www.wimjongman.nl

(homepagina)

Erdogans bedreigingen tegen Frankrijk

door Uzay Bulut | 19 april 2018

Vorige maand heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan de Franse president Emmanuel Macron de mond gesnoerd vanwege zijn recente aanbod om te bemiddelen tussen Turkije en de door Koerden geleide Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF). Hij zei dat hij hoopt dat Parijs Ankara niet zal vragen te helpen wanneer terroristen uit Irak en Syrië in Frankrijk aankomen:

"Met deze houding heeft Frankrijk niet het recht om te klagen over een terroristische organisatie, een terrorist, of een terroristische aanslag. Degenen die met de terroristen slapen en hen in hun paleizen verwelkomen, zullen vroeg of laat de fout begrijpen die zij hebben gemaakt."

Op 7 april, uren nadat een man zijn busje in Münster (Duitsland) in voetgangers had geramd, bedreigde Erdogan Frankrijk opnieuw met een verwijzing naar het incident:

"Frankrijk, waar u het terrorisme steunt, waar u terroristen ontvangt in het Elysée Palace... U ziet toch wat er in Duitsland gebeurt? Hetzelfde zal gebeuren in Frankrijk. Het Westen zal zich niet van de terreur kunnen bevrijden. Het Westen zal wegzakken als het deze terroristen voedt."

De het geweld mogelijk makende Turkse regering in Syrië en Irak heeft Turkije kennelijk veranderd in een centrum voor ISIS- en andere islamitische terroristen. Veel van de jihad-terroristen die de afgelopen jaren hebben deelgenomen aan dodelijke aanslagen in Manchester, Parijs, Brussel, Berlijn, Stockholm en Sint-Petersburg hadden banden met Turkije. Sommigen werden daar opgepakt, anderen reisden erheen om Syrië binnen te komen, om zich bij ISIS aan te sluiten, of hadden er een tijdje gewoond. Turkije is door islamisten routinematig gebruikt als een route naar de gebieden van Syrië en Irak om zich bij ISIS aan te sluiten (zie bijlage voor een lijst van dergelijke terroristen).

In november 2016 richtte Erdogan zich opnieuw tot Europa:

"U hebt de mensheid nooit eerlijk behandeld. U hebt nooit op de juiste manier naar mensen gekeken. U hebt de baby's niet opgenomen toen ze langs de oevers van de Middellandse Zee kwamen... Wij voeden 3 miljoen, 3,5 miljoen Syrische vluchtelingen in dit land. U bent uw beloften niet nagekomen. Toen er 50.000 vluchtelingen naar Kapıkule [aan de grens van Turkije en Bulgarije] kwamen, schreeuwde u: "Wat gaan we doen als Turkije zijn grenzen opent? Kijk naar mij! Als u te ver gaat, openen we die grenspoorten. Weet dit."

Voor Europa zou het negeren van deze bedreigingen dodelijke gevolgen kunnen hebben.

Dit is de trieste stand van zaken voor de Europese Unie van vandaag: Erdogan blijft het continent bedreigen met terroristen - sommigen geboren in Europa, anderen verscholen tussen de "vluchtelingen" die Europa probeert te helpen.

Veel van de in Europa geboren terroristen hadden voor hun aanslagen hun jihadistische bedoelingen kenbaar gemaakt. Sommigen werden gearresteerd en vervolgens vrijgelaten, anderen werden niet eens gearresteerd of gedeporteerd nadat Turkije hen naar Europese landen had gestuurd. In deze gevallen hebben Europese ambtenaren enorme fouten gemaakt die honderden onschuldige mensen het leven hebben gekost.

Het huidige immigratiesysteem van de EU brengt het leven en de vrijheden van de EU-burgers en de echte vluchtelingen daar ernstig in gevaar.

Ondertussen doen de rijke Arabische naties - met inbegrip van Qatar, Verenigde Arabische Emiraten, Saudi-Arabië, Koeweit, Oman en Bahrein - niets om hun moslimbroeders te helpen. Deze staten zijn welvarend en liggen geografisch en cultureel dicht bij de getroffen oorlogsgebieden, maar hebben geen financiële hulp of hervestigingsmogelijkheden geboden en geen vluchtelingen opgenomen.

Gezien de culturele, linguïstische en religieuze achtergrond van de vluchtelingen, konden velen van hen soepel integreren met hun moslimcollega's in die Arabische staten.

Dr. Abbas Kadhim schreef op Twitter:

"We weten dat Iran pro-Assad is, maar waarom heeft geen enkele 'goedgezinde' anti-Assad-Arabische staat (bijvoorbeeld Saoedi-Arabië) één Syrische vluchteling opgenomen? Horen landen die miljarden hebben uitgegeven aan het bewapenen van militanten (waaronder terroristen) in naam van een 'bevrijding' dan geen Syrische vluchtelingen opnemen? De enige Syrische vluchtelingen die aandacht kregen in de Golfstaten zijn kwetsbare minderjarige meisjes die ze kochten onder de mom van een huwelijk."

