www.wimjongman.nl

(homepagina)

USA Today waarschuwt: U krijgt een microchip

24 september 2018 - door Michael Snyder

Op een gegeven moment was het idee dat de hele bevolking ooit gechipt zou worden, een "samenzweringstheorie". Maar nu komen de mainstreammedia er recht voor uit en vertellen ze ons dat we allemaal gechipt zullen worden. Het is bijna alsof ze ons mentaal proberen voor te bereiden om te accepteren wat er komt. Natuurlijk wordt het afgeschilderd als "cool" en "trendy", en veel mensen zullen daardoor voor de gek worden gehouden.

Maar als er ooit identiteitschips nodig zijn voor een hele bevolking, dan zou het potentieel voor tirannie op de kaart staan. Jammer genoeg wordt een soort van permanente digitale identificatie steeds vaker als oplossing voor problemen als identiteitsdiefstal, belastingontduiking, illegale immigratie en het witwassen van geld doorgeduwd. En technologiebedrijven zouden graag een universele manier hebben om de identiteit van individuen op het internet te bevestigen. Maar heel weinig mensen hebben het over de duistere kant van deze technologie, en dat is zeer beangstigend.

Vorige maand publiceerde USA Today een artikel getiteld "You will get chipped. Het volgende is een kort stukje daaruit...

U wordt gechipt. Het is gewoon een kwestie van tijd.

In de nasleep van een Wisconsin-bedrijf dat vorige week microchips met bedrijfspassen en bedrijfslogboeken liet aanbrengen in werknemers, is het internet een volwaardig debat aangegaan.

Nee, ik zal nooit gechipt worden.

Maar hoeveel anderen voelen zich zo op dezelfde manier?

Het is duidelijk dat de maatschappelijke opvattingen veranderen en een professor die door USA Today is geïnterviewd, heeft er alle vertrouwen in dat het "iedereen zal overkomen".

"Het zal iedereen overkomen," zegt Noelle Chesley, 49, universitair hoofddocent sociologie aan de Universiteit van Wisconsin in Milwaukee. "Maar niet dit jaar, en niet in 2018. Misschien niet mijn generatie, maar wel die van mijn kinderen.

In eerste instantie zullen implanteerbare microchips worden aangeprezen als de golf van de toekomst. We zullen te horen krijgen dat ze ons leven zo veel gemakkelijker en handiger zullen maken, en het artikel in USA Today [in de Verenigde Staten] heeft daar een groot iets van gemaakt:

Dit zou verder gaan dan betalen met je smartphone. In plaats daarvan zouden gechipte klanten gewoon met hun handen zwaaien in plaats van Apple Pay en andere mobiele betaalsystemen.

Daar houden de voordelen niet op. In de toekomst kan de consument zonder paspoort door een luchthavenscanner gaan of een rijbewijs krijgen, deuren openen, auto's starten en huisautomatiseringssystemen bedienen. En dat alles, als de technologie er maar uitkomt, met de simpele zwaai van een hand.

Sommige mensen zijn al bereidwillig zelf microchips te krijgen.

Zo heeft een zelfverklaarde "cyborg" in Canada, Russ Foxx genaamd, meerdere microchips in verschillende delen van zijn lichaam ingebed.....

De Canadese Russ Foxx, 36 jaar oud, heeft meer dan 100 lichaamsveranderingen ondergaan, variërend van ultraviolette tatoeages tot siliconen hoorns die in zijn voorhoofd zijn geïmplanteerd.

De kunstenaar van de lichaamswijziging toonde onlangs enkele van de vele toepassingen voor de chips die onder zijn huid liggen - inclusief de mogelijkheid om een met de hand gemaakte houten verbergplaats "hands-free" te ontgrendelen.

Terwijl de aanpassingen extreem zijn, zegt Foxx dat "iedereen die sleutels draagt" baat zou kunnen hebben bij de chipimplantaten, die niet groter zijn dan een rijstkorrel.

Foxx zegt dat het proces van implanteren van de chips eenvoudig en relatief pijnloos is:

Het proces van het implanteren van de zelf geïnstalleerde RFID (radiofrequentie-identificatie) en NFC (near-field communication) transponders duurt slechts een paar seconden.

Volgens de heer Foxx, die uit Vancouver (Canada) komt, is de operatie pijnloos omdat de implantaten slechts 2 mm. bij 12 mm. groot zijn.

Natuurlijk, Foxx is verre van alleen.

Duizenden andere technologieliefhebbers over de hele wereld zijn zelf aan het chippen, en er is zelfs een bedrijf in de VS dat tienduizenden van deze chips heeft verkocht.

In Zweden zegt BioHax dat bijna 3000 klanten de chip hebben ingebed om veel dingen te doen, waaronder het nationale spoorwegsysteem voor het meerijden zonder de conducteur een ticket te hoeven tonen.

In de VS zegt Dangerous Things, een in Seattle gevestigde onderneming, dat ze via haar website tienduizenden chips heeft verkocht aan consumenten. De chip en de installatiekosten zijn ongeveer $200.

Na jaren van subcultuur is "de tijd nu rijp" voor het gebruik van chips, zegt Amal Graafstra, oprichter van Dangerous Things. "We gaan zien dat chipimplantaten nu dezelfde acceptatie krijgen als piercings en tatoeages," aldus Amal Graafstra.

Wat gebeurt er in de wereld met ons?

Onze cultuur wordt snel getransformeerd en de wereld van morgen wordt een heel vreemde plek.

Bron: 'USA Today' Warns: You Will Get Microchipped — Charisma News