www.wimjongman.nl

(homepagina)

16 september 2018 - door Jim Fletcher

Een rode vaars!... ?

Uit Israël is het bericht gekomen dat er een (voorlopig) vlekkeloos rood vaarsje is geboren. Als het de langverwachte rode vaars is, zijn er grote profetische implicaties aan verbonden. Natuurlijk, om de Nieuwe Tempel te kunnen wijden, moet er in Jeruzalem een smetteloos rode vaars worden geofferd. Dat bestaat al duizenden jaren niet meer (en Joden worden als onrein beschouwd totdat dit is gebeurd).

Volgens een rapport heeft het Tempelinstituut deze aankondiging gedaan:

"Afgelopen dinsdag werd het programma Rode Vaars van het Tempelinstituut gezegend met resultaten; er werd een volledig rood vrouwelijk kalf geboren, waarmee de weg werd vrijgemaakt voor het herstel van de tempeldienst en het markeren van de laatste fase van de verlossing."

"Bijna drie jaar geleden heeft het Tempelinstituut zijn programma Raise a Red Heifer in Israël geopend. Als gevolg van wetten die de invoer van levend vee in Israël beperken, importeerde het Tempelinstituut ingevroren embryo's van rode angus en implanteerde deze in Israëlische binnenlandse koeien. De zwangere koeien werden opgefokt op veefokkerijen op verschillende plaatsen in het land. De koeien bevallen deze zomer en er zijn al verschillende kalveren geboren."

"Een week na de geboorte werd de pasgeboren rode vaars door een bestuur van rabbijnen gecertificeerd als te voldoen aan alle Bijbelse eisen. De rabbijnen benadrukten dat de vaars op elk moment een smet kan krijgen waardoor het ongeschikt wordt. Zij zullen het kalf regelmatig inspecteren om de conditie ervan te controleren."

Nou, dit is inderdaad nieuws!

De rode vaars was misschien wel het sleutelelement in een Bijbels reinigingsritueel.

U kunt voor uzelf de beschrijving lezen in Numeri 19.

De drie belangrijkste criteria voor het vaststellen van de rode vaars zijn: 1) geen vlek of smet (de vaars kan eigenlijk niet meer dan twee "niet-rode" haren hebben); 2) het is niet gebruikt voor arbeid; en 3) het is nooit zwanger geweest.

Het hele verhaal is er een met fascinerende details. Het rapport stelt verder dat zulke rode vaarzen uiterst zeldzaam zijn en in feite heeft Mozes de eerste voorbereid en vanaf dat moment tot aan de vernietiging van de Tempel waren er slechts negen vaarzen geschikt (de hoeveelheid as die nodig is, is zeer klein).

Hier nu wordt het bijzonder interessant. Volgens de Joodse traditie - niet volgens de Schrift - zullen er in totaal slechts 10 rode vaarzen in de geschiedenis zijn, met de tiende die het Messiaanse tijdperk inluidt.

Ik heb al jaren gehoord dat DE rode vaars was geboren, maar elk van hen werd uiteindelijk ongeschikt voor het ritueel. Deze kan ook zo uit de selectie vallen, maar als dat niet zo is, dan hebben we het voorrecht om op een speciale manier in deze tijd te leven.

Zoals onze lieve vriend Tommy Ice graag zegt:

Maranatha!

Bron: 17 Sep 2018 - Rapture Ready