Professor Phyllis Chesler had een ander idee:

"Waarom zouden we niet eerst christenen en Yazidi's uit de moslimwereld hierheen halen? Waarom brengen we moslimdissidenten, ex-moslims en moslimhomo's hier niet op de tweede plaats? Tenslotte, waarom zouden we moslimmeisjes en -vrouwen die al op de vlucht zijn voor eer-gerelateerd geweld, met inbegrip van eremoorden, niet hierheen halen - voordat we visa, groene kaarten en asiel verlenen aan moslimjongens en -mannen?"

Immigratie gaat niet alleen over het verkeer van personen. Het moet duidelijk zijn dat radicale of vrome moslims een bepaalde cultuur meebrengen. Moslimmigranten die weigeren in het Westen te integreren, proberen hun eigen geloofssystemen op te leggen aan hun gastland. Velen proberen bijvoorbeeld parallelle shariarechtsystemen in te voeren, die tot doel hebben vrouwen, niet-moslims en homoseksuelen te onderdrukken of zelfs te doden.

Onlangs nog was Duitsland geschokt door de onlangs geopenbaarde beelden van de moskee van de Turks-Islamitische Union DITIB Association in Herford. Foto's en video's tonen vier- tot zevenjarige kinderen die met speelgoedwapens in militaire uniformen paraderen en zich voordoen als martelaar onder de Turkse vlag. Gaat dit nu door voor een "culturele verrijking door immigratie?"

Een ernstig probleem lijkt de onwetendheid te zijn van veel Europese ambtenaren over de leer en tradities van de islam - met inbegrip van terrorisme en geweld. Een Europese ambtenaar die dat wel begrijpt, is de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Zoltán Kovács. West-Europese landen betalen een hoge prijs door te doen alsof de islam er niet toe doet. "Wij leven al eeuwen met en in de buurt van de islam en we weten er alles van. Dus daarom maakt het wel uit wie er binnen is gekomen en op welke manier die mensen komen," vertelde Kovács aan CBN News.

Vorig jaar schreef de Turkse journalist Burak Bekdil opmerkingen over illegale moslimmigranten in Griekenland: veel van de "arme" illegale migranten op de Griekse eilanden willen naar Duitsland, waar ze, zo hebben ze van vrienden en familieleden gehoord, het best betaald zullen worden voor hun vluchtelingenstatus. Het idee dat arme zielen de oorlog ontvluchten, hoewel velen dat nog steeds zijn, wordt met de dag steeds minder overtuigend.

"Het is ironisch dat miljoenen moslims op gevaarlijke wijze de grenzen proberen te bereiken van een beschaving die zij historisch gezien de schuld hebben gegeven van alle kwaad in de wereld, ook die van hun eigen land. Het 'romantische' Westen vraagt zich niet af waarom miljoenen moslims die het Westen haten, in hun richting gaan. Of is het 'islamofoob' om erop te wijzen dat er geen oorlog is in Griekenland, Servië, Hongarije of Oostenrijk?"

Waar zijn de voormalige strijders nu ISIS in Syrië en Irak is verslagen,? En hoeveel hebben de grens met Europa al overschreden? Hoeveel van de nieuwe vluchtelingen en migranten die Griekenland binnenkomen, zijn Jihadisch, die van plan zijn om Europeanen of "gematigden" aan te vallen, die later nog "geradicaliseerd" zouden kunnen worden? Is het zelfs maar mogelijk om het te weten?

Duidelijk is dat nu Erdogan Frankrijk blijft bedreigen met nog meer terreuraanslagen, Europese ambtenaren extra voorzichtig moeten zijn met wie hun grenzen overschrijden.

Uzay Bulut is een Turkse journalist, geboren en getogen in Turkije. Zij is momenteel gevestigd in Washington D.C.

Bijlage (Engels)

Enkele van de terroristen met banden met Turkije, inclusief:

De Manchester aanslag

De aanval in Stockholm

Het Sint-Petersburgse metrobomaanval

De Berlijnse kerstmarkt-aanval

De aanval van de Normandische kerk

De Brusselse bomaanslagen

De aanvallen in Parijs

De Kosjere supermarkt aanslag

Vertaling door W.J. Jongman en H. Sleijster

© 2018 Gatestone Institute. Alle rechten voorbehouden. De artikelen hier afgedrukt geven niet noodzakelijkerwijs de standpunten weer van de vertalers of van Gatestone Institute.

Bron: Turkey's Erdogan Threatens France