www.wimjongman.nl

(homepagina)

Annexeer de Jordaanvallei met Jericho

Dr. Aaron Lerner - 11 april 2019

De laatste groep "Legerleiding voor Terugtrekking" (Brass For Withdrawal) voert al maandenlang via advertenties campagne op bussen met de boodschap dat de verkiezingen van 2019 gaan over de keuze gingen tussen annexatie en afscheiding.

In de laatste loodjes van deze campagne leek premier Binyamin Netanyahu deze bewering te aanvaarden en hij haalde de krantenkoppen door te spreken over annexatie.

En de wereld viel niet bovenop ons.

Dus, als we het nu al over annexatie hebben, laat het dan zijn in het kader van de "deal" van de heer Trump, of na het mislukken van de "deal". Het is gepast om te overwegen Jericho toe te voegen aan de annexatie van de Jordaanvallei.

Het annexeren van de Jordaanvallei zou onze greep op dit strategische grondgebied helpen verzekeren, om tegelijkertijd welke toekomstige Palestijnse entiteit dan ook, die zich in de toekomst aan deze kant van de Jordaan kan ontwikkelen, te stoppen.

Het tegelijkertijd annexeren van Jericho zou voor alle betrokkenen een win-win situatie zijn:

+ In plaats van dat de annexatie van de Jordaanvallei Jericho zou isoleren, zou deze stap deze toeristische stad niet alleen verbinden met de enorme Israƫlische binnenlandse markt, maar haar tegelijkertijd ook toegankelijker maken voor het internationale toerisme.

+ De kleine omvang van Jericho (een stad van ongeveer twintigduizend inwoners, terwijl de hele "Jericho & Al-Aghwar gebied" slechts ongeveer vijftigduizend inwoners telt) is van dien aard dat het toekennen van het Israƫlische staatsburgerschap aan de hele bevolking geen demografische gevolgen heeft.

Ja, zo'n stap zou in eerste instantie door de inwoners van Jericho kunnen worden ontvangen met een openbare uiting van krokodillentranen. Maar met een goede implementatie zou een voelbare snelle verbetering van de kwaliteit van het leven een belangrijk gunstig precedent scheppen voor een verdere annexatie van andere gebieden - zoals gebied C.

Bron: IMRA - Thursday, April 11, 2019 Weekly Commentary: Annex Jordan Valley With Jericho