www.wimjongman.nl

(homepagina)

Op het Rabinplein zwaaien met de verkeerde vlag

Ze moeten in de war zijn geraakt. Dit is Israël, de vlag is blauw en wit, met een Joodse ster.

Barry Shaw - 13 augustus 2018

De schrijver is Senior-medewerker voor Public Diplomacy van het Israëlische Instituut voor Strategische Studies. Hij is ook de auteur van 'De strijd tegen Hamas, BDS en antisemitisme'.

Ik heb al eerder kritiek geuit over dit krankzinnig extreem linkse, anti-Israël activisme in Amerika, Groot-Brittannië en Europa, maar ik moet toegeven dat de waanzin ook hier in Israël springlevend is en dodelijk.

Afgelopen weekeinde hebben degenen die tegen de nieuwe Israëlische Nationaliteitswet zijn, op het Yitzhak Rabinplein in Tel Aviv gedemonstreerd.

Rabin zou zich in zijn graf hebben omgedraaid als hij had gezien wat er gebeurde op het plein dat ter ere van hem zo werd genoemd.

Er was de gebruikelijke mix van extreem-linkse anarchisten, socialisten, zelfs communisten, politieke opportunisten en leden van de Knesset, waaronder Arabische MK's, die een agenda hebben om Israël te veranderen van een Joodse staat in een deel van Groot-Palestina.

Dit bleek duidelijk door de demonstranten, zowel Arabieren als Joden, die provocerend Palestijnse vlaggen meevoerden.

Er waren zelfs meer Palestijnse dan Israëlische vlaggen.

Ze zochten, zoals het voormalige Knessetlid Issam Makhoul het uitdrukte "naar een alternatief voor de huidige manier van denken in Israël".

Wat zou dat alternatief kunnen zijn?

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft het precies samengevat. Netanyahu plaatste op zijn Twitter-pagina een video van de demonstratie met een paar demonstranten die de Palestijnse vlag zwaaiden en riepen: "Met geest en met bloed zullen wij u verlossen, Palestina."

Bibi schreef: "Er is geen beter bewijs van de noodzaak van de Nationaliteitswet."

Israël heeft bewezen zo democratisch te zijn dat de vlag van de PLO, Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad, die openlijk verklaren dat zij van plan zijn om ons te vernietigen en zoveel mogelijk Joden te doden, kan wapperen in het hart van de vrije democratie van Israël.

En zij veroordelen Israël omdat het antidemocratisch is!

Laten we ons een soortgelijke demonstratie in Ramallah voorstellen van Israëlische demonstranten die eisen dat het Hebreeuws in elke toekomstige Palestijnse staat als officiële taal wordt aangenomen.

En dat gezien het feit dat zowel de PA onder Abbas als Hamas in Gaza hebben verklaard dat geen enkele Jood in een Palestijnse staat zal mogen leven - Veel succes daarmee!

Barry Shaw. Israel Institute for Strategic Studies, auteur van 'Fighting Hamas, BDS en antisemitisme'.

Bron: In Rabin Square, waving the wrong flag - Israel National News