www.wimjongman.nl

(homepagina)

Zal de Turkse invasie van Syrië voorafgaan aan het Messiaanse conflict met Rusland?

Door Adam Eliyahu Berkowitz - 22 januari 2018

"En Yaakov riep zijn zonen en zei: "Kom samen zo dat ik u vertellen kan wat u zal overkomen in de dagen die komen." Genesis 49:1 (de Israël Bijbel™)

( )

Turkije heeft het afgelopen weekend een militaire invasie in buurland Syrië gelanceerd, waardoor Russische en Turkse soldaten dichter bij elkaar zijn gekomen in een toch al vluchtige regio, waardoor een 200 jaar oude voorspelling van het pre-Messiaanse conflict tussen Rusland en Turkije dichter bij elkaar lijkt dan ooit tevoren. Deze 200 jaar oude profetie was tot voor enkele jaren geleden een zorgvuldig bewaakt geheim en details die in de profetie worden beschreven, sluiten nauw aan bij de situatie in het noorden van Israël.

Een enorme Turkse troepenmacht kwam de Afrikaanse regio Syrië binnen om de Koerdische milities te bestrijden en hen uit Syrië te drijven. De Turkse regering beweert dat zij een bufferzone van 19 mijl wil instellen tegen de Koerdische Arbeiderspartij (PKK), een militante groepering die in Syrië is gevestigd. Als het conflict wordt geïntensiveerd, zou Turkije zich rechtstreeks tegen Rusland kunnen keren, dat zijn militaire aanwezigheid en bases in Syrië heeft versterkt in een poging om de Syrische regering te steunen in de bijna zeven jaar durende burgeroorlog van het land.

Een conflict tussen Turkije en Rusland werd meer dan 200 jaar geleden voorspeld door Rabbi Elia ben Solomon Zalman, bekend als de Vilna Gaon, een van de grootste Joodse geleerden uit de 18e eeuw die ook bekend stond als een kabbalist (mysticus). Vlak voor zijn dood sprak de Vilna Gaon een tweeledige profetie uit, die geheim werd gehouden, maar wel mondeling werd overgedragen van leraar naar student gedurende generaties. Deze profetie werd voor het eerst in 2014 openbaar gemaakt door Rabbi Moshe Shternbuch, een achterkleinzoon van de Vilna Gaon.

Als je hoort dat de Russen de stad Krim hebben veroverd, moet je weten dat de tijd van de Messias begonnen is, dat zijn stappen worden gehoord. En als je hoort dat de Russen de stad Constantinopel bereikt hebben, moet je je sabbatkleding (Sabbat) aantrekken en niet weer uittrekken, want het betekent dat de Messias op elk moment kan komen".

Het eerste deel van de profetie leek zich in 2014 te manifesteren toen Rusland Oekraïne binnenviel en de Krim annexeerde. De tweede helft van de profetie over een conflict tussen Rusland en Turkije is een van de vele mogelijke uitkomsten in de huidige escalatie in Syrië. Turkije is lid van de Noord-Atlantische Verdragsalliantie (NAVO) en traditioneel een bondgenoot van de VS. Rusland beschikt in Syrië over permanente militaire bases die het regime van de Syrische president Bashar al Assad steunen in de burgeroorlog tegen de rebellen, waaronder ISIS. Rusland heeft in het verleden ook samen met de YPK gevochten in de strijd tegen ISIS, wat Rusland tegenover Turkije zou kunnen stellen als de supermacht ervoor zou kiezen om zich op te stellen tegen hun soms-bondgenoot.

Deze alliantie tussen Rusland en Syrië is in overeenstemming met een later toevoegsel bij de profetie van de Vilna Gaon. De Kloisenberger Rabbi, een Hasidisch leider uit de 20e eeuw en onderdeel van de keten die de profetie in stand hield, schreef over een bijkomend aspect van de Russische aanwezigheid in Istanboel.

"De Russen zullen komen, zij zullen samen met de zonen van Ismaël komen," voegde Kloisenberger Rabbi er aan toe.

De Arabische volken van vandaag worden vooral geïdentificeerd als de spirituele afstammelingen van Ismaël. Een alliantie tussen Rusland en Syrië tegen Turkije, een niet-Arabisch land, zou in overeenstemming zijn met de voorspelling van de Klosienberger Rabbi.

De huidige Turkse militaire open-einde invasie met verwarde nationale allianties en onduidelijke doelen is potentieel explosief: Turkije heeft het grootste leger in de regio en is het op één na grootste leger in de NAVO, na de VS. Vorige maand heeft president Tayyip Erdogan van Turkije, Assad een terroristische massamoordenaar genoemd en hem opgeroepen ontslag te nemen. Assad antwoordde met de verwijzing naar de huidige militaire actie van Turkije als "steun voor terrorisme".

Rabbi Lazer Brody, een van de eersten die Rabbi Shternbuch's openbaring van de profetie van de Vilna Gaon publiceerde, waarschuwt ervoor dat profetische voorspellingen veel meer zijn dan alleen politieke commentaren.

"Het zit helemaal in de lucht en het kan nu op alle mogelijke manieren los gaan," vertelde Rabbi Brody aan Breaking Israel News. Het is verleidelijk om te proberen de profetie met het verstand te begrijpen alsof het strikt politiek was. Maar deze politieke gebeurtenissen gaan echt over 'emuna' (religieuze geloof).

Voorlopig heeft Rusland slechts zijn "bezorgdheid" geuit over de militaire invasie van Turkije. Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zaterdag in een verklaring gezegd dat zij Turkije zullen vragen hun activiteiten in Syrië te staken. Mocht de betrokkenheid van Rusland ooit van woorden naar daden escaleren, dan zullen de Russische troepen Istanboel inderdaad veel eerder bereiken dan verwacht.

Bron: Will Turkish Invasion of Syria Bring About Pre-Messianic Conflict With Russia? - Breaking Israel News | Latest News. Biblical Perspective.