de jaren 2000 de Israëlische economie echt gered door een reeks zeer impopulaire acties, en hij betaalde er een politieke prijs voor. Dat is wat ik vooral waardeer aan hem, misschien wel het meest van alles.

- Hij navigeerde Israël verstandig door de Arabische Lentetijd heen, waarbij hij gebruik maakte van de mogelijkheden voor contacten met Arabische staten.

- Hij vermeed onnodige oorlogen. Hij voelt veel pijn voor elke gevallen soldaat.

- Het terrorisme tijdens zijn periode (zelfs in zijn eerste termijn) was zeer laag in vergelijking met de Oslo-periode en de Oslo-intifada. Veel minder Israëliërs stierven onder zijn bewind.

Na dertien jaar van goede kennis kan ik bevestigen dat de veiligheid en het welzijn van Israël echt belangrijk voor hem zijn. Als ik zelfs maar een klein vermoeden had dat Netanyahu een "handelaar" in Israëlische veiligheid was, Ik zou de eerste zijn om hem te verdrijven. Maar het gebeurde gewoon niet.

In grote lijnen zit zijn hart op de juiste plaats. Hij zit in de politiek niet voor de eer of het geld (wat er niet is), maar om te zorgen voor het bestaan van het volk van Israël in hun land.

In het grote geheel kon hij in de particuliere sector miljoenen dollars hebben verdiend, maar hij heeft ervoor gekozen om dag en nacht "grind te eten" voor de rest van ons.

Naar mijn inschatting zal hij in de kronieken van ons volk herinnerd worden als een zeer goede premier van Israël. We zullen Benjamin Netanyahu hier missen.

Dit is geen overlijdensbericht. Ik wens hem en ons allen toe dat de zaken zullen worden afgesloten en dat het leven weer normaal zal worden.

Mijn vrienden, als ze erin slagen Netanyahu ten val te brengen, bestaat de zorg dat zijn rechtse erfgenaam "verdoofd" zal zijn door de media en de rechterlijke macht, en altijd zal proberen hun gunst te verkrijgen. En hij zal het niet aandurven om de noodzakelijke veranderingen in Israël door te voeren.

Helaas brengen mijn acties en verklaringen over de hervorming van het rechtssysteem mij om dezelfde redenen in gevaar, maar ik zal niet zwijgen.

Het systeem moet worden veranderd (niet gebroken) in Israël. Een bange rechtse leider zal dat niet kunnen doen. Het is niet Netanyahu waar ze achteraan gaan, maar het hele rechtse kamp en ons uitzicht.

Daarom zal ik, in het licht van het onrecht en de aanval, met al mijn krachten blijven werken aan de bescherming en verdediging van het nationale kamp.

Mijn vrienden, dat verwacht ik ook van u.

De uwe,
Naftali Bennett

Bron: IMRA - Monday, October 21, 2019 Facebook Post: Naftali Bennett on Netanyahu situation

Bron: Edging Closer :: By Daymond Duck - Rapture Ready