www.wimjongman.nl

(homepagina)

Palestijnse chantage: De VS is onze vijand

door Bassam Tawil | 30 januari 2018

Een schijnproces van de Palestijnen met de "executie" van Trump en Pence geeft aan de Palestijnen het groene licht om de Amerikanen fysiek aan te vallen. Interessanter nog is dat leden van de regerende Fatah-fractie van president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit deelnamen aan dit schijnproces en de "executie" van de Amerikaanse president en de vice-president.

Het Palestijnse ophitsen tot uitlokking tegen de VS heeft nieuwe hoogten bereikt. Hoewel de Palestijnen nooit fans van de VS zijn geweest, hebben ze de afgelopen weken laten zien hoezeer ze echt een afkeer hebben van de Amerikanen. De VS financiert de Palestijnen jaarlijks met bijna 800 miljoen dollar - dat is 368 miljoen dollar per jaar voor de Verenigde Naties (UNRWA) en 400 miljoen dollar per jaar voor de Palestijnse Autoriteit (PA), dat is 363 miljoen dollar voor USAID en 36 miljoen dollar per jaar voor veiligheid.

Dit is hoe de Palestijnse ophitsing machine werkt: leiders en functionarissen van de PA zetten de toon, terwijl de gewone Palestijnen de straat op gaan om hun haat tegen de VS uit te drukken.

Nauwelijks gaat er een dag voorbij zonder dat een foto of afbeelding van President Donald Trump en de Amerikaanse vlaggen verbrand worden voor het front van de lokale en buitenlandse journalisten en hun cameraploegen op de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook.

Dergelijke scènes zijn alledaags geworden sinds Trumps aankondiging in december Jeruzalem erkende als de hoofdstad van Israël.

 

Een Palestijnse vrouw houdt een geweer tegen het hoofd op een afbeelding van de Amerikaanse President Donald Trump in Gaza, op 9 december 2017. (Afbeeldingsbron: Ruptly video screenshot)

Tot voor kort werden dergelijke scènes van woede gereserveerd voor de Israëlische leiders en de Israëlische vlag. Maar de Palestijnen hebben nu de VS toegevoegd aan hun lijst van vijanden - ze houden niet van de aankondiging van Trump over Jeruzalem en zien hem als "bevooroordeeld" ten gunste van Israël.

Recentelijk werd ook Vice-President Mike Pence op de Palestijnse lijst van veroordeelden geplaatst. Pence' bezoek aan Israël en ook zijn toespraak voor de Knesset veranderde hem in een vijand van de Palestijnen.

Hoe durft Pence zijn steun uit te spreken voor de aankondiging van Trump over Jeruzalem en een pro-Israëlische toespraak af te geven voor het Israëlische parlement? Na acht jaren lang door de regering-Obama te zijn verwend in hun dromen, is dit niets minder dan een vervloeking voor het Palestijnse volk.

Afgelopen weekend bereikten de Palestijnen met hun anti-Amerikaanse campagne een hoogtepunt, toen activisten in een vluchtelingenkamp in de buurt van Bethlehem een schijnproces hielden over Trump en Pence.

Gestart door de "Populair Weerstand", een coalitie van diverse Palestijnse facties, werden Trump en Pence "berecht" voor een Palestijnse volksrechtbank in het vluchtelingenkamp Al-Aida bij Bethlehem.

Het "Hof" heeft Trump en Pence "schuldig bevonden aan" een "racistisch" en "vooringenomen" beleid goed te keuren, en zij werden veroordeeld tot de dood door ophanging. De rechtbank oordeelde ook dat de lichamen van Trump en Pence na hun "executie" verbrand zouden worden.

Het is ook vermeldenswaardig dat hier niets verborgen is gebleven. Het "proces" en de "terechtstelling" werden in het openbaar tentoongesteld en journalisten en fotografen werden uitgenodigd om het "historische" evenement te documenteren. De Palestijnse activisten verbrandden Amerikaanse vlaggen en droegen plakkaten die luidden: "Zionisme = nazisme = fascisme" en "USA = ISIS = Terreur".

Opvallend genoeg vond dit evenement plaats in een vluchtelingenkamp dat wordt gerund door de Organisatie van de Verenigde Naties voor Hulpverlening aan Palestijnse vluchtelingen (UNRWA). Meer bijzonder vond de executie plaats buiten bij een school van UNRWA. Trump en Pence werden "opgehangen" met de vlag van de UNRWA op de achtergrond boven op de school.

Interessanter nog is dat leden van de regerende Fatah-fractie van president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit deelnamen aan het schijnproces en de "executie" van de Amerikaanse president en vice-president.

