www.wimjongman.nl

(homepagina)

Palestijnen: Kiezen altijd aan de verkeerde kant

door Bassam Tawil - 3 januari 2018

Palestijnen gingen ook de straat op om de 9/11 aanslagen door al-Qaida te vieren.

Palestijnen hebben een oude en smerige gewoonte op zich aan de verkeerde kant van geschiedenis te plaatsen door zichzelf af te stemmen met tirannieke leiders en regimes. Elke keer dat de Palestijnen de verkeerde keuze maakten, eindigde dit ermee dat ze een zware prijs gingen betalen. Ze lijken echter niets te leren van hun fouten.

Het meest recente voorbeeld van een Palestijnse vergissing dook vorige week op toen de "ambassadeur" van de Palestijnse Autoriteit in Pakistan, Walid Abu Ali, het podium deelde met Hafiz Saeed, die door de V.N. is aangewezen als terrorist en leider is van Ji-ul-Dawa.

De twee mannen verschenen samen op het podium tijdens een bijeenkomst die plaatsvond om te protesteren tegen de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël. Duizenden namen deel aan deze demonstratie in Rawalpindi, die werd georganiseerd door de Defense of Pakistan Council, een alliantie van religieuze partijen die gedomineerd worden door de groep van Saeed.

De Jamat-ul-Dawa groep wordt ervan beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor de aanslagen in 2008 in Mumbai, waarbij 166 mensen omkwamen. Saeed wordt gezocht door de VS, die een beloning van 10 miljoen dollar uitloofde voor zijn arrestatie. Pakistan echter heeft de uitleveringsverzoeken afgewezen en laat de terrorist vrij rondlopen.

Het verschijnen van de ambassadeur van de Palestijnse Autoriteit naast Saeed veroorzaakte scherpe kritiek van zowel veel Pakistanen als van Indiërs.

Tarek Fatah, een Canadese-Indiase schrijver en liberale activist, die werd geboren in Karachi, Pakistan, tweette:

"De Palestijnse ambassadeur in Pakistan, Walid Abu Ali, samen met de gezochte jihadi-terrorist Hafiz op het podium. Was de Palestijnse Autoriteit ervan op de hoogte dat Hafiz Saeed de man is die de aanslagen in Mumbai 2008 regelde? Heeft de Palestijnse Autoriteit toestemming gegeven voor deze validatie van India's vijand nr. 1?"

Duizenden kwamen op social media om hun verontwaardiging uit te spreken over dit gezamenlijke optreden van de gezant van de PA en de voortvluchtige terrorist. Veel Indiërs hadden kritiek op hun regering die in de Algemene Vergadering van de VN tegen de Amerikaanse President Donald Trump stemde na zijn aankondiging om Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël. Ook drongen zij er bij de Indiase regering op aan om deze fout te corrigeren door een versterking van haar banden met Israël.

Anil Kumar Sharma wrote:

"De Palestijnen hebben de Indiase regering in het gezicht geslagen, die onlangs nog Israël heeft verraden door te stemmen in het voordeel van de Palestijnen (tijdens de VN-Algemene Vergadering). Hopelijk zal dit de Indiase regering laten inzien, op grond van deze realiteit, een totaal pro-Israëlische West-Aziatisch-beleid te formuleren en onze ambassade te verplaatsen naar Jeruzalem."

Amitava Sarker reageerde: "India moet in het Midden-Oosten een sterk praktisch beleid voeren. Nogmaals, we moeten weten dat het progressieve Israël onze vriend is en niet de fundamentalistische moslimlanden."

Arvind Singh tweette: "Dit is het bewijs dat de Palestijnen het terrorisme steunen. We ondersteunen hen in plaats van onze vriend Israël."

Bobby Kapoor: "India stemt voor Palestina, zoals onlangs in de VN, terwijl de Palestijnse Autoriteit samengaat met een wereldwijde terrorist. India moet zijn beleid ten opzichte van Palestina herzien."

Dhiraj Punj: "Enorme schaamte voor de individuele Indiërs en voor India als natie. India stemt voor Palestina, en zij (de Palestijnen) vergezellen Hafiz Saeed. Een ramp in het buitenland-beleid!!!"

Gpebble: "De Indiase regering moet Jeruzalem ondersteunen als Israëls hoofdstad in reactie op deze lelijke broederschap van Palestina en Hafiz Saeed, deze terroristische generator"

Harvey Kribs: "Palestijnen zijn islamitische racisten die de islamitische hegemonie in het Midden-Oosten zoeken op dezelfde manier als islamitische terroristen de islamitische hegemonie in Zuid-Azië uitproberen. Als men een einde aan het Palestinisme maakt, zal de rest van de radicale islamisten ook uit de boot vallen."

Gealarmeerd door de felle reacties, maakte de Palestijnse Autoriteit een ongekende beweging, en heeft men aangekondigd dat de ambassadeur naar Pakistan zou worden terugroepen.

