www.wimjongman.nl

(homepagina)

HOOP NIET DE VERLORENEN TE WINNEN DOOR AARDIG TE ZIJN

Door A.W. Tozer

Wees waakzaam, sta vast in het geloof, wees manmoedig, wees sterk. Laat alles bij u in liefde gebeuren. 1 Korinthiƫrs 16:13

In onze tijd kan religie zeer kostbaar zijn voor sommigen personen, terwijl het nauwelijks belangrijk genoeg is om verdeeldheid te veroorzaken, of om het risico te nemen dat iemands gevoelens worden gekwetst!

In al onze discussies mag er nooit een spoor zijn van intolerantie, zo worden we dan herinnerd. Maar duidelijk wordt vergeten dat de meest vurige volgelingen van verdraagzaamheid altijd intolerant zijn voor iedereen die met zekerheid over God spreekt. En er mag geen onverdraagzaamheid zijn - dat is dan de naam die aan deze geestelijke zekerheid wordt gegeven door degenen die er niet van kunnen genieten!

De wens om te behagen, kan prijzenswaardig zijn onder bepaalde omstandigheden, maar wanneer het betekent dat we mensen willen behagen en God niet, dan is het een ongekwalificeerd kwaad, en hoort het geen plaats te hebben in het hart van de christen. Om recht voor God te staan, houdt vaak in dat er moeilijkheden zijn met de mensen. Dit is zo'n gemeenschappelijke waarheid dat men aarzelt om het te vermelden, maar het lijkt over het hoofd te worden gezien door de de meerderheid van de christenen van vandaag.

En bestaat het idee dat wij om een mens te winnen, het met hem eens moeten zijn. Eigenlijk is precies het tegenovergestelde waar!

De man die de verkeerde kant op gaat, zal nooit rechtgezet kunnen worden door een minzaam religieus mens die in de pas naast hem loopt en dezelfde kant op gaat. Iemand moet zichzelf midden op het pad stellen en erop aandringen dat de verdwaalde man zich omdraait en in de goede richting gaat.

_____________________________________________________

De uwe in Christus

Paul N. F.

Bron: DO NOT HOPE TO WIN THE LOST BY BEING AGREEABLE