www.wimjongman.nl

(homepagina)

Hamas' Theater van het absurde: 'Kannibalen in Gaza'.

Door Ariel Nathan Pasko op 23 mei 2018

Een paar weken geleden zette ik mijn computer aan en zag ik de meest schandalige video van het jaar. De 'dappere' tiener- en twintig-jongeren, Palestijnse 'revolutionairen' in Gaza, 'die zich verzetten tegen de bezetting' bij het grenshek, door stenen te gooien naar het IDF, en zich vervolgens terugtrekken achter wat een jongen van 4-5 jaar lijkt te zijn.

Dappere Palestijnse revolutionairen, die kleine kinderen als menselijk schild gebruiken.

In een andere scène wordt gezien hoe een klein jongetje schopt en met zijn armen worstelt om te ontsnappen aan iemand die een vest draagt van de Rode Halve Maan, die hem in de vuurlijn probeert te zetten. Dan is er nog een foto van de baby in een luier, die een steen vasthoudt. Of, de video van vier jongens die iemand meenemen op een brancard, en nadat ze denken dat ze buiten het camerabereik zijn, stoppen, en de 'gewonde ervan af stap en een steen pakt om mee te gooien.

Hamas' nieuwste Theaterproductie van de absurditeit: "Kannibalen in Gaza" was in volle gang.

Zeker, zal de legioen aan de linkerzijde zeggen: "Zij trainen hen om deel te nemen aan de Palestijnse Revolutie". Maar volgens welke normen van menselijkheid gedragen zij zich dan? Zeker niet die waarvan we dachten dat we in de 21e eeuw naar toe geëvolueerd waren.

Hamas zet deze productie echter al wekenlang voort en gebruikt de Arabieren in Gaza als kanonnenvoer. Sindsdien is er een valse Palestijnse claim dat een acht maanden oude baby, Lila Randur, die naar de plaats van de rellen werd gebracht, is gestorven door traangas in te ademen. Hamas weigerde ook Israëlische vrachtwagens met medische benodigdheden toe te laten tot Gaza. Voor welk doel? Om de lichamentelling te verhogen?

Over de baby antwoordde de woordvoerder van de IDF, Majoor-General Avihai Adre'i, dat de verklaringen die door IDF worden verzameld, de geloofwaardigheid ondermijnen van de aankondiging door het Gazaanse Ministerie van Gezondheid betreffende de dood van de baby.

Een Gazaanse arts vertelde aan Associated Press dat de baby een reeds bestaande medische probleem kende en dat hij niet geloofde haar dood door traangas was veroorzaakt.

Maar denk hier eens over na. Zelfs als het waar is dat de baby stierf aan traangas, wat voor ouders zouden dan bewust een acht maanden oude baby naar de frontlinies van een oorlogsgebied brengen? En een dood kind als rekwisiet gebruiken, is dat een propagandawapen tegen Israël?

Waar zijn alle kinderrechtenactivisten in de wereld? Waarom schreeuwen ze niet over dit beledigende gedrag van de Palestijnen ten opzichte van hun kinderen?

Kort na de bloedigste confrontaties, waarbij 62 Palestijnen om het leven kwamen, kondigde de woordvoerder van de IDF aan, dat na een gezamenlijk onderzoek door de IDF en de Algemene Veiligheidsdienst, ten minste 24 van de doden bij de grensbewegingen in Gaza terroristen waren die voornamelijk gelieerd waren aan Hamas en enkelen aan de Palestijnse Islamitische Jihad. Later bewees het lid van het Hamas Politburo, Salah Bardaweil, dat de Israëlische beweringen waar bleken te zijn. Hij schepte in een interview met de Palestijnse Baladna-nieuwsketen op: "In de laatste ronde van confrontaties, weren er 62 mensen martelaren, en 50 van hen waren Hamasleden."

De woordvoerder van de IDF, Lt. Col. Jonathan Conricus, zei hierop: "Dit bewijst wat zoveel mensen hebben geprobeerd te negeren, Hamas zit achter deze rellen. Het brandmerken van de rellen als 'vreedzame protesten' kan niet verder van de waarheid af zijn."

Vervolgens beweerde de door Iran gesteunde Palestijnse islamitische jihad dat drie leden van zijn militaire vleugel van Saraya al-Quds door Israëlische troepen in Khan Younis waren gedood. Dus 53 van de 62 doden door IDF-scherpschutters en anderen waren in feite 'strijders' die geweld wilden plegen, geen vreedzame demonstranten. De productie echter moet doorgaan. Het maakt niet uit dat meer dan 2500 'acteurs' gewond raakten.

Eén relschopper, die door IDF-soldaten werd gevangen genomen na het doorbreken van het grenshek en het infiltreren in Israël werd, vertelde de IDF dat Hamas de grensrellen uitvoerde om aan macht te blijven.

