www.wimjongman.nl

(homepagina)

Voor God spelen: Ontwerpbaby's, bevolkingscontrole en interplanetair leven

"Wat u betreft, Daniël, verberg deze woorden en verzegel het boek tot het einde der tijden; velen zullen heen en weer gaan en de kennis zal toenemen" (Daniël 12:4).

Shalom,

Afgelopen Shabbat begon de jaarlijkse leescyclus met het Boek Genesis, waar God alles wat Hij had geschapen goed (tov) noemde, en Hij de schepping van de mens zeer goed noemde (tov me'od).

Maar vandaag de dag willen veel mensen Gods schepping nog beter maken door het menselijk verstand en het lichaam te verfijnen, te bewerken en te herontwerpen, om nog maar te zwijgen van het creëren van een leefomgeving op een andere planeet waarop mensen kunnen leven.

Heeft God hier een mening over? Maakt dat deel uit van Zijn plan voor Zijn schepping?

Laten we eens kijken naar wat onze Schepper wil dat we doen met Zijn schepping en bepaalde dingen die de mensheid in plaats daarvan doet.

Designer-baby's of geen baby's

"Laten we de mens naar ons beeld maken, naar onze gelijkenis" (Genesis 1:26).

Gods gelijkenis is Geest, en we hebben allemaal een deel van Zijn Geest in ons.

God is ook liefde, creativiteit, wijsheid (het vermogen om te redeneren) en nog veel meer.

We hebben eindeloos onbenutte, goddelijke mogelijkheden in ieder van ons om Zijn beeld in ons werk en dagelijks leven te manifesteren.

Maar toch plaatste God grenzen rond dat potentieel.

Hij verwachtte bijvoorbeeld dat Adam met Eva zou paren en nakomelingen van dezelfde soort zouden voortbrengen: de mensheid. Hij zei zelfs dat ze "in aantal zouden toenemen".

God wil niet dat de mens paren met een andere soort, niet met dieren (Leviticus 18:23) en niet met gevallen engelen (Genesis 6:1-4), omdat dat een wezen zou voortbrengen dat niet volledig naar het beeld van God is gemaakt.

Dus, wat vindt God ervan dat de mens de kenmerken van de mens verandert terwijl hij nog in de baarmoeder zit?

Het is 40 jaar geleden sinds de eerste "testbuis-baby", wat het mogelijk maakte om eieren buiten de baarmoeder om te bevruchten. Hoe dicht zijn we nu bij het veranderen van al onze genetische onvolkomenheden in bevruchte eieren? Maar moeten we zelfs wel proberen om dit te doen?

Vandaag de dag, met behulp van een soort genoom, "schaar", genaamd CRISPR, kunnen wetenschappers designerbaby's maken. Ouders kunnen op een dag de kleur van de ogen, de lengte, enz.... kiezen en proberen ervoor te zorgen dat de baby geen van de ziekten draagt die zij hebben.

Ze experimenteren hiermee in China, waar onderzoekers van de Guangzhou Medical University werkten met onrijpe eitjes die gedoneerd werden door mensen in het proces van IVF (in vitro bevruchting) die anders zouden zijn weggegooid.

De onderzoekers bevruchtten elke eicel met sperma die een erfelijke ziekte bevat. Voordat de enkele cel zich begon te delen, gebruikten ze CRISPR om een mutatie te repareren die de rode bloedcellen vernietigt.

In een ander ei hebben ze een mutatie hersteld die de bloedziekte beta-thalassemie veroorzaakt.

Ouders over de hele wereld willen hun eigen baby's kunnen "ontwerpen", zodat ze er beter uitzien, minder ziektes hebben en gewoonweg van een beter leven kunnen genieten.

Het is erg aantrekkelijk om je eigen baby te "creëren".

Het klinkt misschien prachtig, maar er zijn gevolgen!

Wat als 80% van de ouders kiest voor man of vrouw?

