www.wimjongman.nl

(homepagina)

De westerse Nakba: het haten van Israël

De walgelijke uitbarsting van opzettelijke leugens over de terroristen die aan de grens tussen Israël en Gaza werden gedood, was een excuus om de anti-joodse haat weer uit de kast te laten komen. En Europa is enthousiast in het neerzetten ervan.

Door Giulio Meotti - 18 mei 2018

Na de gevechten in Gaza, die 62 Palestijnse Arabieren het leven kostten (een ambtenaar van Hamas, Salah Bardawil, zei op tv dat 50 van de slachtoffers lid waren van de terroristische groep), hebben er een reeks diplomatieke crises plaatsgevonden. Terwijl het Afrikaans Nationaal Congres, de regerende partij in Zuid-Afrika, Israël vergeleek met nazi's, vernederde Turkije de uitgewezen Israëlische ambassadeur op de luchthaven.

Er werd echter nog een nieuwe kloof tussen Israël en de Europese publieke opinie over Gaza gesignaleerd.

De Süddeutsche Zeitung, de best verkopende krant in Duitsland (een miljoen exemplaren), heeft een spotprent gepubliceerd met Benjamin Netanyahu gekleed als Netta Barzilai en in militaire laarzen, een raket in zijn hand en de ster van David in plaats van de "V" van Eurovisie - en een wolk die zegt: "Volgend jaar in Jeruzalem." Na het misbaar publiceerde de krant de verontschuldigingen van de directeur, Wolfgang Krach, die de cartoon als "fout" bestempelde.

The Guardian uit Groot-Brittannië kwam de dag na de gebeurtenissen in Gaza met een spotprent van Steve Bell. Je ziet een Israëlische tank die gaat vissen, behalve dat er in het net in plaats vissen het tientallen Palestijnse lichamen zijn.

De Volkskrant, een van de belangrijkste Nederlandse kranten, publiceerde een cartoon van een Israëlische soldaat met een zonnebril en een Davidster, die in ongewapende Palestijnenmassa's aan de grens van Gaza heeft geschoten om de zeventigste verjaardag van de onafhankelijkheid van de Joodse staat te vieren. Nadat ze een ontwapende Palestijn tegen de muur hadden gezet, schreven de Israëliërs in een opwelling neer: "Gelukkige Verjaardag voor mij."

"Nakba, de Palestijnse ramp" was de titel bij de Deutsche Welle, de Duitse openbare afgezant. De Irish Times, een van de meest geciteerde Ierse kranten, publiceerde een redactioneel artikel van Omar Barghouti: "De boycot van Israël is het beste antwoord op Israëlische illegale moorden."

In Frankrijk had het weekblad Nouvel Obs een redactioneel artikel over de "slachting van de vergetenen". In Cannes hield de Frans-Libanese actrice Manal Issa op de rode loper van de Croisette voor de camera's een bord op met de tekst "Stop de aanval op Gaza".

Terwijl de burgemeester van Barcelona, Ada Colau, opriep tot een militair embargo tegen Israël, werden op sociale netwerken de foto's getoond die Gaza verbonden met Auschwitz en Soweto, de thuishaven van de beroemde opstand van de Zuid-Afrikaanse zwarten, viraal op de sociale netwerken.

Ondertussen schreef de dichter Shailja Patel: "Het Palestijnse verzet verschilt niets van het Franse, Nederlandse en Poolse verzet tegen de nazi-bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Grote Mars van Terugkeer is analoog aan de opstand van de getto's in Warschau tegen de Holocaust door de nazi's."

Ondertussen vonden in verschillende Franse steden demonstraties met honderden mensen plaats. In Lyon, Marseille, Bordeaux en Rouen, waar men stil protesteerde buiten de kathedraal. In Parijs bevonden ze zich in de buurt van de Israëlische ambassade: "Macron, sancties, geen toespraken", schreeuwde de menigte die de foto van de Israëlische premier Netanyahu met voeten vertrapte.

De burgemeester van Dublin, Mícheál Mac Donncha, lanceerde een boycot van Eurovisie 2019 gelanceerd, die in Israël zal worden gehouden.

Het Franse weekblad Le Point, dat nooit een bolwerk van anti-Israëlische sentimenten is geweest, publiceerde het volgende onderzoek op de homepage: "Is de internationale gemeenschap te tolerant tegenover Israël?"

Het Journal du Dimanche had een ander onderzoek: "Moet Frankrijk de ambassadeur in Israël terugroepen?"

Ondertussen heeft de burgemeester van Dublin, Mícheál Mac Donncha, een boycot van de Eurovisie in 2019 gelanceerd, als die in Israël zal worden gehouden, en ook in IJsland zijn tienduizenden handtekeningen verzameld. In Nederland vernielden pro-Palestijnse activisten het monument voor de Holocaust in Utrecht met rode verf en modder.

In Oslo gingen de mensen ook de straat op om te demonstreren voor het Noorse parlement en de Israëlische ambassade. "Israël viert zijn 70e verjaardag door 62 Palestijnen te doden", aldus de demonstranten, waaronder socialistische parlementsleden zoals Petter Eide.

Ondertussen stelde Noorwegen vast dat het legaal is om Israëlische goederen selectief te boycotten door stadsbesturen, terwijl drie Freedom Flotilla-schepen de Zweedse haven van Göteborg verlieten om "solidariteit met de belegerden" te betuigen. De vloot wordt aangedreven door een schip genaamd de Awda ("terugkeer" in het Arabisch) en zal stoppen in de havens van Denemarken, Duitsland en Nederland.

En ondertussen bij de VN verschilden Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk van mening met de Verenigde Staten en eisten een "onafhankelijk onderzoek" naar Gaza.

Een boze geest vecht in het westen. De geest van het verlaten van het Joodse volk.

Bron: The Western Nakba: Hating Israel - Israel National News