www.wimjongman.nl

(homepagina)

Toenemende sneeuwval in de Sahara woestijn - een teken van Messiaanse verlossing?

Door Adam Eliyahu Berkowitz - 8 februari 2018

 "Zie Ik maak iets nieuws. Zelfs zal het nu geschieden, plotseling zul je het waarnemen: Ik baan een weg door de wildernis en rivieren in de woestijn." Jesaja 43:19 (de Israël Bijbel™)

( )

Sneeuwval in de Sahara woestijn (Karim Bouchetata/FaceBook)

Sneeuw in de Sahara-woestijn is een zeldzaam fenomeen geweest, maar toch beleefde de Algerijnse stad Ain Sefra op dinsdag de tweede sneeuwval van deze winter. Hoewel het statistisch gezien nog steeds een zeldzame gebeurtenis is, lijkt het totale tempo aan sneeuwval drastisch toe te nemen.

Ain Safra is een klein stadje aan de rand van één van de grootste en heetste woestijnen in de wereld, die de bijnaam "Poort naar de Woestijn" verdient. Het sneeuwde daar 40 jaar geleden, maar de lokale bevolking kon zijn sneeuwschoppen weer in de schuur zetten; het sneeuwde pas twee jaar geleden weer.

In het licht van deze 37 jaar lange onderbreking van sneeuw, die slechts twee jaar geleden eindigde, was de sneeuwval van vorige maand wel een beetje onverwacht. Natuurlijk was een tweede sneeuwval in dezelfde winter nog veel onverwachter, maar de lokale bevolking werd 's morgens wakker om het woestijnzand weer bedekt te zien met een laag van ongeveer 15 centimeter aan sneeuw.

Dergelijk zeldzame weerpatronen kunnen een teken zijn van het Messiaanse tijdperk, aangezien de profeet Jesaja herhaaldelijk spreekt van woestijnen die zullen bloeien in zijn beschrijving van het einde der dagen.

 "De woestijn en de dorre plaatsen zullen vrolijk zijn, de wildernis zal zich verheugen en in bloei staan als een roos." Jesaja 35: 1

 "Zie, Ik maak iets nieuws. Nu zal het ontkiemen. Zult u dat niet weten? Ja, Ik zal een weg aanleggen in de woestijn, rivieren in de wildernis." Jesaja 43:19

De profeet begrijpt dat ook sneeuw als een toevallig voorteken van vergeving door God is.

 "Kom nu, laten wij samen een rechtszaak voeren, zegt de HEERE. Al waren uw zonden als scharlaken, ze zullen wit worden als sneeuw; al waren ze rood als karmozijn, ze zullen worden als witte wol." Jesaja 1:18

Bron: Increasing Snowfall in Sahara Desert a Sign of Messianic Redemption? - Breaking Israel News | Latest News. Biblical Perspective.