www.wimjongman.nl

(homepagina)

"Want de essentie van profetie is om een duidelijk getuigenis te geven voor Jezus." Openbaring 19:10 (NLT)

De top 3 van profetische krantenkoppen van 2019

Het belangrijkste teken van de wederkomst van Jezus Christus is het samenkomen van alle tekenen die Hij noemde om op te letten. Jezus zei: "Als je al deze dingen ziet gebeuren, kijk dan omhoog! Uw verlossing nadert" (Lucas 21:28). Wat zijn de dingen waarvan Jezus en de profeten zeiden om naar te kijken? Israël terug in het land (Jeremia 23:7-8)... Het Joodse volk dat Jeruzalem weer onder controle heeft (Lukas 21:24)... Het Evangelie dat gepredikt wordt aan de hele wereld (Matteüs 24:14)... En meer. Vandaag de dag zien we deze tekenen. Omdat we ze zien, kunnen we erop vertrouwen dat we in de tijd van Zijn wederkomst leven. Maar Jezus citeerde ook andere tekenen. Dat deden de profeten ook. En we zien ook die tekenen. Wat waren, nu 2019 ten einde loopt, dan de grootste profetische nieuwsberichten? Hieronder staat een lijst waarvan ik geloof dat die de top-drie waren:.

1) Syrië: De V.S. beweegt zich naar buiten, terwijl Turkije zich naar binnen beweegt.

Begin oktober trokken de Verenigde Staten zich terug uit het noordoosten van Syrië. Een paar dagen later viel Turkije binnen. Dit zette een aanhoudende trend voort in Syrië. Het is een trend die de weg bereidt voor de vervulling van de bijbelse profetie.

Ezechiël zei dat een invasiemacht van vele naties Israël in de laatste dagen zal aanvallen. In Ezechiël 38-39 beschrijft hij deze macht als komend uit het noorden van Israël, en hij zegt dat een man genaamd Gog hen zal leiden (Ezechiël 38:2-6). Hieronder staan de betrokken volken, gevolgd door hun moderne namen:

Rosh = Rusland
Magog = Kazachstan, Oezbekistan, Turkmenistan, Kirgizië, Tadzjikistan en Afghanistan.
Perzië = Iran
Cush = Soedan
Put = Libië
Meshech, Tubal, Gomer en Beth-togarmah = Turkije.

Als je aandacht hebt besteed aan het nieuws, springt er één ding uit deze lijst. De drie machtigste landen - Rusland, Iran en Turkije - zijn nu in Syrië. De verminderde Amerikaanse aanwezigheid in Syrië maakt de weg vrij voor een verdere invloed van deze drie landen. De leiders van Rusland, Iran en Turkije hebben elkaar meerdere malen ontmoet om hun strijdkrachten te coördineren. In de afgelopen jaren is hun bondgenootschap sterker geworden en hun gezamenlijke strijdmachten bevinden zich aan de grens met Israël. En ze zijn niet zomaar aan een grens. Ze bevinden zich aan de noordelijke grens van Israël. Waarom is dit van belang? Omdat Ezechiël zei dat deze invasiemacht uit het noorden zal komen (Ezechiël 38:15; Ezechiël 39:2).

Vandaag de dag zien we de drie machtigste naties in Gogs invasiemacht als de drie machtigste naties die zich coördineren aan de noordelijke grens van Israël. Nooit zijn deze drie naties tegelijkertijd aan de noordelijke grens van Israël geweest. Nooit hebben ze militair samengewerkt. Tot nu toe. Dit maakt de weg vrij voor de vervulling van de Ezechiël 38-39 profetieën. Dit betekent uiteindelijk dat Rusland, Iran, Turkije en de andere naties in de Gog van Magog alliantie een overweldigende invasiemacht naar Israël zullen sturen (Ezechiël 38:8-9). De wereld zal niet komen tot Israëls verdediging (Ezechiël 38:15-16). Maar God zal het wel doen. Hij zal Zijn volle kracht tentoonstellen en bovennatuurlijk Israëls indringers vernietigen (Ezechiël 38:18-23). De gebeurtenissen van 2019 brengen ons dichter bij die dag. Verwacht daarom meer en meer gebeurtenissen in Syrië te zien die aansluiten bij Ezechiëls verslag. Verwacht dat Rusland, Turkije en Iran dichterbij komen. Verwacht dat andere landen zich bij hen aansluiten. En verwacht dat Israël meer en meer geïsoleerd raakt.

