www.wimjongman.nl

(homepagina)

Wereldoorlog III begint in Syrië

Door Dave Hodges - 7 maart 2018

Wordt niet misleid. Wereldoorlog III staat voor onze gezamenlijke stoep. China is ongetwijfeld de grootste oorlog stokende natie ter wereld. De buurlanden van China zijn zo argwanend dat ze allemaal defensief optreden met de hulp van het Amerikaanse leger. China is uitgesproken vijandig tegen iedereen in Azië. China zal echter niet de Derde Wereldoorlog beginnen, maar zal ook niet aarzelen om na het begin van de oorlog in Syrië de eerste bevorderaar van de komende oorlog te worden.

Waar begint de Wereldoorlog III?

Hoewel alle tekenen erop wijzen dat China de eerste drijvende kracht achter de komende oorlog is, zal de oorlog in Syrië beginnen. Dit wordt voorspeld door de Bijbel.

Gezien de precedenten uit het verleden vragen profetie-onderzoekers zich af of er geen Israëlische aanval op Iran zal komen die niet onvermijdelijk zal leiden tot een bredere oorlog in het Midden-Oosten. Vooral in het licht van een zeer vertrouwde, onvervulde profetie over de nauwe bondgenoot van Iran, Syrië, dat ook bekend staat als sponsor van terreur tegen Israël. De profetie in kwestie is de last van Damascus die in de Bijbel in Jesaja 17 alsvolgt wordt beschreven:

Jesaja 17:1 (HSV) - De last over Damascus. Zie, Damascus houdt op een stad te zijn, het zal een puinhoop worden, een ruïne.

Damascus zal worden vernietigd als geen andere stad in de geschiedenis

Uit de profetie in Jesaja kan men afleiden dat Damascus een puinhoop wordt. Wat is precies een "puinhoop"? Het gebruik van deze term beschrijft duidelijk het lot van deze historische stad.

Denk aan de Japanse steden Hiroshima en Nagasaki, die nog steeds tot op de dag van vandaag, de enige twee steden zijn die zijn aangevallen met kernbommen, genaamd Fat Man en Little Boy. Hoewel deze twee steden het doelwit waren van de eerste kernwapens, blijven deze steden tot op de dag van vandaag bestaan, ondanks het feit dat grote delen van de twee steden gedeeltelijk zijn vlakgemaakt.

Hiroshima en Nagasaki overleefden een nucleaire aanval, maar Damascus niet. Waarom? Er zijn twee fundamentele redenen: (1) De eerste twee atomaire bommen, die op Hiroshima en Nagasaki zijn gevallen, waren klein en minder dodelijk in vergelijking met de kernwapens van vandaag. (2) De bommen die op Japan zijn gevallen, werden op grote hoogte boven de steden tot ontploffing gebracht (d.w.z. een lucht-uitbarsting). Over het algemeen, als iets met een kernwapen moet worden geraakt, is een lucht-uitbarsting beslist beter te verkiezen dan een grond-uitbarsting. Een lucht-uitbarsting zorgt voor een sterk gereduceerde 'fallout' in vergelijking met die op de grond. Dit verklaart grotendeels waarom Hiroshima en Nagasaki als steden overleefden, terwijl Damascus dat niet zal doen. Het is duidelijk dat een grondaanval de toekomst van Damascus is.

Wie zal Damascus neerhalen?

Er zijn zoveel spelers die direct betrokken zijn bij het Syrische conflict, dat je een lijst nodig hebt om de spelers bij te houden.

Uit: Sputnik:

Meerdere burgers werden gedood, en tientallen gewond, in een coalitie-aanval gericht op het dorp al-Sirajieh in het zuiden van de provincie Al-Hasakah, meldt het Syrische Arabisch Nieuwsagentschap, onder verwijzing naar civiele bronnen. (US) Naar verluidt werden door coalitievliegtuigen verschillende raketten naar het dorp afgevuurd, waarbij de huizen van de bewoners werden geraakt...

... De door de VS geleide coalitie heeft de afgelopen twee weken haar activiteiten in de oostelijke regio van Syrië geëscaleerd, waarbij ten minste 69 burgers zijn gedood en tientallen slachtoffers zijn gevallen in het gebied rond Dhahret al-Allouni, maar ook in al-Sh'afeh en al-Bahra op het platteland van Deir ez-Zor.

Syrische pro-regeringsgezinde volksmilitie is vorige week in Afrin aangekomen ter ondersteuning van de Koerdische milities, die door het Turkse leger en de Syrische opstandige bondgenoten worden belegerd en die eerder dit jaar de operatie Olijfolietak hebben gelanceerd om het gebied van de Koerdische YPG-militie, die volgens Ankara een terroristische groepering is, vrij te maken.

Zaterdag nog berichtten de Turkse media dat het Turkse leger en de Vrije Syrische Legermilitie de nederzettingen Rajo, Ramadiye en Hamilek, ten noordwesten en zuidwesten van de bezette stad Afrin, in handen kregen.

Uit: The Star

De afgelopen weken zijn de potentieel belangrijke punten in het Midden-Oosten op gevaarlijke wijze met elkaar verbonden.

Het gaat onder meer om de verdieping van de oorlog in Syrië, met het risico op een betrokkenheid van Israël, de humanitaire ramp in Jemen, de wanorde in Libanon, het aanhoudende sektarische conflict in Irak en de vrees dat er nieuwe kernwapens in de regio zullen worden ingevoerd.
Het risico wat over al deze conflicten opdoemt, wordt vergroot.

In verschillende mate worden ze allemaal gevoed of beïnvloed - als een vorm van proxy-oorlog - dus wat veel analisten in het Midden-Oosten vrezen, is de komende confrontatie tussen Iran en Saoedi-Arabië.

Dit is niet alleen een confrontatie over religie, die de hele islam verdeelt, met Shiitisch Iran en het Sunnitische Saudi-Arabië als de tegenovergestelde uiteinden van een islamitische breuk die dateert uit de 7e eeuw.

Volgens de Turkse krant Yeni Akit heeft de VS 600 manschappen ingezet in de basis van de internationale coalitie in At-Tanf in Syrië, die grenst aan de Iraakse grens. Waar is de reguliere media hierover? Dit heet voorbereiding op een oorlog!

Uit: Lendemsn:

Talloze duizenden Syrische burgers zijn met steun van de Verenigde Staten door terroristen gegijzeld als menselijk schild in Oost-Ghouta.

De Syrische troepen, sterk geholpen door de Russische luchtmacht, voeren een campagne om de enclave te bevrijden van de terreurplaag...

Volgens de woordvoerder van het staatsdepartement, Heather Nauert, overweegt de Trump-regering opties om Rusland verantwoordelijk te stellen voor de lopende militaire operaties in Oost-Ghouta...

Deze berichten maken niet eens krasjes in de oppervlakte over van wat er in Syrië gebeurt, behalve dan dat je veilig kunt zeggen dat het zaad voor de Derde Wereldoorlog in Syrië stevig wordt geplant.

Conclusie

China is aanwezig in Syrië, evenals Turkije, Rusland, Israël en de Verenigde Staten. Dit is een recept voor een ramp. Hoewel de dingen wat betreft Noord-Korea en het oorlog stokende China er somber uitzien, zal het echte vuurwerk in Syrië beginnen, en dat zal voor de bevolking van Damascus niet goed eindigen.

Bron: World War III Starts In Syria - Dave Hodges - The Common Sense Show