Mohammed Al-Masri, de secretaris-generaal van de Fatah in Bethlehem, loofde de activisten voor het tonen van hun diepe haat tegen de VS en zijn leiders. "Dit is een populair proces," verklaarde Al-Masri. "Het Palestijnse volk heeft het recht om iedereen die hen dwingt of hun rechten ontzegt voor de rechter te brengen." Hij beschuldigde de Amerikaanse regering er ook van, dat zij heeft geprobeerd de huidige leiding van de Palestijnse Autoriteit af te schaffen.

Een andere hoge Fatah-ambtenaar die het "proces" en de "terechtstelling" bijwoonde, was Mohammed Lutfi. Hij zei dat het schijnproces tot doel had een boodschap te sturen "aan alle volkeren van de wereld dat zij de Palestijnen moeten steunen en de rechten van de Palestijnen moeten verdedigen tegen de schendingen door de Amerikaanse regering van alle overeenkomsten [ondertekend tussen Israël en de Palestijnen]."

Vergeet niet dat het PA-president Mahmoud Abbas zelf was, die nu in het 13e jaar van zijn ambtstermijn van vier jaar zit, wiens roepen om bloed al jarenlang de Oslo-akkoorden schendt, en dat hij slechts een paar dagen eerder had gezegd dat de Oslo-akkoorden, ondertekend door zijn voorganger, PLO-voorzitter Yasser Arafat, "dood" waren.

Mohammed Al-Lahham, lid van de "Revolutionaire Raad van Fatah", een orgaan dat gedomineerd wordt door loyalisten van Abbas, zei dat het evenement werd georganiseerd om de Palestijnse verontwaardiging uit te drukken over het beleid van de Amerikaanse regering. Hij wees erop dat naast Al-Aida, de inwoners van twee andere door UNRWA geleide vluchtelingenkampen, Dheisheh en El-Azza, ook deelnamen aan het schijnproces en de "terechtstelling" van Trump en Pence.

Zo'n nooit eerder geziene uiting van haat en aanmoediging van geweld tegen de Amerikaanse leiders had nooit kunnen plaatsvinden zonder de goedkeuring van Abbas, die ook voorzitter van Fatah is, en de leiding van de Palestijnse Autoriteit in Ramallah. Opnieuw leren de Palestijnen van hun "leiders" dat zij, ondanks de honderden miljoenen dollars die zij jaarlijks uit de VS ontvangen, zijn bedoeld om moordend gif in Amerika los te laten. In feite geeft het schijnproces en de "executie" van Trump en Pence groen licht aan de Palestijnen om de Amerikanen fysiek te treffen.

Deze aansporing tegen de VS mag niemand verbazen. De activisten - die foto's en beeltenissen van Trump en Pence en Amerikaanse vlaggen verbranden - luisteren met veel aandacht naar de anti-Amerikaanse retoriek van hun leiders in de Palestijnse Autoriteit. Trump en Pence worden dagelijks verguisd door deze Palestijnse leiders en in hun mediakanalen.

De Palestijnse leiders zijn erin geslaagd de VS in de ogen van de Palestijnen tot een vijand te maken. Door te stellen dat de VS niet langer een rol kan worden toevertrouwd in een vredesproces tussen Israël en de Palestijnen, hebben de Palestijnse leiders Trump en de hele Amerikaanse regering tot "Zionisten" en vijanden van de Arabieren en moslims gemaakt.

Het allerbelangrijkste is dat dit niet alleen een blijk van gebrek aan respect is tegenover de VS en haar leiders, maar ook een oproep tot terrorisme tegen de Amerikaanse burgers. In de wereld van de Palestijnen wordt elke wereldleider die Israël niet haat of het Palestijnse verhaal durft aan te vechten, de vijand genoemd. Hoe zal een van de gezanten van Trump in het Midden-Oosten nog ooit in staat zijn om Ramallah of Bethlehem te bezoeken na deze opwinding?

De VS en andere westerse landen zouden er goed aan doen om de Palestijnse campagne van dreigingen en uitlokking uiterst serieus te nemen en deze dreigingen streng tegen te gaan. De intimidatie zal gewoon leiden tot nog meer intimidatie, nog meer geweld en nog meer bedreigingen.

Met betrekking tot de Palestijnse intimidatie gaat het van kwaad naar erger. Vanuit het oogpunt van de Palestijnse Autoriteit zullen zij ons, als we hen niet steunen, berechten en ophangen. Wanneer begint de wereld te begrijpen wat er hier voor chantage gaande is?

Bassam Tawil is een moslim, gevestigd in het Midden-Oosten.

Vertaling door W.J. Jongman en H. Sleijster

© 2018 Gatestone Institute. Alle rechten voorbehouden. De artikelen hier afgedrukt geven niet noodzakelijkerwijs de standpunten weer van de vertalers of van Gatestone Institute.

Bron: Palestinian Blackmail: US Is Our Enemy