2) De Saoedische drone-aanval

14 september 2019 was een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de oorlogsvoering. Op die dag lanceerde iemand (vermoedelijk Iran) een succesvolle droneaanval op twee olieverwerkende bedrijven in Saoedi-Arabië. Op dat moment stroomde bijna vijf procent van de dagelijkse olieconsumptie van de wereld door deze twee faciliteiten heen. Het nieuws haalde enkele dagen lang de krantenkoppen. Toen waren de meeste mensen het alweer snel vergeten. Maar nu we terugkijken en naar de komende jaren, denk ik dat we die dag als zeer belangrijk zullen beschouwen. Waarom? Omdat het de eerste succesvolle grootschalige aanval was in het nieuwe tijdperk van de drone oorlogvoering. Saoedi-Arabië heeft miljoenen geïnvesteerd om die faciliteiten veilig te stellen. In slechts enkele minuten tijd bleken die verdedigingswerken nutteloos.

Onbemande drones worden al jaren gebruikt op het slagveld. Maar die drones waren veel groter en vielen aan als onderdeel van een grotere militaire campagne. Verwacht daarom, vanwege het succes van deze aanslag van september 2019, meer drone-aanvallen. Verwacht kleinere drones in grotere aantallen te zien aankomen. De komende jaren zullen de drones kleiner worden. Ze zullen aanvallen in ingewikkelde zwermen die met kunstmatige intelligentie worden bestuurd. Drone-zwermen zijn de toekomst van oorlogsvoering. Ze kunnen net zoveel schade aanrichten als elk conventioneel wapen, en omdat ze onbemand zijn, kan de aanvallende natie elke betrokkenheid ontkennen. Ze zijn goedkoper te bouwen en te onderhouden dan grote staande legers. Ze hebben geen grote aantallen aan goed opgeleid personeel nodig. Ze kunnen worden bestuurd vanaf een afgelegen, veilige locatie. Ze kunnen overal ter wereld worden ingezet, vaak onopgemerkt. Ze kunnen zelfs de radar ontwijken. Omdat ze in het milieu opgaan, kunnen ze uit het niets verschijnen en de vijand verrassen. Ze vormen een nieuwe bedreiging en de meeste conventionele legers zijn niet eens voorbereid om zich ertegen te verdedigen. Drones vergroten de militaire macht van kleinere landen. Ze dichten de kloof tussen de zwakkere landen en de grootmachten in de wereld.

De opkomst van drones is een keerpunt in de moderne oorlogsvoering. Samen met kunstmatige intelligentie zullen drones de naoorlogse stabiliteit van een MAD tenietdoen. Uiteindelijk zal dit leiden tot de Derde Wereldoorlog en wereldwijde overheersing door één enkele natie. Dit is precies wat de Bijbel zegt dat in de eindtijd zal gebeuren. Er staat dat een wereldoorlog (Openbaring 6:4) zal leiden tot een wereldrijk (Openbaring 13:7).

3) De voortdurende populariteit van slimme apparaten thuis

Een andere trend in 2019 was de aanhoudende populariteit van slimme apparaten voor thuisgebruik. In miljoenen huizen over de hele wereld kijken en luisteren Amazon, Google en Apple mee. Populaire apparaten zoals de Alexa-producten van Amazon, de Alexa-producten van Google Home, de portaalsite van Facebook en de belsignalen van Ring hebben camera's en afluisterapparatuur bij de mensen thuis geplaatst.

