www.wimjongman.nl

(homepagina)

De prijs van vrede is verraad.

27 juni 2018 - Daniel Greenfield

 

Toen de Oslo-deal, die zou leiden tot de vorming van twee islamitische terreurstaten in Israël, ter stemming werd voorgelegd aan de Knesset, is de wetgever wiens stem hielp om dit aan te nemen, dezelfde man die nu wordt beschuldigd van spionage voor Iran.

Het vreemde verhaal van Gonen Segev, doctor, minister van Energie, drugssmokkelaar, Nigeriaanse balling, en nu beschuldigd als Iraanse spion, is ook de man van de vuile politiek achter het vredesproces. Het was geen idealisme waardoor de deal met de PLO werd gesloten. Het was een vuile achterkamertjeszaak met gevaarlijke gewetenloze politici.

Segev's neef getuigde voor de rechtbank dat hij "een pathologische leugenaar was die excuses aanreikte en zich onttrekt aan de verantwoordelijkheid voor zijn daden". Maar hetzelfde geldt voor het Israëlisch links dat Segev aan boord heeft gehaald.

De vermeende Iraanse spion begon zijn politieke carrière aan de rechterzijde. Maar drie jaar nadat hij een van de jongste leden van de Israëlische wetgevende macht werd, sloot hij zich aan bij links en hielp hij om een overeenkomst te sluiten met de PLO, die na de kernwapens van Iran de grootste bedreiging voor Israëls bestaan vormt.

Het is niet meer dan terecht dat Gonen Segev, wiens politieke leven met de PLO-deal zijn vreselijke hoogtepunt bereikte, wat in zijn post-politieke criminele carrière culmineerde, nu beschuldigd wordt van spionage voor de ergste vijand van Israël.

De voormalige politicus en uitgetreden arts heeft hetzelfde excuus voor zijn laatste misdaad als voor zijn eerste. Hij wilde een held zijn. Maar Gonen Segev heeft geen geschiedenis als held.

Wat hij wel heeft, is een geschiedenis van bereid te zijn om voor geld alles te doen.

Wat de Iraniërs hem ook boden, de grootste omkoopsom die de Israëliërs zich van Segev zullen herinneren, was uit de tijd dat hij minister van Energie werd in een linkse regering. Segev had geen kwalificaties voor de baan. Behalve één. Hij had een cruciale zetel in de Israëlische Knesset toen de overeenkomst met de PLO in stemming werd gebracht. Het idee om Arafat en zijn bende van moorddadige moordenaars een staat te geven was zo politiek giftig dat zelfs sommige leden van de regerende Arbeiderspartij er niet voor konden stemmen. Maar hij kon en deed het.

Gonen Segev was een niemand. Hij was dokter in een land dat er vol van was. Maar hij leefde toevallig in de gemeenschap van Tel Adashim. Tel Adashim of Lentil Hill was, afgezien van zijn geschiedenis, niet erg interessant. Maar het was de thuisbasis van Rafael Eitan, een onstuitbare voormalige generaal en felle criticus van het 'sussen' van terroristen. Eitan had gelijk in zijn strijd tegen de terroristen, maar zijn vermogen om een politieke beweging te leiden was minimaal.

Naarmate de Israëlische slachtoffers van het islamitisch terrorisme toenamen, werd de politieke beweging van de voormalige generaal populairder. Maar het was bevolkt met opportunisten. Toen Tzomet, zijn politieke partij, de Knesset bestormde, zat die vol met wetgevers die, net als Gonen Segev, de eigen buren van de voormalige generaal waren geweest.

De Israëlische kiezers hadden Gonen Segev en andere Tzomet-leden naar de Knesset gestuurd om het terrorisme te bestrijden. In plaats daarvan liepen sommigen over naar de andere kant. Toen de cruciale stemming over de deal met de PLO aan de orde kwam, waren het juist deze kandidaten die door anti-terrorismestemmers waren uitgekozen, die heel pervers voor de terreur stemden.

De politieke factie die zich afsplitste van Tzomet stond bekend als Yiud of Mission. Haar missie was duidelijk.

Van de drie leden van de Knesset die zich bij links aansloten en hun stem uitbrachten, werd Gonen Segev minister van Energie en werd Alex Goldfarb viceminister van Huisvesting. Goldfarb, een Roemeense immigrant, was elektricien en vakbondsactivist geweest.

De terreur-uitverkoop ging door met 61 voor en 59 tegen.

Yiud brak uiteen. Segev werd het enige overgebleven lid. Voor het enige lid van een denkbeeldige politieke partij dat zijn oorspronkelijke kiezers had verraden, was er geen carrière op de lange termijn. Toen de PLO-overeenkomst Israël levens bleef kosten, verloor links de macht. En Netanyahu's overwinning bracht alles behalve een einde aan de heerschappij van links.

Maar Gonen Segev gaf het niet gemakkelijk op. Hij werd beschuldigd en klaarblijkelijk vrij gesproken van corruptie. Hij zou contacten hebben ontwikkeld in China. De meeste Israëliërs vergaten hem, maar toen was hij plotseling weer in het nieuws.

