www.wimjongman.nl

(homepagina)

Jeruzalem Antiterreur maatregelen "veranderen het moslimkarakter van de stad", zo claimen de Palestijnen.

Door Adam Eliyahu Berkowitz - 16 februari 2018.

 Hij zal een wilde ezel van een man zijn; Zijn hand tegen een ieder, en ieders hand tegen hem; hij zal naast zijn verwanten wonen. Genesis 16:12 (De Israël bijbel)

( )

Nieuwe uitkijktoren bij de Damascuspoort (foto via Twitter Dr Basem Naim)

De voltooiing van een nieuwe uitkijktoren op woensdag als reactie op de talrijke messteekaanvallen bij de Damascuspoort-ingang van de oude stad Jeruzalem leidde tot Palestijnse verontwaardiging vanwege een "aanval op het islamitisch erfgoed".

Khaled Abu Toameh berichtte in Times of Israel dat de Palestijnen een reeks protesten aan het plannen waren als reactie op de wachttoren. Er zijn nog twee wachttorens gepland voor de Damascus poort.

Yousef Natsheh, een hoge ambtenaar bij het Islamitische departement Waqf, hekelde de installatie van de wachttoren en stelde die aan de kaak als een "aanval op het islamitische erfgoed en een poging om onze geschiedenis te veranderen".

Hij beschuldigde Israël ervan de veiligheid als excuus te gebruiken om de Damascuspoort te "vervormen" en het Arabische en islamitische karakter van Jeruzalem te veranderen.

Wat er bij Damascuspoort gebeurt, zo "voegde hij eraan toe", is moreel, wetenschappelijk en ethisch onaanvaardbaar".

"Dit is opnieuw een Israëlische aanval op Jeruzalem en zijn Arabische bevolking," voerde een hoge Fatah ambtenaar aan, die in de stad woont. Israël heeft zich vergist als het denkt dat we het toestaan om hun plan te kunnen doorzetten om Jeruzalem te Judaïseren en de Arabische inwoners uit Jeruzalem te verdrijven".

 Israël richt een controlekamer in op de Damascuspoort in de Oude Stad van Jeruzalem. #HandsOffJerusalem #BDS pic. twitter. com/msWZZoWQE2NN.

Dr. Basem Naim (@basemn63) 15 februari 2018

Het Middle East Eye (MEE), een nieuwsportaal over gebeurtenissen in het Midden-Oosten dat verschillende artikelen heeft gepubliceerd, die de moslimbroederschap ondersteunt, verbond de veiligheidsmaatregelen met de erkenning van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël door de Amerikaanse president Trump.

De bouw bij de Damascuspoort - een van de populairste ingangen die Palestijnen gebruiken - begon een maand nadat de Amerikaanse president Donald Trump Jeruzalem als hoofdstad van Israël had erkend," schreef MEE.

MEE citeerde Mahdi Abdul Hadi, hoofd van de Palestijnse Academische Vereniging voor de Studie van Internationale Aangelegenheden (PASSIA), gevestigd in Jeruzalem.

"De controleposten bij de Damascuspoort zijn gericht op het verlammen van alle Palestijnse sociale, religieuze en jeugdige bewegingen in deze plaats," zei bovengenoemde Hadi. We zijn getuige van militaire en politieprocedures, onder het mom van veiligheid, om de Palestijnen uit hun stad te duwen.

Deze reactie is vergelijkbaar met protesten in juli tegen de installatie van metaaldetectoren bij de ingangen van de Tempelberg. Na een Palestijnse terreuraanslag van binnenuit in de Tempelberg waarbij twee Israëlische politieagenten om het leven kwamen, werden er metaaldetectoren geïnstalleerd bij de ingangen, die door moslims naar het gebied werden gebruikt. Moslims boycotten het plein en protesteerden buiten het plein wat vaak gewelddadig werd. Als reactie daarop heeft de Israëlische regering de veiligheidsmaatregelen opgeheven. Op dit moment hoeven de moslims die het plein betreden geen veiligheidsmaatregelen te ondergaan. Joden die het plein betreden, moeten lichamelijk onderzoek en andere veiligheidscontroles ondergaan.

Bron: Jerusalem Anti-Terror Measures 'Change Muslim Character of City,' Palestinians Claim - Breaking Israel News | Latest News. Biblical Perspective.