In een verklaring van de Palestijnse Autoriteit in Ramallah werd gezegd dat de Palestijnen zich inzetten voor het behoud van hun goede betrekkingen met India. "Palestina is erop gebrand om India's oorlog tegen het terrorisme te steunen," aldus de verklaring. "Palestina en India zijn ware partners in de strijd tegen het terrorisme." De Palestijnse Autoriteit stelde dat de deelname van haar ambassadeur aan de bijeenkomst naast Hafiz Saeed een "onbedoelde en onvergeeflijke fout" was.

Een "onbedoelde fout"?

Hoe zou de ambassadeur niet precies weten dat Hafiz Saeed aanwezig was bij de demonstratie toen hij trots op de foto stond met de terrorist?

De Palestijnen hebben een lange staat van dienst betreffende het maken van dergelijke "fouten". Het smeden van allianties met massamoordenaars en terroristen is iets wat teruggaat tot de tijd van Haj Amin Al-Husseini, de grootmoefti van Jeruzalem, die nauwe banden had met Adolf Hitler en Nazi-Duitsland. Volgens Britse archiefdocumenten vertelde Husseini aan Hitler tijdens een bijeenkomst in 1941: "De Arabieren waren de natuurlijke vrienden van Duitsland omdat ze dezelfde vijanden hadden als Duitsland, namelijk de Engelsen, de Joden en de communisten." Ook bedankte hij Hitler voor zijn steun voor "het elimineren van het Joodse nationale huis".

Later verbonden de Palestijnen hun lot met de Iraakse dictator Saddam Hussein en ondersteunden ze zijn invasie in Koeweit in 1990. Koeweit was één van de vele rijke Arabische landen die de Palestijnen voorzag van miljarden dollars aan steun, elk jaar. Toen Koeweit een jaar later werd bevrijd door de door Amerikaanse geleide coalitie, werden honderdduizenden Palestijnen gedeporteerd uit Koeweit en andere Golfstaten. En toen Saddams raketten op Israël vielen tijdens de eerste Golfoorlog, kwamen de Palestijnen de straat op om te dansen en het toe te juichen.

Palestijnen kwamen ook de straat op om de aanslagen van 9/11 te vieren, die werden uitgevoerd door al-Qaeda. In de afgelopen tien jaar verheugden ze zich telkens weer als Hamas of Hezbollah raketten afvuurden of zelfmoordaanslagen uitvoerden tegen Israël. Scènes van Palestijnen die snoepgoed uitdelen in de nasleep van zelfmoordaanslagen en andere terroristische aanslagen zijn gemeengoed in de Palestijnse straat.

Een ander teken van Palestijnse steun voor dictators en terroristen kwam in augustus 2017 toen president Mahmoud Abbas de leider van Noord-Korea, Kim Jong-Un, een telegram zond om hem te feliciteren met de "Bevrijdingsdag". In zijn brief zei Abbas dat "het Koreaanse volk de meest kostbare offers heeft opgeofferd voor zijn vrijheid en eer en spreekt zijn waardering uit voor de steun die Noord-Korea aan het Palestijnse volk heeft getoond in hun strijd voor de vrijheid."

Zo is (korte) Palestijnse geschiedenis vol met ondersteuning voor terroristen en despoten. De deelname van de 'ambassadeur' van de Palestijnse Autoriteit aan een rally samen met Hafiz Saeed was allesbehalve een "onbedoelde fout". Het weerspiegelt in feite een Palestijnse traditie van samengaan met kwaadaardige en meedogenloze leiders, regimes, groeperingen en terroristen.

De reactie van veel Indiërs is bemoedigend. Er is iets goeds gekomen uit het fiasco rond de gemeenschap van de Palestijnse ambassadeur met een wereldwijde terrorist: de Indiërs weten nu de diepte van de Palestijnse bewondering voor en verheerlijking van terroristen en hun dorst naar geweld. De Indiërs realiseren zich nu ook dat Israël hun bondgenoot is in de strijd tegen het terrorisme - en zeker niet de Palestijnen die zich steeds weer aansluiten bij degenen die dood en verderf zaaien.

( )

Tarek Fatah, een Canadees-Indisch schrijver en liberaal activist werd geboren in Karachi, Pakistan, en tweette: "De Palestijnse ambassadeur in Pakistan, Walid Abu Ali, vergezelt de jihadi-terrorist Hafiz Saeed op het podium. Is de Palestijnse Autoriteit ervan op de hoogte dat Hafiz Saeed de man is die de aanslagen in Mumbai 2008 regelde? Heeft de Palestijnse Autoriteit de erkenning van India's vijand nr.1 gevalideerd?" (Afbeeldingsbron: Tarek Fatah/Wikimedia Commons)

Bassam Tawil is een moslim, gevestigd in het Midden-Oosten.

Vertaling door W.J. Jongman en H. Sleijster

© 2018 Gatestone Institute. Alle rechten voorbehouden. De artikelen hier afgedrukt geven niet noodzakelijkerwijs de standpunten weer van de vertalers of van Gatestone Institute.

Bron: Palestinians: Always on the Wrong Side