De Verenigde Naties schatten de wereldbevolking naar geslacht als volgt in:

3.776.294.273 Mannen

3.710.295.643 Vrouwen

Sinds de tijd van Adam en Eva, bijna 6.000 jaar, is het verschil minimaal als je denkt aan alle factoren van ziekte, oorlogen, etc...

Maar God heeft altijd een evenredig aantal mannetjes ten opzichte van vrouwtjes "geschapen".

Adonai Eloheinu, (onze Here God) is zo perfect!

Aan de buitenkant zien CRISPR en de andere gentherapie-instrumenten er geweldig uit! Ze kunnen erfelijke ziekten genezen en ons terugbrengen naar de ziektevrije staat van de Hof van Eden, zoals God het bedoeld had.

Maar we weten dat als de wetenschap een ziektevrije planeet kan bereiken, de mens niet tevreden zal zijn met alleen het bereiken van dat doel, omdat niet alle mensen en naties Gods goede bedoelingen hebben tegenover de mensheid.

Bill Gates, oprichter van Microsoft, en de op één na rijkste man op deze planeet, heeft miljoenen geïnvesteerd in CRISPR en een bedrijf dat zijn eigen vorm van mannelijke dominante muggen ontwikkelde om malaria te helpen uitroeien.

Google, geleid door twee miljardaire oprichters, is ook investeerder in CRISPR.

Dit klinkt goed toch? Zij helpen de mensheid door ziekte te elimineren.

Gates zei echter: "De wereld heeft vandaag de dag 6,8 miljard mensen. Dat gaat groeien tot ongeveer 9 miljard mensen. Als we nu echt geweldig werk doen op het gebied van nieuwe vaccins, gezondheidszorg en reproductieve gezondheidszorg, kunnen we dat [de bevolking] met misschien wel 10 of 15 procent verlagen" ("Innoveren tot nul" 2010 Ted Talk)

Gates werd beïnvloed door zijn vader, een leider van Planned Parenthood.

Ted Turner, de oprichter van CNN en tevens miljardair, heeft zich ook ingezet voor bevolkingsbeperking.

De reden dat machtige seculiere mensen de bevolking willen verminderen is dat ze denken dat het de enige manier is om de hulpbronnen van de aarde duurzaam te houden voor degenen die dan in leven zijn.

Maar God vertelde Adam en Eva om "vruchtbaar te zijn en de aarde te vermenigvuldigen en te vullen" met hun nakomelingen, zich niet te beperken.

En Hij gaf ons creativiteit, vindingrijkheid en autoriteit om onszelf te onderhouden met de hulpbronnen in het land dat Hij ons gaf.

Net zoals Israëlische technologie water uit de lucht vangt om bomen te irrigeren en de dorst van soldaten te lessen, zo kan de mensheid ingenieuze manieren vinden om de bevolking te onderhouden terwijl we "de aarde vermenigvuldigen en vullen".

Gelukkig willen niet alle seculiere miljardairs de bevolking van de mensheid verminderen.

Anderen daarentegen willen sommigen van ons van de planeet verwijderen.

 

Dit opblaasbare habitatconcept heeft een diameter van 16 meter en kan plaats bieden aan 12 mensen die op de maan wonen en werken. (NASA)

Het vullen van het heelal

God zei: "Vul de aarde [eretz]. (Genesis 1:28)

In het Hebreeuws betekent eretz: land, zoals in Eretz Yisrael (Land van Israël).

Meer dan 700 keer in de Teanach (Oude Testament) wordt eretz vertaald als aarde. Eretz kan ook verwijzen naar de naties van de aarde, regio's, steden, grond, bodem, zelfs de onderwereld. Het kan ook betekenen de wereld, om de planeet aarde te beschrijven, maar niet andere planeten.

Bovendien zei God dat Hij het land "onderwerpt [kabash]" (Genesis 1:28). Een land onderwerpen is door het te onderwerpen.

De Israëlieten onderwierpen [kabash] het land Kanaän en maakten er hun thuisland van.