Neem de volgende keer dat je ergens heen gaat even de tijd om alle camera's om je heen te identificeren. Ze zijn overal en ze worden alleen maar krachtiger. Dat is niet verwonderlijk. Veel mensen voorzien al lang de opkomst van een opdringerige overheidstoezichtsstaat. Wat niet voorzien is, is de bereidheid van zoveel mensen om te helpen bij hun eigen toezicht. Uit eigen vrije wil hebben mensen afluisterapparatuur in hun eigen huis geplaatst, soms in hun eigen slaapkamer - waardoor bedrijven, overheden en hackers hun gesprekken kunnen opnemen en hun interacties kunnen bekijken.

Zelfs als u al deze apparaten vermijdt, zult u het moeilijk vinden om aan hun waakzame oog te ontsnappen. Miljoenen mensen hebben nu deurbelcamera's die iedereen die komt en gaat registreren. Afhankelijk van hun plaatsing zijn deze camera's in staat om iedereen op te nemen die van en naar elk huis in een hele buurt gaat. Daarnaast kunnen andere mensen foto's van u uploaden op Facebook. Zelfs als ze je niet taggen of identificeren, zal Facebook dat vaak wel doen door middel van de gezichtsherkenning technologie automatisch taggen van mensen. Zelfs als je geen Alexa- of Siri-apparaten hebt, als je in het huis van iemand bent die dat wel heeft of als je binnen gehoorsafstand van zo'n apparaat bent, loop je het risico dat er naar je geluisterd en je opgenomen wordt. Vertrouwt u al deze persoonlijke en privé-informatie in de handen van een groot bedrijf? Hoe zit het met uw regering? En hoe zit het met buitenlandse overheden die het meer dan gemakkelijk zullen vinden om in te breken in deze apparaten?

Naarmate de technologie vooruitgaat, zullen apparaten zoals deze kleiner, goedkoper en veel krachtiger worden. Camera's en microfoons zullen elke vierkante centimeter van de wereld bestrijken. En steeds krachtigere vormen van kunstmatige intelligentie zullen die camera's en audio feeds doorzoeken. Wat zullen ze zoeken? Ze kunnen naar u zoeken. Een overheid die de controle heeft over zo'n systeem weet alles wat je doet en zegt.

In 2020 zal deze trend zich voortzetten. Deze technologieën zullen de basis leggen voor een totalitair mondiaal bestuur. De Bijbel zegt dat zo'n regering in de laatste dagen zal verschijnen (Daniël 2:40). Het zal de hele aarde vertrappen en verslinden (Daniël 7:23). Niemand zal zich ertegen kunnen verzetten (Openbaring 13:4), en het zal zo'n totale controle hebben over het dagelijks leven, dat niemand iets zal kunnen kopen of verkopen zonder zijn toestemming (Openbaring 13:7). De opkomst van de moderne toezichtsstaat is slechts het laatste teken dat we de vervulling van deze profetieën naderen.

Wat om naar uit te kijken in 2020

Hopelijk komt Jezus in de laatste dagen van 2019 terug. Maar of Hij dat doet of niet, verwacht dat deze zelfde trends zich in 2020 zullen voortzetten. Kijk naar toenemende samenwerking tussen Rusland, Iran en Turkije in Syrië. Kijk naar drones die kleiner worden, in grotere aantallen opereren en machtiger worden. Misschien zien we zelfs een Pearl Harbur-achtige gebeurtenis waarbij gebruik wordt gemaakt van dronetechnologie. Let op slimme apparaten die zijn aangesloten op het internet en zich verspreiden in nog meer huizen. Al deze dingen en meer zullen waarschijnlijk het jaar 2020 markeren. Dit is de reden waarom het nummer-1-ding is waar je naar moet kijken de terugkeer van onze Redder is. Als we het nieuwe jaar ingaan, zeggen alle tekenen ons: "Jezus komt eraan!"

Bron: The End Times Bible Prophecy Newsletter, December 2019