www.wimjongman.nl

(homepagina)

Oude Testamenten van de patriarchen

Deel 1 - Engelstalig Nederlands is in te stellen. Ga naar ondertiteling rechtsonder en zet die aan, vervolgens klik op instellingen en klik dan op de rubriek ondertiteling op automatisch vertalen, scroll naar Nederlands en klik daarop. De taal is dan ingesteld.

Deel 2 Engelstalig Nederlands is in te stellen

Gary Stearman noemde onlangs Ken Johnsons boek: zijn grootste werk ooit. Wat moet er nog meer gezegd worden? We hebben Ken nog nooit zo enthousiast over een boek gezien, of zijn favoriete nieuwe onderzoeksgebied... de geheimen gevonden in de Dode Zee rollen.

Dit boek bevat profetische geheimen die u zullen verbazen! Dit is als het ontdekken van een "Tijdcapsule" met beschrijvingen van het leven van de patriarchen! Kunnen deze autobiografische gegevens betrouwbaar zijn? Als je de woorden in de autobiografie van Benjamin leest, denk ik dat je zult begrijpen waar je naar kijkt. Sommige van deze geschriften zijn niets minder dan profetische edelstenen die zoveel profetieën van de Bijbel bevestigen!

De geschiedenis van de Dode Zee rollen is zeer complex. We weten dat de Essenen een oude bibliotheek in Qumran hebben bewaard. We weten ook dat de Essenen ergens voor de Romeinse vernietiging van de Jeruzalem-tempel in AD 70 de rollen van hun bibliotheek in potten hebben verzegeld voor een toekomstige generatie. Door de eeuwen heen waren er tijden dat bedoeïenen probeerden om rollen, die ze in de grotten in de buurt of rondom Jeruzalem vonden, te verkopen.

Een van die berichten was van een Syrische patriarch in de elfde eeuw. Hij bood aan om alle rollen die oude kopieën waren van de boeken van de Bijbel, te kopen. Tegen het einde van de jaren 1700 waren dergelijke geruchten er overvloedig. Een set rollen kwam aan het licht. Zij werden de Testamenten van de Twaalf Patriarchen genoemd. Dit waren zogenaamd de geschriften van de twaalf zonen van Jacob: Ruben, Simeon, Levi, Juda, Issachar, Zebulun, Dan, Naphtali, Gad, Asher, Jozef en Benjamin. Het waren hun laatste woorden aan hun kinderen, die zich voornamelijk met moraliteit bezighielden, maar die ook verwijzingen bevatten naar oude profetieën.

Leraren hadden twee grote problemen met deze testamenten. Ten eerste waren de profetieën zeer gefocust op de Messias, en ze waren het van harte eens met de christelijke leer. Ten tweede was er het verhaal dat de oorspronkelijke Hebreeuwse versie in handen was van een particuliere verzamelaar en dat alleen de vertaalde Griekse versie beschikbaar was voor geleerden om te bestuderen. Zonder de oorspronkelijke Hebreeuwse rollen en messiaanse profetieën die te christelijk waren, werden de Testamenten van de twaalf patriarchen als christelijke fictie aangeduid. Ze maken nog steeds deel uit van het achtste deel van de Ante-Nicene Fathers (tien delen) die eind 1800 werd geproduceerd. Dat veranderde allemaal met de officiële ontdekking van de Dode Zee rollen.

Tussen 1948 en 2016 werden er in de twaalf grotten van Qumran vele oude rollen gevonden die pre-christelijk zijn. Er werd een set van veertig delen aan Dode Zee Rollen tevoorschijn gehaald, getiteld Discoveries in the Judean Desert. Deze set bevat elke foto, beschrijving en vertaling van deze rollen. Fragmenten van vijf van de twaalf zonen van Jacob werden gevonden in de Dode Zee Rollen: Levi, Judah, Naphtali, Joseph en Benjamin. In dit boek worden de delen van de twaalf, die in de Dode Zee rollen werden gevonden, onderstreept, zodat je kunt zien hoeveel er van het oorspronkelijke Hebreeuws overblijft.

De andere Testamenten

De legende die in de Talmoed van de orthodoxe Joden en in de Essene gemeenschap werd gevonden, is dat alle patriarchen van Adam tot Aaron (zevenendertig of meer) profeten waren, en dat alle getuigenissen voor hun nageslacht werden opgeschreven. Met Aaron begon een nieuw tijdelijk priesterschap, dat zou bestaan tot de tijd van wat Elia het Messiaanse tijdperk noemde. Dit noemen wij het kerktijdperk. Wat echt verbazingwekkend is, is dat de Dode Zee rollen ons niet alleen vertellen over deze legende, ze bevatten vijf van de twaalf testamenten van de zonen van Jacob, maar ze bevatten feitelijk ook fragmenten van de acht andere testamenten.

We hebben fragmenten van de testamenten van: Enos (Adams kleinzoon), Henoch, Lamech (Noachs vader), Noach, Abraham, Jacob, Levi, Judah, Naphtali, Jozef, Benjamin, Kohath (zoon van Levi en vader van Amram), Amram (vader van Mozes, Aaron en Mirjam) en Aaron.

De informatie in deze Dode Zee rol-fragmenten is identiek aan de informatie in de volledige Latijnse versies van de Testamenten van de Twaalf Patriarchen, gepubliceerd in de late jaren 1800.

We hebben een moderne Engelse versie van het Oude Boek van Henoch vertaald vanuit de Ethiopische versie (het volledige boek) en vergeleken met de fragmenten van Henoch in de Dode Zee Rollen.

Bij het bekijken van een Dode Zee Rol, zal het een titel hebben als 1Q21. Het Testament van Levi is 1Q21. De "Q" in deze benaming betekent dat het werd gevonden in Qumran. Het getal "1" betekent dat het werd gevonden in grot één van de twaalf grotten. "21" betekent dat het de eenentwintigste rol in die grot was.

Het boek Jubileeën vermeldt de kruidengeneeskundeboeken van Noach en Shem (10:13), de boeken van Noachs vaders (12:27), de boeken van Henoch, Noach en de voorvaders (21:10) en het boek van Amram (46:10). Jubileeën 45:16 stelt dat Jacob al deze boeken van de vaders aan Levi gaf. Jubileeën 32:21-26 stelt dat Jacob begraven werd met een kopie van zijn testament. Misschien werden die met andere testamenten begraven met de patriarchen in de Grot van Machpelah in Hebron.

Een deel van Ken's onderzoek in dit boek is niets minder dan schokkend! Zelfs Gary was verbijsterd door wat hij vond!

Bron: The Prophecy Watchers