"Hamas organiseerde de demonstraties zo, dat de mensen zich er niet tegen hen zouden 'keren'," beweerde hij, en legde uit dat de humanitaire situatie in Gaza zo slecht is geworden dat Hamas de 'Mars van Terugkeer' protesten had gepland om mensen stoom af te laten blazen en dat ze op zo'n manier iets zouden doen dat de publiciteit zou krijgen. Enkele dode Palestijnen, wie kan het iets schelen?

"Hamas bestuurt alles in de strook. Hamas stuurt berichten naar onze Facebook-accounts en naar onze mobiele telefoons. Ze komen naar moskeeën met folders die zeggen om naar het hek te gaan. Wanneer er elektriciteit is en televisies kunnen worden aangezet, is alles wat je kunt zien slechts de mars. De mensen werden er gaar van en verveeld, en ik ben één van die mensen," zei hij.

De gevangene steunde Israëls bewering dat Hamas bij de rellen vrouwen en kinderen als menselijk schild gebruikt. "Ze vertellen vrouwen voorop te gaan. Ze zeggen tegen de vrouw: Ga maar door, u bent een vrouw en het Israëlische leger schiet niet op vrouwen. Ze vertellen kleine kinderen: Ga door, het leger schiet niet op kleine kinderen. Ze vertellen een kind om door te gaan en hij gaat, want het is een klein jongetje. Ze bedriegen hem," klaagde hij.

De IDF heeft inderdaad expliciet opdracht gegeven om niet op vrouwen of kinderen te schieten, maar heeft folders laten strooien en de Palestijnen op andere manieren opgeroepen niet naar het hek te komen, met de mededeling dat ze zichzelf daarmee in gevaar brengen.

Premier Benjamin Netanyahu benadrukte dat het soms onvermijdelijk is om burgers schade toe te brengen. "Zij [Hamas] duwen burgers, vrouwen, kinderen in de vuurlijn in de hoop slachtoffers te creëren," verklaarde Netanyahu. "We proberen het aantal slachtoffers tot een minimum te beperken. Zij proberen juist slachtoffers te maken om Israël onder druk te zetten, wat verschrikkelijk is."

Minister van Defensie Avigdor Lieberman, die deelnam aan een situatiebriefing van de Gaza-divisie - samen met stafchef Lt. Gen. Gadi Eizenkot en opperbevelhebber Eyal Zamir van het zuiden, zei dat de leiding van Hamas een groep kannibalen zijn, die hun kinderen als wapens behandelen. Ze hebben raketten, persoonlijke wapens, en nog een ander type wapen: kinderen en [andere] mensen.

"Hun doel is om de blokkade van Gaza op te heffen, niet om een economie op te bouwen of gesprekken over coëxistentie te voeren, maar veeleer om wapens [naar Gaza] te smokkelen en een soort Hezbollah-model te creëren," benadrukte hij.

Toch heeft de internationale berichtgeving in de media het Palestijnse 'verhaal' in grote meerderheid zo geportretteerd, waarbij Israël de schuld kreeg van het feit dat Hamas deze horrorshow van 'Kannibalen in Gaza' produceerde, in plaats van de waarheid te vertellen.

Na dit Theater van het Absurde volgden de gebruikelijke verplichte reacties: politici veroordeelden Israël voor 'overreactie', riepen de Israëlische ambassadeur op om tot terughoudendheid te manen en vervolgens trokken Turkije en Zuid-Afrika hun ambassadeurs uit protest terug. Turkije en Zuid-Afrika, deze bastions van vrede en gematigdheid.

Een uitzondering is de Amerikaanse regering. De Amerikaanse ambassadeur Nikki Haley is in de VN wonderlijk waarheidsgetrouw geweest en heeft erop gewezen dat geen enkel ander land in de Veiligheidsraad zo terughoudend zou zijn geweest als Israël.

Maar helaas hebben mensen als de Amerikaanse senatoren Dianne Feinstein en Bernie Sanders Israël ervan beschuldigd buitensporig geweld te hebben gebruikt. Sanders heeft het IDF er ook van beschuldigd onschuldige mensen te hebben vermoord. Hij moet zijn feiten controleren voordat hij Israël wil veroordelen.

Trouwens, tenzij je een dierenrechtenactivist bent, of vegetariër of PETA-aanhanger, iemand die schreeuwt om het lijden van elke klein schepsel van G-ds schepping, wees dan geen hypocriet. Schreeuw niet om hen als we hen moeten doden. Het zijn terroristen en helemaal niet menselijk meer. Het zijn kannibalen!

Bron: Hamas’s Theater of the Absurd: ‘Cannibals in Gaza’ - Israel News