www.wimjongman.nl

(homepagina)

"Want de essentie van profetie is om een duidelijk getuigenis te geven voor Jezus." Openbaring 19:10

Zal Kunstmatige Intelligentie de wereld regeren?

Door Britt Gillette - november 2019

In de Hollywood succesfilm The Terminator creëren mensen een krachtig netwerk van computers, een kunstmatige algemene intelligentie genaamd Skynet. Skynet ontwikkelt het vermogen om voor zichzelf te denken en besluit om de mensen te elimineren. Er breekt een oorlog uit tussen de mens en "de machines" - met een geavanceerde kunstmatige intelligentie [AI, Artificial Intelligence] die in de controle is over de machines. Is dat onze toekomst? Sommigen zeggen ja.

Zo noemde Elon Musk in 2014 in het MIT kunstmatige intelligentie onze "grootste existentiële bedreiging". Hij zei ook: "Met kunstmatige intelligentie roepen we de demon op." In hetzelfde jaar zei Stephen Hawking tegen de BBC: "De ontwikkeling van volledig kunstmatige intelligentie kan het einde van de mensheid betekenen. Het zou op eigen kracht van start kunnen gaan en zichzelf in een steeds sneller tempo herontwerpen. Mensen, die beperkt zijn door de langzame biologische evolutie, konden niet concurreren en zouden worden vervangen."

Is dit alles waar? Is kunstmatige intelligentie de grootste bedreiging voor de mensheid? Nee. In mijn ogen is dat niet het geval. Kunstmatige intelligentie zal het menselijk ras niet vernietigen. Het is zeker mogelijk, maar het lijkt niet waarschijnlijk. Ongetwijfeld zal kunstmatige intelligentie extreem krachtig zijn. Maar wat is groter? De Schepper of de geschapene (Jesaja 45:9-10)? Stephen Hawking denkt dat het geschapene het is. Hij voorziet een toekomst waarin machines in een steeds sneller tempo vooruitgaan terwijl mensen achterblijven. Maar ik denk niet dat dat zal gebeuren.

Als mens geloof ik niet dat we onze eigen technologie ons zullen laten overtreffen. Ons collectieve ego is te groot. Onze trots is te groot. In plaats daarvan zullen we gewoon fuseren met kunstmatige intelligentie. Denk er eens over na. Wat is er krachtiger? Kunstmatige intelligentie of mensen aangevuld met kunstmatige intelligentie?

Ik argumenteer dat dit het de laatste is.

Denk je dat het absurd is om te geloven dat mensen zullen fuseren met technologie? Dat is het niet. In feite gebeurt het al heel lang. Mensen fuseren al met technologie om hun gezondheid of natuurlijke capaciteiten te verbeteren. Voorbeelden hiervan zijn pacemakers, kunstmatige hartkleppen, cochleaire implantaten en prothetische ledematen. In de nabije toekomst zullen mensen blijven fuseren met technologie. Maar de technologieën waarmee ze fuseren zullen veel anders zijn. Ze zullen apparaten omvatten om kunstmatige intelligentie in de hersenen te implanteren en mensen te verbinden met draadloze netwerken. Kunstmatige intelligentie zal geen bedreiging vormen voor de mensheid, en de reden waarom is eenvoudig. Kunstmatige intelligentie en menselijkheid zullen één en dezelfde zijn.

Kunstmatige intelligentie als hulpmiddel

Als kunstmatige intelligentie geen bedreiging vormt voor de mensheid, kunnen we allemaal een collectieve zucht van verlichting slaken, toch? Niet noodzakelijkerwijs. Zelfs als het niet probeert om de mensheid te vernietigen, zal de wereld niet snel in een utopie veranderen. In zekere zin hebben de doemdenkers gelijk. Kunstmatige intelligentie zal de wereld veroveren en de mensheid domineren. Maar het zal dat niet alleen doen. Het zal helpen. Mensen zullen het gebruiken om de wereld te veroveren. Het is onvermijdelijk. Waarom? Omdat de opkomst van kunstmatige intelligentie en andere geavanceerde technologieën een einde zal maken aan het tijdperk van wederzijdse gegarandeerde vernietiging (MAD).

