www.wimjongman.nl

(homepagina)

Expert in het einde der dagen: Rampenoefeningen zijn een teken dat de overheden weten dat er iets groots komend is.

Door Adam Eliyahu Berkowitz - 28 maart 2019

 "Die de bergen verwijdert en zij weten het niet, wanneer Hij ze in Zijn toorn omverwerpt. Die de aarde van haar plaats schudde, en de pilaren daarvan laat beven. Job 9:5 (De Israëlische Bijbel™)

In wat kan worden gezien als een onheilspellend geval van synchroniciteit, werden in de afgelopen maand overal ter wereld aardbevingen en tsunami oefeningen gehouden.

Woensdag waren tienduizenden inwoners van Oakland in Californië geschokt toen hun mobiele telefoons zoemden met de boodschap: Er is geen aardbeving geweest. Hoewel bedoeld om hen gerust te stellen dat het waarschuwingssysteem voor aardbevingen operationeel was, namen velen aan dat het een onheilspellende herinnering is aan het feit dat ze in een regio leven met een geschiedenis van seismische rampen. Er zijn plannen om het systeem in de komende jaren over de hele westkust van de VS te installeren.

Er werden ook aardbevingsoefeningen gehouden op andere plaatsen in de VS, waaronder Connecticut en Colorado.

Op dinsdag hielden de secties van de oostkust, met inbegrip van New Jersey en de Maagdeneilanden, tsunami-oefeningen. In de afgelopen maand werd voor het eerst in de Filippijnen een grote oefening gehouden om zich voor te bereiden op aardbevingen en tsunami's. In de afgelopen twee maanden werden er oefeningen gehouden in Indonesië, de Dominicaanse Republiek, Trinidad en Tobago en verschillende andere landen.

Israël maakte ook deel uit van deze informele wereldwijde seismische oefening. Twee weken geleden hield het Home Front Command voor het eerst een tsunamioefening op scholen in het hele land. Tsunami's zijn zeldzaam in Israël en de laatste, die het resultaat was van een grote aardbeving voor de kust van Griekenland, trof de Israëlische kusten in 1956.

Deze recente golf van rampenvoorbereidingsoefeningen werd onder de aandacht van Breaking Israel News gebracht door Yuval Ovadia, wiens films over Nibiru honderdduizenden kijkers hebben opgeleverd. Ovadia heeft dergelijke oefeningen en voorbereidingen van de regering gevolgd als onderdeel van zijn onderzoek naar het onderwerp van een pre-Messias astronomische gebeurtenis. Hij beweert dat regeringen over de hele wereld veel meer oefeningen uitvoeren om zich voor te bereiden op een groeiende verscheidenheid aan rampen.

"Er waren altijd al oefeningen, maar het aantal groeit met sprongen, en zonder beperking," vertelde Ovadia aan Breaking Israel News. "Iedereen, seculier en religieus, uit welk land dan ook, heeft het over het einde der dagen. Het is duidelijk dat er enige kennis is waardoor dit wordt aangedreven. Zoveel regeringen bereiden zich voor op een wereldwijde crisis, iets wat nog nooit eerder is voorgekomen. De regeringen die deze oefeningen laten doen, weten dat er iets groots aankomt.

"Het is begrijpelijk om orkaan-oefeningen of dergelijke te houden in een bepaald seizoen," benadrukte Ovadia. "Maar er is geen seizoen voor aardbevingen. Het is opmerkelijk dat zoveel landen hebben besloten om tegelijkertijd aardbevingsoefeningen te houden.

Ovadia heeft een theorie om de recente trend te verklaren waarom regeringen dure rampenoefeningen houden.

"De overheden willen worden voorbereid, maar de moeilijkheid met deze oefeningen is dat zij paniek kunnen veroorzaken," zei de bovengenoemde Ovadia. "De mensen maken zich ongerust over het einde-der-dagen. Op het moment dat zij denken dat het eigenlijk zo zou kunnen gebeuren, brengt het iedereen in paniek. In het geval van een echt grote ramp, is er niets wat de regeringen of de wetenschappers kunnen doen. Het houden van deze oefeningen kalmeert de mensen, het doet hen denken dat de overheid de touwtjes in handen heeft.

Een vooraanstaand auteur en leraar, die sprak over de voorwaarde van anonimiteit, merkte op dat apocalyptische verklaringen die vroeger het domein waren van de marginale religieuzen, nu deel uitmaken van het linkse seculiere verhaal. Als voorbeeld haalde hij Alexandria Ocasio Cortez aan, de onlangs is gekozen als Democratische Vertegenwoordiger voor het 14e Congresdistrict van New York, en die als volgt werd geciteerd: "De wereld zal in 12 jaar eindigen als we de klimaatverandering niet aanpakken."

"Dit wordt een populair thema voor Hollywood", vertelde de expert aan Breaking Israel News. "Het idee van het einde van de wereld wordt onderdeel van het wereldwijde bewustzijn. Maar de religieuze en de seculiere betrokkenheid op het einde is persoonlijk en collectief heel anders.

Hij citeerde een Mishna (Pirkei Avot 2:15) die stelt: "Bekeert u zich één dag voor uw dood."

"Zo'n aanraking met de dood, een tastbare herinnering aan je eigen sterfelijkheid, verandert mensen meestal ten goede," zei de expert. "Het kan je dichter bij God brengen, bij het doen van tshuva, wat letterlijk 'omkeren' betekent. Het alternatief is 'Eet, drink en wees vrolijk, want morgen sterven we', wat God uit beeld weghaalt.

Bron: End-of-Days Expert: Disaster Drills, Sign ‘Governments Know Something Big is Coming’