De man die Arafat hielp een staat te geven, werd in Amsterdam betrapt met duizenden ecstasypillen in doosjes met M&M's. De toenmalige minister van Energie probeerde diplomatieke onschendbaarheid te eisen door in 2000 een diplomatiek paspoort op de luchthaven te tonen waarin hij onhandig had geprobeerd om een nul om te zetten in een '6'. Toen drong hij erop aan dat hij echt dacht dat het snoep was en gewoon een vriend een plezier deed.

De bizarre zaak eindigde uiteindelijk met het pleidooi van Segev dat hij schuldig was aan het proberen om 32.000 ecstasy tabletten naar Israël te smokkelen. Dat kwam nadat hij was veroordeeld voor een creditcardfraude, omdat zijn ex-vrouw beweerde dat zijn creditcard in Hongkong was gestolen, zelfs toen hij meer dan 20.000 shekel opnam.

De ondergang van Segev trok de aandacht van rechts Israël, dat het zag als een duidelijk geval van poëtische rechtvaardigheid. Maar het zette ook de voormalige politicus op de radar van Iran. De islamitische terreurstaat beweert een lichtend voorbeeld van moraal te zijn, maar financiert zijn internationale terreurnetwerk met drugshandel. Hezbollah, de sjiitische Libanese terreurgroep die haar grootste springpaard is, verbouwt in de Bekaa-vallei rijke druggewassen van het Libanese goud, brengt heroïne naar Australië en smokkelt sigaretten naar de Verenigde Staten.

Het is ook nauw betrokken bij de West-Afrikaanse drugshandel. En dat was de volgende halte van Segev.

De voormalige dokter had zijn medische vergunning in Israël verloren. Dus richtte hij een winkel op in Nigeria. En Nigeria is al langer het tehuis voor Hezbollah drug- en terreuroperaties. Net als in de Verenigde Staten fungeren Libanese zakenlieden als agenten van Hezbollah, die geld, wapens en drugs het land inbrengen.

Weinig Israëli's zijn gecorrumpeerd tot spionage voor islamitische terroristen. Maar degenen die dat wel zijn, worden meestal bereikt door de drugshandel. Mensen die corrupt genoeg zijn om drugs te verhandelen en te smokkelen, zijn ook van het type dat ze alles voor geld willen doen. En dat beschreef zeker Gonen Segev's lieflijke carrière.

Gonen Segev was de ergste soort balling en werkte als dokter in Nigeria. In 2016 vroeg hij Israël om zijn medische vergunning te herstellen. "Ik heb besloten dat ik niet terug kom naar Israël, tenzij ik terug kan keren met mijn hoofd omhoog als 'Dr. Gonen Segev'," zo drong hij aan.

Op dat moment zou hij al voor de Islamitische Republiek Iran werken.

Het achterliggende verhaal dat zich nu ontvouwt, is dat Segev die naar Iran reist, heimelijk bevelen van Iraanse ambtenaren heeft ontvangen en Israëlische contacten aan Iraanse inlichtingen-netwerk heeft doorgeleidt. En zijn excuus is hetzelfde.

De driemaal schandelijke politicus wilde een held zijn.

En Gonen Segev is een held. Hij was een held van links, van de PLO, en van de Iraniërs. Maar nooit voor de Israëli's. Voormalige leden van de verraden conservatieve politieke partij willen hem in de gevangenis zien wegrotten.

Het vroegere Tzomet-lid MK MK Pini Badash beschreef hem als een "paranoïde megalomane, die alles deed, en als het meest rechtse Knessetlid van de partij ging naar het uitverkopen van Israël en het omkopen van een zetel in het kabinet van Rabin."

"Het is verbazingwekkend dat Oslo is gepasseerd vanwege de omkoping door hem. Dit toont aan hoe onwettig Oslo was.

Maar de Oslo-overeenkomst, die twee islamitische terreurstaten in Israël in het leven riep, was het werk van mannen als Segev, opportunistische megalomane mensen die gedreven werden door hun ego en niet bereid waren om de gevolgen te overwegen. Onverschillig voor de rampen die ze ontketenden, struikelden ze van het ene verraad naar het andere met achterlating van de doden en gewonden, verbrijzelde huizen, opgeblazen bussen en groeiende begraafplaatsen in hun kielzog.

Er is nog geen rekening gehouden met de levens die de acties van Segev hebben gekost. Talloze kinderen verloren hun vaders en moeders. En ouders verloren hun zonen en dochters. Zelfs lang voordat de voormalige dokter naar verluidt voor de Iraniërs aan het werk was gegaan, hadden hele ziekenhuizen kunnen worden gevuld met de slachtoffers van zijn voor-stem.

Er zijn veel toespraken gehouden over de prijs van vrede. In Israël waren er twee prijzen voor vrede. Eén daarvan werd betaald door duizenden gewonden en doden. De andere werd uitbetaald aan Gonen Segev.

De prijs van vrede is terreur en verraad.

Daniel Greenfield, Shillman Journalism Fellow in the Freedom Center, is een New Yorkse schrijver die zich richt op de radicale islam.

Bron: The Iranian Spy Who Helped Create Two Terror States Inside Israel | Frontpage Mag