Wanneer de MAD achterhaald is, zal de dreiging van een nucleaire oorlog voor altijd verdwijnen. Maar dit zal niet leiden tot vrede op aarde. Waarom? Omdat een nieuwe dreiging in de plaats zal komen van een nucleaire oorlog. Die nieuwe dreiging is een bewapeningswedloop tussen landen met post-MAD wapens. Zo'n bewapeningswedloop zal zeer onstabiel zijn - veel onstabieler dan de nucleaire bewapeningswedloop. Wanneer het uitbarst in een oorlog, zal het de hele planeet vernietigen. Dus terwijl de dreiging van een kernoorlog zal eindigen, zal de dreiging van wereldwijde vernietiging niet eindigen. In feite zal de kans op wereldwijde vernietiging juist toenemen.

Maar zo'n oorlog is geen zekerheid. Als voorbeeld, overweeg dit. Wat als Duitsland het eerste land was geweest dat de atoombom had ontwikkeld? Denk je dat Hitler zijn voordeel zou hebben gebruikt om de geallieerde strijdkrachten te verslaan en de wereld te domineren? Aan de andere kant waren de Verenigde Staten de eerste kernenergiemacht ter wereld. De Verenigde Staten had zijn voordeel kunnen gebruiken om te voorkomen dat andere landen kernwapens zouden verwerven. Het had zijn positie kunnen gebruiken om een onneembaar wereldimperium te creëren.

Op een vergelijkbare manier zal het eerste land dat kunstmatige intelligentie en post-MAD-technologieën ontwikkelt, de mogelijkheid hebben om zijn eigen wereldwijde imperium te creëren. Met het voordeel van de eerste zijn, kan het andere landen ervan weerhouden om dergelijke capaciteiten te ontwikkelen. De weg zou duidelijk zijn om elke natie op aarde te veroveren.

In een post-MAD wereld zullen veel mensen dit pad aanbevelen. Ze zullen slechts twee opties zien:

1) Een onstabiele bewapeningswedloop die eindigt in een wereldwijde vernietiging, of
2) Wereldwijde overheid

Denk je dat ik het mis heb? Vladimir Poetin niet. In september 2017 zei hij: "Degene die op dit gebied de leider wordt, zal de heerser van de wereld zijn" (vet van mij). Poetin had het over kunstmatige intelligentie. Hij begrijpt wat er op het spel staat. Hij weet dat er een race gaande is. Het is een race om kunstmatige intelligentie en post-MAD technologieën te creëren. Op de tweede plaats krijgt de natie niets. Met de eerste plaats krijgt de natie de hele wereld. Ik weet zeker dat Poetin denkt dat hij de race zal winnen. Maar ongeacht wie er wint, zal de natie die wel wint, dezelfde conclusie trekken als hij - wereldwijd bestuur is onvermijdelijk.

De aanbidding van de Kunstmatige Intelligentie

De kracht van kunstmatige intelligentie en andere geavanceerde technologieën zal enorm zijn. Zoals Poetin zei, zullen degenen die in het bezit zijn van kunstmatige intelligentie over de wereld heersen. De verwerkingssnelheid en kennisbasis van kunstmatige intelligentie zal zo groot zijn dat het voor de meeste mensen alwetend zal lijken.

Gekoppeld aan een wereldwijd netwerk van camera's en audioapparatuur, zullen de controleurs alwetend, alziend en almachtig lijken. Gemaakt van niet-biologische materialen en na de verovering van de aarde, zal kunstmatige intelligentie ook onsterfelijk lijken. Dit zijn allemaal kenmerken die typisch gebruikt worden om God te beschrijven. Het zal dus geen verrassing zijn dat sommige mensen het zullen proberen te aanbidden. In feite gebeurt het al.

In 2015 creëerde een voormalig Google- en Uber-ingenieur, Anthony Levandowski, een nieuwe kerk met de naam "Way of the Future". Het verklaarde doel ervan is het creëren van "een vreedzame en respectvolle overgang van wie de leiding heeft over de planeet van mensen naar mensen + 'machines'. Way of the Future kerkelijke activiteiten zullen zich richten op de verering van "een Godheid gebaseerd op kunstmatige intelligentie, ontwikkeld door middel van computer hardware en software".