Vandaag de dag willen sommige miljardairs meer onderwerpen dan de aarde; ze willen het universum domineren, te beginnen met de maan en Mars.

Jeff Bezos, oprichter van Amazone en nu de #1 rijkste man op deze planeet, met een waarde van meer dan $110 miljard, investeert miljarden om zware industriële productie naar de maan en andere planeten te verplaatsen.

"We zullen deze planeet moeten verlaten. We gaan het verlaten, en het gaat deze planeet beter maken."

"We komen en gaan, en de mensen die willen blijven zullen blijven," aldus Bezos in een interview met Geekwire in mei van dit jaar.

"De ,,mensen zullen uiteindelijk de functioneel onbeperkte uitgestrektheid van ruimte als reuze zonne aangedreven productiesector / vuilnisbelt gebruiken," zei hij.

Bezos is niet de enige visionair die een oog op de maan heeft.

Het Ruimtevaartagentschap van de Europese Unie heeft zijn ogen gericht op het creëren van een Maandorp door samen te werken met andere landen.

Het wordt een centrum van wetenschap, bedrijfsleven, mijnbouw, toerisme en meer.

NASA is ook van plan om een maanbasis te ontwikkelen door samen te werken met de particuliere industrie om zware ladingen naar de maan te brengen voor de uiteindelijke vestiging van ons aardlingen.

Het zal vele tientallen jaren duren voordat die visie zich zal ontwikkelen.

In de tussentijd, al in 2019, zal Bezos' bedrijf, Blue Origin, vluchten van 11 minuten aanbieden in zijn New Shepard space pod boven de Kármán lijn, 62 mijl boven het aardoppervlak waar de ruimte begint.

Wie verder kijkt naar mogelijkheden in de ruimte is Elon Musk, die met 20 miljard dollar de 24e rijkste persoon ter wereld is en de oprichter van Tesla Motors en SpaceX.

Hij heeft zijn ogen gericht op het koloniseren van Mars, omdat hij zegt dat het leven op andere planeten essentieel is om de mensheid te laten overleven.

Musk wil het leven behouden en gelooft dat we onszelf als soort zullen vernietigen of dat een kosmische gebeurtenis dit voor ons zullen doen, dus zegt hij dat we ons moeten voorbereiden op een multi-planetair leven.

Opnieuw de hemel bereiken

 

Elon Musk, oprichter van Tesla Motors, SpaceX, en Neuralink

Het nieuws over de creatie van designerbaby's en mensen die op andere planeten proberen te overleven, roept dat geen gedachten op in je hoofd over het verhaal van de Toren van Babel?

Genesis 11 was het begin van de beschaving.

God verstrooide de mensen omdat ze één taal spraken, waardoor ze geloofden dat ze oppermachtig konden zijn, zelfs een toren konden ze bouwen die in de hemel kon reiken en God uitdagen.

Maar God verbrak hun plan. Hij verstrooide de mensen en verwarde hun taal, zodat ze elkaar niet zouden begrijpen, en dat deed hen stoppen met bouwen.

Vandaag de dag kan iedereen Google Vertalen gebruiken op zijn telefoon. Je kunt in het buitenland uit het vliegtuig stappen en gewoon in je telefoon praten met de Google Translating App. In real time zal het vertalen wat u zegt en in de taal van de ander hoorbaar zijn! Ja, de telefoon spreekt.

 

Screenshots van Google Translate audio conversation mode van het Hebreeuws naar Engels.

Je kunt in het Engels spreken en ze zullen een computergegenereerde stem horen die vertaalt wat je in hun taal hebt gezegd; allemaal in een fractie van een seconde!

Google, dat zich heeft gericht op Kunstmatige Intelligentie (AI), heeft overwonnen wat God deed aan het begin van de beschaving in Genesis 11!

Robots kunnen de mensheid vernietigen

Musk is bezorgd dat de kunstmatige intelligentie de intelligentie en de kracht van de mensheid zal overstijgen en ons tot uitsterven zal brengen, of ons in ieder geval ondergeschikt zal maken aan een ras van robots.

