www.wimjongman.nl

(homepagina)

Waarom Turkije Europa bang maakt

Europa zal nooit het door de Turken opgelegde juk breken.

Giulio Meotti - 15 oktober 2019

()

Met de verzwakking van de Koerden in Syrië en hun dreigende val zal de Islamitische Staat een corridor hebben naar het Westen.

De neo-isolatie-beweging van de Verenigde Staten opende deze corridor door haar terugtrekking aan te kondigen, waarbij het agressieve Turkije het corridor verder opende door de Koerden te bombarderen, terwijl het pacifistische Europa op haar duim blijft zuigen

Ook christenen in Noord-Syrië worden voor het eerst in honderd jaar door Turkije aangevallen. In een paar dagen tijd heeft de Turkse oorlog tegen de Koerden honderden doden gevraagd, en meer dan 100.000 ontheemden, en het heeft de ISIS-leden uit de gevangenissen laten vluchten.

Wie heeft deze oorlog nodig? Turkije, Qatar, ISIS, dit zijn de grote polen van de politieke en radicale islam.

Wie heeft deze oorlog nodig? Turkije, Qatar, ISIS, dit zijn de grote poelen van de politieke en radicale islam. Degenen die alles te verliezen hebben, dat zijn de Koerden, de Syrische christenen, Europa en het Westen.

Wanneer zal Europa het door de Turken opgelegde juk breken?

Hier zijn de meest belangrijke redenen waarom Europa dat nooit zal doen:

Een eeuw geleden was het Ottomaanse Rijk de "zieke man van Europa". Tegenwoordig is Turkije sterk, en de zieke man van Europa is Europa zelf. De Koerden zijn niet langer bruikbaar voor de Westerse decadentie.

Bron: Why Turkey frightens Europe - Israel National News