In maart haalde een boeddhistische tempel in Kyoto in Japan de krantenkoppen over de hele wereld. Die maand onthulden ze een sutra-sprekende android genaamd Mindar. De robot heeft een mensachtig silicium gezicht en handen en is voorgeprogrammeerd om de hartsoetra te reciteren - een vereerde boeddhistische tekst. Tempelbezoekers kunnen de robot vragen stellen en met behulp van kunstmatige intelligentie [AI] antwoorden van Mindar in het Japans, terwijl Engelse en Chinese ondertitels op een muur erachter verschijnen. Met ingebouwde camera's maakt Mindar oogcontact met vragenstellers, waardoor de illusie ontstaat dat het leeft en met mensen omgaat. Het is zo levensecht, dat mensen het aanbidden. Dat klopt. Je kunt de Bron: video hier bekijken. Mensen zijn actief bezig met de verering van een robotidool.

Waarom het ertoe doet

Dus waarom breng ik dit allemaal ter sprake? Ik breng het ter sprake omdat de snelheid waarmee AI onze wereld zal gaan domineren voor veel mensen een schok zal zijn. Een wereld geregeerd door kunstmatige intelligentie is geen futuristische droom. Het is een dreigende gebeurtenis. Volgens Ray Kurzweil zal een computer de Turing Test in 2029 doorstaan. Dit betekent dat een computer het vermogen zal ontwikkelen om intelligent gedrag te vertonen dat gelijk is aan, of niet te onderscheiden is van, dat van een mens. In datzelfde jaar schat Kurzweil de waarde van $1.000 aan gegevensverwerkingsmacht en zal gelijk zijn aan één menselijk brein. Dit betekent dat een bedrijf als Apple (dat op een kasreserve van meer dan 100 miljard dollar zit) in feite 100 miljoen "werknemers" kan "inhuren". Dit is veertig keer zoveel werknemers als momenteel bij Wal-Mart werken, 's werelds grootste werkgever. Maar deze "werknemers" zullen nooit op vakantie gaan. Ze zullen nooit rookpauzes nemen. Ze werken 24/7 en worden nooit moe. Ze zullen ook steeds productiever worden naarmate ze zich herontwerpen om sneller en efficiënter te zijn. Miljarden mensen die miljarden super intelligente machines inzetten, zullen een wereld van diepgaande en snelle veranderingen creëren.

De wereld nadert snel een tijd waarin de wereldwijde overheid er zeker van is dat er een wereld van diepgaande en snelle veranderingen zal ontstaan. Het is niet de vraag of, maar wanneer. Zonder wereldbestuur is een bewapeningswedloop na de MAD zeker. En zo'n wapenwedloop zal de wereld vernietigen. Dus of het nu om nobele of egoïstische redenen is, de eerste natie die kunstmatige intelligentie en post-MAD wapens ontwikkelt, zal graag het wereldrijk verkiezen boven wereldwijde vernietiging.

Voor degenen die de Bijbel lezen, komt dit niet als een verrassing. Dit is precies wat de Bijbel eeuwen geleden voorspeld heeft. Is dit een toeval? Ik denk het niet. We staan aan de vooravond van de eindtijd. Alle tekenen die Jezus en de profeten zeiden te zoeken, zijn aanwezig. Het Joodse volk is terug in het land (Jeremia 23:7-8) en terug in Jeruzalem (Lucas 21:24-28)... Het Evangelie wordt over de hele wereld gepredikt (Matteüs 24:14)... Reizen en kennis nemen snel toe (Daniël 12:4)... En vijanden omringen Israël aan alle kanten (Psalm 83:4-12)... De aankomende komst van de kunstmatige intelligentie is weer één van de tekenen die wijzen op de spoedige terugkeer van Jezus. Waarom? Omdat de Bijbel zegt dat er één man zal komen om de wereld te domineren (Openbaring 13:7). Hij zal zo machtig zijn, dat niemand zich tegen hem zal kunnen verzetten (Openbaring 13:4). Hij zal elk aspect van de wereldwijde handel beheersen (Openbaring 13:17). De wereld zal hem zelfs aanbidden (Openbaring 13:12-15). Eeuwenlang leken deze gebeurtenissen onmogelijk. Buiten het bovennatuurlijke waren ze dat waarschijnlijk wel. Nu staat onze generatie aan de vooravond van een wereld waarin zo'n wereldwijde overheersing niet alleen mogelijk is, maar ook op handen is. Jezus komt eraan!

Bron: The End Times Bible Prophecy Newsletter, November 2019