Dus, naast SpaceX, leidt Musk ook Neuralink, dat een soort ultradun zenuw maaswerk is wat honderden elektroden bevat die de hersenen zullen bedekken.

Dit netwerk zal een koppeling met computers maken en de hersenfuncties verbeteren, waardoor de mens intelligenter en krachtiger wordt dan Kunstmatige Intelligentie.

Op de korte termijn zal het zenuw-netwerk de functie van mensen met hersenletsel en handicaps verbeteren. Echter, het is uiteindelijk bedoeld om mensen om te zetten in superintelligente cyborgs [fysieke samensmelting van mens en machine].

"We zijn allemaal, nu al cyborgs," zei Elon Musk op de Beneficial Artificial Intelligence conferentie.

"Je hebt een machinale uitbreiding van jezelf in de vorm van je telefoon en je computer en al je toepassingen... je hebt veruit nog meer macht, meer mogelijkheden dan een president van de Verenigde Staten had 30 jaar geleden," zei Musk. (Interessante techniek)

Is dit wat God bedoelde toen Hij opdracht gaf om de aarde te onderwerpen en te heersen over "de vis van de zee en over de vogels van de lucht en over elk levend wezen dat zich op de aarde beweegt" (Genesis 1:28)?

Het Hebreeuwse woord voor heerschappij of regeren is radah. Het is het soort heerschappij dat een koning over zijn koninkrijk heeft.

Koning Salomo 'had de heerschappij over de hele regio ten westen van de Eufraat (land en volk)' (1 Koningen 4:24)

Radah is ook van toepassing op het soort heerschappij dat een meester heeft over een slaaf, of de mens over elke soort vis, vogel en kruipend wezen.

Het lijkt er dus op dat we de aarde moeten onderwerpen om haar bewoonbaar voor ons te maken, terwijl we godvruchtig regeren (gezag hebben) over elk dier, vis en vogel, die God onder ons heeft geplaatst.

Maar moeten we ons onderwerpen en/of domineren over andere mensen door hun genen te bewerken, door te proberen de bevolking te controleren, of door ze samen te voegen met computers?

Psalm 8:5 vertelt ons dat "we iets lager gemaakt zijn dan Elohim." Hij die God is.

Er is geen ruimte voor kunstmatige wezens om over de mensheid te heersen of voor de mensheid om op andere planeten te leven.

Het doel van de hemelen is om "Zijn gerechtigheid te verkondigen, en alle volken zien Zijn heerlijkheid" (Psalm 97:6).

En op een dag, zeer binnenkort, zal God "wonderen tonen in de hemelen en op aarde, bloed en vuur en rookbundels. De zon zal in duisternis en de maan in het bloed veranderd worden voor de komst van de grote en vreselijke dag des HEEREN." (Joël 2:30-31)

Jeshua (Jezus) bevestigde ook dat vóór de Dag des Heren de zon verduisterd zal worden en de maan haar licht niet zal geven; de sterren zullen uit de hemel vallen en de hemellichamen zullen worden geschud. (Markus 13:24-25; Jesaja 13:10, 14:4)

In de afgelopen eeuwen hebben "bloedmanen" of maansverduisteringen, waarbij de maan rood lijkt, plaatsgevonden op Joodse hoge heilige dagen en bij belangrijke gebeurtenissen in de Joodse geschiedenis, zoals in 2014 en 2015. En we zullen in de nabije toekomst nog meer zien.

Het goede nieuws is dat ons is verteld dat we op deze tekenen moeten letten, zodat we weten dat onze verlossing nadert.

Mogen we er klaar voor zijn.

We zijn zeker in de dagen vlak voor Yeshua's terugkeer, dus help onze bediening alstublieft als we het Joodse volk willen bereiken met het Goede Nieuws!
Donatie

Bron: Playing God: Designer Babies, Population Control, and Inter-Planetary Living | Messianic Bible