www.wimjongman.nl

(homepagina)

Pence in de Knesset

door Asher Intrater geplaatst op 5 februari 2018

Op 22 januari 2018 sprak de Vice President van de Verenigde Staten, Mike Pence, met een voltallig Huis van de Israëlische Knesset. Gelijk aan het begin braken een aantal leden van de Knesset, geïdentificeerd als Palestijnse of extreem Linksgeoriënteerden, naar buiten in een lawaaierig protest en ze werden uit het gebouw geleid.

Gelijk aan het begin braken een aantal leden van de Knesset, geïdentificeerd als Palestijnse of extreem Linksgeoriënteerden, naar buiten in een lawaaierig protest en ze werden uit het gebouw geleid.

De spreekstijl van Pence was formeel en zacht (in tegenstelling tot zijn President). Hij maakte herhaaldelijk op een bepaalde wijze verwijzingen naar de Bijbel tijdens de toespraak van 30 minuten. Sommige Israëlische commentatoren vermeldden zelfs dat hij meer als een evangelische christen sprak dan als politicus, welk onderdeel de hele interactie bijzonder maakte

Hij begon met het bevestigen van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël; en van Amerika 's standvastige steun. Hij sprak over het Joodse volk als over het "volk van het boek" en over de Verenigde Staten, zoals het weerspiegeld wordt in de gedachten van de christelijke "grondleggers". Hij sprak over Jeruzalem als de plaats van Abrahams Moria en van Davids Koninkrijk, waarbij hij opnieuw verwees naar een toespraak geboren uit de op het geloof gebaseerde waarden, meer dan alleen over "echte - politiek."

Hij sprak ook over betrokkenheid bij het proces van de vredesonderhandelingen, met inbegrip van een mogelijke twee-staten-oplossing. Hij sprak erover, dat nieuwe allianties in het Midden-Oosten worden gevormd, zoals Egypte en Saoedi-Arabië, die met de VS samenwerken tegen Iraanse agressie. Terwijl de Verenigde Staten zich toelegt op strijden tegen het regime dat terreur ondersteunt in Iran, riep hij de Iraanse "goede mensen" op vrienden te worden, en dat hun dag van bevrijding uit het onderdrukkende regime binnen handbereik was.

De reactie van de leden van de Knesset was ingewikkeld. Zoals gezegd, een klein contingent protesteerde. Alle anderen waren verbaasd over de mate van steun en bevestiging die ze hoorden. De gematigde linksen waren opgetogen over die steun, maar nog op hun hoede voor een dergelijke diep conservatieve agenda. De ultraorthodoxe, religieuze Joden waren ook opgetogen over zijn steun, maar bleven nog op hun hoede voor het feit dat hij sprak als een godsvruchtige gelovige in Jezus.

Al met al was het effect van een dergelijk verfijnde toespraak, op basis van sterk evangelische waarden, ondersteunend voor Israël vanuit een Bijbels wereldbeeld, voor Joodse Knesset leden, een niveau van vriendschap vertegenwoordigt en getuigt van wat nooit eerder gezien is, nu deze natie haar 70e jaar bereikt.

Bron: Pence at Knesset – Revive Tribe